Gevulde champignons uit de oven

Gevulde champignons uit de oven

Je kunt zoveel met champignons! Deze keer hebben we gevulde champignons uit de oven gemaakt, gevuld met een eigengemaakte roomkaas. Om het nog makkelijker te maken kun je natuurlijk ook een kant-en-klare kruidenkaas gebruiken. Ideaal als tapas hapje deze gevulde champignons, maar ook lekker voor tijdens de borrel of als simpel voorgerechtje. Je kunt de champignons al van te voren vullen. Dan hoef je de schaal met de gevulde champignons alleen nog maar in de oven te schuiven als je gasten er zijn! Anders dan anders en een makkelijk champignons recept toch?

Gevulde champignons uit de oven

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 20 stuks

  • 1 bakje kastanje champignons (250 gram)
  • 100 gr zachte roomkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gr peterselie (gehakt)
  • 5 gr bieslook (gehakt)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Boen de champignons eventueel schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier. Verwijder het steeltje de champignons.

  3. Meng de roomkaas met de peterselie, bieslook, de fijngehakte knoflook en wat peper en zout.

  4. Vul de champignons met een theelepeltje roomkaas.

  5. Zet de champignons in een ingevette ovenschaal en drizzle er nog wat olijfolie over heen.

  6. Bak de champignons in ongeveer 15 – 20 minuten af in de oven. Serveer de champignons uit de oven meteen.

Gevulde champignons uit de oven

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Tapas recepten Champignons Spaanse recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht Borrelhapjes Voorgerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (10 stemmen)

20 april 2013


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in