Menu
arretjescake-met-kruidnoten-8.jpg

Arretjescake

Heb jij vroeger wel eens arretjescake gemaakt? Ik wel, ontelbaar vaak ook. Arretjescake, ook wel Arretje Nof genoemd, is het bekendste no bake cakerecept dat er bestaat volgens mij. Het heeft overigens niks met cake te maken, behalve dat je het in een cakevorm maakt. Omdat er geen oven aan te pas komt, wordt dit vaak door kinderen gemaakt. Ik kan me nog goed herinneren dat ik dit geregeld “bakte”. Omdat de Sint weer in het land is, geef ik er een Sinterklaas twist aan. En hoe kan dat beter dan kruidnoten toe te voegen? Normaal maak je dit dus met Maria biscuits (gewoon naturel biscuitjes) maar je kan dit dus ook heel goed vervangen door andere koekjes.

Ingrediënten voor 12 personen
250 gr roomboter
2 eieren
150 gr donkere basterdsuiker
60 gr cacao
250 gr kruidnoten (of biscuitjes)

Materialen
Cakevorm 23 cm

Zo maak je het
Laat de roomboter smelten in een pannetje op een laag vuur. Laat het iets afkoelen.

Mix de eieren met de suiker schuimig en luchtig. Mix het minimaal een minuut of 3.

Voeg de cacao lepel voor lepel bij het eimengsel en mix het door elkaar.

Voeg de gesmolten roomboter beetje bij beetje toe en mix dit door het beslag.

Voeg nu de kruidnoten toe en schep alles goed om.

Giet het beslag in een cakevorm die je ingepakt hebt met bakpapier of aluminiumfolie.

Laat de arretjescake minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, maar het liefst een hele nacht.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan