Bretonse crêpe - Bretonse galettes

Bretonse galettes: hartige crêpe met ei

Ben jij ook zo dol op crêpes? We kennen natuurlijk allemaal de zoete crêpes. Van die heerlijke, dunne flensjes met poedersuiker. Maar heb je wel eens Bretonse galettes gegeten? Deze hartige variant is de zoete variant van crêpes.

Maar wat is het nu eigenlijk? Een Bretonse galette is een dun pannenkoekje, gemaakt van bloem, boekweitmeel, ei en melk. Deze beleg je bijvoorbeeld met ei, ham en kaas. Perfect voor bij het ontbijt, de brunch of lunch.

Wist je dat je kaas het beste op kamertemperatuur kunt eten? Dan komt de smaak van de kaas het beste tot zijn recht.

Pauline

Hartige Franse crêpe - Bretonse galettes
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50 gr bloem
  • 50 gr boekweitmeel
  • 1 + 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 75 gr gruyère kaas (geraspt)
  • 4 plakjes ham
  • 4 takjes peterselie
  • Zout
  • Boter of olie om in te bakken
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe de bloem, het boekweitmeel en een snuf zout in een kom. Voeg 1 eitje toe en meng met een garde door elkaar. Voeg nu al kloppend de melk toe, totdat je een glad beslag krijgt.

  2. Verhit een klontje boter in een grote koekenpan. Verdeel een lepel van het flensjesbeslag over de pan en draai deze even rond, zodat de hele bodem bedekt is met het beslag. Crêpes zijn dun, dus dit moet een klein laagje zijn. Bak de hartige crêpe tot de bovenkant droog is en draai hem dan om.

  3. Breek een eitje in het midden van de crêpe. Zet een deksel op de pan en laat het eitje op een laag vuur in een paar minuten gaar worden. Vouw dan de buitenkanten naar binnen. Als je dit voor meerdere mensen tegelijk maakt, kan je ook eerst de crêpes bakken en de eieren in een aparte pan bakken en daarna vullen en serveren.

  4. Verdeel de ham over de hartige pannenkoek. Je kan dit eventueel ook meebakken. Maak de Bretonse galettes af met geraspte Gruyère en gehakte peterselie.

Bretonse crêpe - Bretonse galettes
Hartige crêpe recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (12 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.