Dadel chocoladepasta

Dadel chocoladepasta (vegan)

In mijn allereerste boek deelde ik al een recept voor een gezondere chocoladepasta. Een heel fijn receptje want dit is echt in 3 minuten gemaakt. Het is gewoon een kwestie van ingrediënten in de keukenmachine gooien en mixen maar. Een kind kan de was doen. En daarna opeten, want deze chocopasta is kidsproof. Wel heb je een klein beetje voorbereidingstijd nodig. De dadels moet je een paar uurtjes (of nog liever een nachtje) laten weken in water. Ze nemen dan veel vocht op, waardoor ze lekker zacht worden. Perfect voor zo’n lekkere spread.

Deze dadel chocoladepasta is ook nog vegan ook. Ik voeg alleen een lepel kokosolie toe. Dit is om hem goed smeerbaar te houden. Ook als je hem in de koelkast bewaard. Het is een klein receptje, want je kan het niet al te lang bewaren. Maar als jullie grootgebruikers zijn, verdubbel dan gerust het recept. Lekker op een stokbroodje of op de boterham mee naar school. Daar zullen je kids vast blij van worden. En jijzelf ook wel denk ik.

Dadel chocoladepastaDadel chocoladepasta

Ingrediënten voor 1 bakje
100 gr medjool dadels
50 gr hazelnoten
1 el cacao
1 el gemsolten kokosolie

Materiaal
Staafmixer met hakmolentje

Zo maak je het
Ontpit de dadels en laat ze minimaal 3 uur weken in een laagje water. Een nachtje weken kan ook.

Rooster de hazelnoten (zonder vel) kort in een droge koekenpan.

Doe alle ingrediënten in het hakmolentje van je staafmixer en mix er een smeuïge chocoladepasta van.

De chocopasta blijft een beetje grof door de hazelnoten. Wil je hem echt glad hebben, dan zou ik de hazelnoten eerst apart mixen. Net zoals je met zelfgemaakte pindakaas doet zeg maar.

Bewaar de chocoladepasta in een schone en droge pot in de koelkast. Je kunt het ongeveer 4 dagen bewaren.

Dadel chocoladepasta Dadel chocoladepasta

 

BewarenBewaren

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (10 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in