3 x gezond beleg voor op een cracker
Wil je wat gezonder eten? Dan is het handig om zelf gezond cracker beleg te maken. Dan weet je zeker wat er in gaat en vooral ook, wat niet. Gezond beleg voor op brood of een cracker, zonder onnodige toevoegingen. Wij delen 3 simpele recepten voor gezond cracker beleg, waaronder een lekkere avocado eiersalade, een Hüttenkäse smeersel en nog een lekkere, romige geitenkaas spread.
Gezond cracker beleg
Soms is het lastig om te bedenken waar je crackers mee kunt beleggen. Je neigt al snel naar een plakje kaas, pindakaas of vleeswaren. Maar door er iets meer aandacht aan te besteden, en zelf dit gezonde beleg voor op crackers te maken, maak je van je ontbijt echt een geniet momentje.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten avocado eisalade
- 1 avocado
- 1 el Griekse yoghurt
- 2 eieren
- paar takjes gehakte bieslook
- paar takjes peterselie
- peper en zout
Ingrediënten voor de Hüttenkase en ananas
- 2 schijfjes ananas
- 1 el Hüttenkäse
- evt. chilipeper
Ingrediënten voor de vijgen en geitenkaas
- Handje pecannoten
- Kneepje honing
- 1 vijg
- 1 el verse geitenkaas
Scherm aanhouden tijdens het koken
Avocado eisalade
Pureer 1 avocado glad met een el Griekse yoghurt. Kook 2 eieren in 10 minuten hard. Pel ze en snijd ze in stukken. Meng dit door de avocado. Breng de avocado eisalade op smaak met wat gehakte bieslook, peterselie en peper en zout. Serveer meteen. De avocado kleurt helaas snel bruin.
Hüttenkase en ananas
Je zou de ananas ook rauw op de Hüttenkase kunnen leggen, maar ik heb hem even gegrild. Snijd de ananas in dunne plakjes en grill deze in een grillpan goudbruin. Verdeel wat Hüttenkase over de cracker en leg de gegrilde ananas er bovenop. Extra lekker met een beetje chilipeper.
Vijgen en geitenkaas
Verwarm een handje pecannoten in een koekenpan. Voeg als de pan heet is een kneepje honing toe en schud de pan even heen en weer. Zet de pan uit en giet de noten op een vel bakpapier. Besmeer een cracker met geitenkaas. Verdeel daarover dunne plakjes verse vijg. Garneer met een paar gecarameliseerde noten.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in