Menu

Bonenmix ovenschotel met kaas

Vandaag een recept voor een gemakkelijke ovenschotel. Zo eentje die je even snel in elkaar draait maar waar toch heel veel groenten in zitten. Eentje voor het hele gezin. Het allerlekkerste aan deze bonenmix ovenschotel vind ik de ingelegde rode uien. Soms heeft een bijgerecht of topping zonder dat je het weet juist een hoofdrol. Zo ook deze rode uien, ze brengen de smaken van de overige ingrediënten naar boven en maken het gerecht net iets meer af. Je kunt de rode uien best lang van te voren maken, doe ze over in een potje en sluit ze goed af wanneer je ze echt langer dan een paar dagen wilt bewaren. Ze worden prachtig felroze en je kunt ze combineren met gerookte vis en al je Mexicaanse fiesta gerechten!

Ovenschotel

Wie is er eigenlijk geen fan van een ovenschotel? je maakt iets even snel in een pan, schuift het in de ovenschaal en topt het af met kaas. Nouja dat is meestal wat er gebeurt. En zo ook bij deze schotel. Lekker met paprika, ui, bonenmix, aardappeltjes en spinazie. Ik gebruik opbakaardappeltjes voor dit soort recepten. Ze zijn al voorgekookt en je bakt ze razendsnel even op en laat daarna de oven de rest van het werk doen. Wanneer je liever zelf het soort aardappels bepaald of ze graag bij de boer op de hoek koopt dan kost deze ovenschotel je iets meer tijd. Schil en kook ze dan van te voren en voeg ze dan toe aan de pan met paprika en ui. Lekker bij dit gerecht is om wat tortilla’s te serveren. Je kunt de ovenschotel dan gebruiken als vulling.

4 personen

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 450 gr opbakaardappeltjes (1 zakje )
  • 300 gr spinazie
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 300 gr bonenmix (uit blik of pot )
  • 1 tl paprikapoeder (milde)
  • 100 gr geraspte belegen kaas
  • 2 el olijfolie
  • 3 el appelazijn
  • peper en zout naar smaak

Lekker met

  • volkoren wraps

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht)

  2. Snijd de ui en paprika in stukjes. En hak de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui, paprika en knoflook toe. Bak zachtjes tot de ui licht bruin van kleur is. Voeg de opbakaardappeltjes en het paprikapoeder toe en bak ze 4-6 minuten mee.

  3. Snijd de rode uien in dunne ringen (ca 3-4 mm), doe in een bakje en schenk de appelazijn er bij. Laat in het kommetje staan terwijl de ovenschotel in de oven staat.

  4. Doe de spinazie bij de aardappeltjes in de pan en blijf omscheppen tot de spinazie geslonken is. Voeg de bonenmix toe en schep het mengsel goed door elkaar. Schep alles over in een ovenschaal. Bestrooi met de kaas en zet 15-20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

  5. Haal de uiringen uit het azijn en geef bij de bonenschotel. Serveer eventueel met volkoren wraps.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.