fbpx
Menu

4 x makkelijke tapas recepten

Yes het is weer vrijdag. Mijn favoriete dag van de week omdat dan het hele weekend dan nog voor mij ligt. Hebben jullie dat ook? Kleine confession: in het weekend kook ik nooit. Nee echt niet! In het weekend doen we makkelijk (toastjes en hapjes als avondeten kan prima), of we eten buiten de deur, bestellen wat of Maurits maakt een pan soep (zijn famous tomatensoep is mijn lievelings) en dat eten we dan met stokbrood. De enige uitzondering is als we vrienden te eten krijgen. Maar zelfs dan doe ik het het liefst makkelijk. Is dit herkenbaar? Dan heb ik een leuke tip voor je. Deze makkelijke tapas recepten zijn superleuk en feestelijk om te serveren en heel eenvoudig om te maken.

Make life better

Je moet het jezelf gewoon niet te moeilijk maken. In een gezin met jonge kinderen (en in mijn geval een tweede op komst) heb je gewoon even wat minder tijd voor dit soort dingen. Minder tijd om uitgebreid te koken en in mijn geval ook minder puf. Vroeger draaide ik mijn hand niet om voor een 4 gangen diner, aten we iedere avond wat anders (ja echt) en was het weekend juist bedoelt om uitgebreid te koken met verse producten die ik overdag dan bij 6 verschillende winkels had gehaald. Die tijd komt wel weer. Maar voor nu doen we het even makkelijk.

Weinig afwas

Deze tapas recepten maak ik allemaal in mijn Philips Airfryer XXL. Yes! Je kan daar zoveel meer mee dan alleen friet en snacks bereiden. Het fijne is dat de gerechtjes supersnel klaar zijn en ook een stuk gezonder omdat je niet zoveel olie nodig hebt. En je hebt weinig afwas, de onderdelen van de Airfryer kunnen ook in de vaatwasser (dubbele win).  Ik heb nu 4 verschillende recepten voor jullie bedacht. 4 hele makkelijke recepten, maar die toch een groot succes zijn. Serveer er brood bij met aioli, lekkere Manchego kaas en Spaanse ham en je hebt echt een feestmaal. Daar kan je prima mee aankomen als vrienden komen eten. En als toetje, serveer je gewoon ijs. Ik zou er in ieder geval heel blij van worden.

Patatas bravas

Ingrediënten voor 4 personen
400 gr voorgekookte aardappeltjes
1 x recept patatas bravas saus
2 el aioli
Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Maak de saus volgens het recept.

Doe de aardappeltjes in de Airfryer en besprenkel ze licht met wat olijfolie.

Gaar de aardappeltjes in ongeveer 15 minuten gaar op 180 graden. In de oven kan ook, houd dan 30 minuten aan op 180 graden.

Serveer de patatas bravas met de bravas saus en aioli.

Gamba Chorizo spiesjes

Ingrediënten voor 4 personen
12 grote gepelde gamba’s
70 gr chorizo
1 teentje knoflook
1 tl oregano
2 el olijfolie
Chilipeper en zout

Zo maak je het
Maak een marinade van de olijfolie met de knoflook, de oregano en wat chilipeper en zout. Leg de garnalen hierin.

Snijd de chorizo in plakjes.

Rijg 2 garnalen en 2 stukjes chorizo op een spiesje.

Bak de garnalen spies in ongeveer 6 minuten gaar op 180 graden. Je kan ze ook in de pan bereiden.

Albondiga's - gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen
350 gr rundergehakt
400 gr tomatenblokjes
1 ui
2 teentjes knoflook
0,5 chilipeper
2 tl oregano
Chilipeper en zout
Takje verse peterselie
Olijfolie

Zo maak je het
Breng het gehakt op smaak met chilipeper, zout, 1 tl oregano en een gehakt teentje knoflook. Meng door elkaar en vorm er kleine gehaktballetjes van. Doe de gehaktballetjes in de Airfryer en bak ze in 8 – 10 minuten gaar op 200 graden.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en chilipeper fijn. Fruit dit aan in een pannetje in iets olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met 1 tl oregano en wat zout. Laat even sudderen.

Serveer de gehaktballetjes in de tomatensaus en bestrooi met wat verse peterselie.

Je kan de gehaktballetjes ook in een pan bakken.

Warm geitenkaasje met honing

Ingrediënten voor 2 personen
125 gr zachte geitenkaas
Kneepje honing
Takje tijm
1 walnoot

Zo maak je het
Doe de geitenkaas in een ovenbestendig schaaltje.

Verdeel een kneepje honing een takje tijm en een walnoot over de geitenkaas.

Verwarm de geitenkaas 5 minuten op 180 graden in de Airfryer. In de oven kan ook, houd dan 8 minuten aan op 200 graden.

Serveer met brood.

Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees mijn disclaimer.



Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

4 reacties

  • loura de Weger
    10 november 2019 om 11:51

    Het ziet er heerlijk uit. Ik ga ze gauw proberen... Bedankt!

    Beantwoorden
  • Annika
    12 november 2019 om 14:29

    Superleuk en graag gedaan :)

    Beantwoorden
  • EmmyRR
    25 oktober 2019 om 08:38

    Leuke recepten weer:)

    Beantwoorden
  • Rena
    25 oktober 2019 om 08:09

    I must try them out! xx from Bavaria/Germany, Rena www.dressedwithsoul.com

    Beantwoorden

Reactie plaatsen