Gevulde courgette met zalm en avocado
Ben je op zoek naar een gezondere snack voor bij de borrel? Maak dan deze gevulde courgette met gerookte zalm, avocado, roomkaas vulling en knapperige friszure appel. Wist je dat je courgette ook heel goed rauw kunt eten? Ze hebben net wat meer smaak dan hun familielid komkommer en bevatten veel meer vitamines en mineralen. Goed om te weten wanneer je naast iets lekkers ook iets gezonds wilt eten. We hebben ze getest met een heerlijke vulling van roomkaas, maar ook met een vulling van huttenkäse. Die bijna net zo lekker is! Ze zijn lekker als lunchgerecht en staan heel leuk op een mooi schaal bij een buffet. Maar in kleinere stukjes zijn ze dus super leuk als borrelhapje. Maak er ook eens een paar met gerookte forel of makreel. En Hollandse garnalen passen er ook perfect bij. Natuurlijk kun je de courgette ook inwisselen voor een komkommer!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 8 st.
- 1,5 courgette
- 250 gr gerookte zalmsnippers
- 1 avocado
- 150 gr roomkaas (of voor een slankere variant huttenkäse )
- 2 tl zwarte sesamszaadjes
- 1 zure groene appel (granny smith )
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Was de courgette goed, snijd de courgette in de lengte doormidden. Haal met een lepeltje de zaadjes uit de courgette en hol hem een stukje verder uit zodat er een holte ontstaat om te vullen met de roomkaas.
Doe de roomkaas in een kommetje en klop met een lepel los. Breng op smaak met wat zout en peper.
Halveer de avocado, haal de pit er uit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van ongeveer 1 centimeter. Was de appel, haal het klokhuis er uit en snijd in dunne plakjes.
Snijd de courgettehelften in 8 gelijke delen (voor een hapje snijd je de courgette helften in 16 kleine delen) en ze met de losgeklopte roomkaas. Verdeel de avocado blokjes en zalmsnippers over alle courgettehelften. Leg wat plakjes appel op elke helft en bestrooi de gevulde courgette met de sesamzaadjes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in