vegetarische ovenschotel

Vegetarische ovenschotel

Vandaag een recept voor een gemakkelijke vegetarische ovenschotel. Zo eentje die je even snel in elkaar draait en die lekker gezond is. Eentje voor het hele gezin. Het allerlekkerste aan deze groente ovenschotel vind ik de ingelegde rode uien. Soms heeft een bijgerecht of topping zonder dat je het weet juist een hoofdrol. Zo ook deze rode uien, ze brengen de smaken van de overige ingrediënten naar boven en maken het gerecht net iets meer af. Je kunt de rode uien best lang van te voren maken, doe ze over in een potje en sluit ze goed af wanneer je ze echt langer dan een paar dagen wilt bewaren. Ze worden prachtig felroze en je kunt ze combineren met gerookte vis en al je Mexicaanse fiesta gerechten!

Ovenschotel

Wie is er eigenlijk geen fan van een ovenschotel? je maakt iets even snel in een pan, schuift het in de ovenschaal en topt het af met kaas. Nouja dat is meestal wat er gebeurt. En zo ook bij deze schotel. Lekker met paprika, ui, bonenmix, aardappeltjes en spinazie. Ik gebruik opbakaardappeltjes voor dit soort recepten. Ze zijn al voorgekookt en je bakt ze razendsnel even op en laat daarna de oven de rest van het werk doen. Wanneer je liever zelf het soort aardappels bepaald of ze graag bij de boer op de hoek koopt dan kost deze ovenschotel je iets meer tijd. Schil en kook ze dan van te voren en voeg ze dan toe aan de pan met paprika en ui. Lekker bij dit gerecht is om wat tortilla’s te serveren. Je kunt de ovenschotel dan gebruiken als vulling.

Bonenmix ovenschotel
vegetarische ovenschotel
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 450 gr opbakaardappeltjes (1 zakje )
  • 300 gr spinazie
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 300 gr bonenmix (uit blik of pot )
  • 100 gr geraspte belegen kaas
  • 1 tl paprikapoeder (milde)
  • 3 el appelazijn
  • peper en zout naar smaak
  • 2 el olijfolie

Lekker met

  • volkoren wraps
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht)

  2. Snijd de ui en paprika in stukjes. En hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui, paprika en knoflook toe. Bak zachtjes tot de ui licht bruin van kleur is. Voeg de opbakaardappeltjes en het paprikapoeder toe en bak ze 4-6 minuten mee.

  3. Snijd de rode uien in dunne ringen (ca 3-4 mm), doe in een bakje en schenk de appelazijn er bij. Laat in het kommetje staan terwijl de ovenschotel in de oven staat.

  4. Doe de spinazie bij de aardappeltjes in de pan en blijf omscheppen tot de spinazie geslonken is. Voeg de bonenmix toe en schep het mengsel goed door elkaar. Schep alles over in een ovenschaal. Bestrooi met de kaas en zet 15-20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

  5. Haal de uiringen uit het azijn en geef bij de vegetarische bonenschotel. Serveer eventueel met volkoren wraps.

Bonenmix ovenschotel
groente ovenschotel

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (23 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.