4 x makkelijke tapas recepten
Deze makkelijke tapas recepten zijn superleuk en feestelijk om te serveren tijdens een tapas avondje met vrienden. Natuurlijk mét patatas barkas, dé klassieker van de Spaanse tapas hapjes, maar ook de albondigas mogen wat ons betreft niet ontbreken. Onderstaande recepten zijn voor 4 personen, uitgaande dat je alle hapjes maakt. Serveer er brood bij met aioli, lekkere Manchego kaas en Spaanse ham en je hebt echt een feestmaal. Daar kan je prima mee aankomen als vrienden komen eten. En als toetje, serveer je gewoon ijs. Lekker makkelijk!
Weinig afwas
Deze tapas recepten maak ik allemaal in mijn Philips Airfryer XXL. Yes! Je kan daar zoveel meer mee dan alleen friet en snacks bereiden. Het fijne is dat de gerechtjes supersnel klaar zijn en ook een stuk gezonder omdat je niet zoveel olie nodig hebt. En je hebt weinig afwas, de onderdelen van de Airfryer kunnen ook in de vaatwasser (dubbele win). Ik heb nu 4 verschillende recepten voor jullie bedacht. 4 hele makkelijke recepten, maar die toch een groot succes zijn.
Patatas bravas
Ingrediënten voor 4 personen
400 gr voorgekookte aardappeltjes
1 x recept patatas bravas saus
2 el aioli
Zout
Olijfolie
Zo maak je het
Maak de saus volgens het recept.
Doe de aardappeltjes in de Airfryer en besprenkel ze licht met wat olijfolie.
Gaar de aardappeltjes in ongeveer 15 minuten gaar op 180 graden. In de oven kan ook, houd dan 30 minuten aan op 180 graden.
Serveer de patatas bravas met de bravas saus en aioli.
Gamba Chorizo spiesjes
Ingrediënten voor 4 personen
12 grote gepelde gamba’s
70 gr chorizo
1 teentje knoflook
1 tl oregano
2 el olijfolie
Chilipeper en zout
Zo maak je het
Maak een marinade van de olijfolie met de knoflook, de oregano en wat chilipeper en zout. Leg de garnalen hierin.
Snijd de chorizo in plakjes.
Rijg 2 garnalen en 2 stukjes chorizo op een spiesje.
Bak de garnalen spies in ongeveer 6 minuten gaar op 180 graden. Je kan ze ook in de pan bereiden.
Albondiga's - gehaktballetjes in tomatensaus
Ingrediënten voor 4 personen
350 gr rundergehakt
400 gr tomatenblokjes
1 ui
2 teentjes knoflook
0,5 chilipeper
2 tl oregano
Chilipeper en zout
Takje verse peterselie
Olijfolie
Zo maak je het
Breng het gehakt op smaak met chilipeper, zout, 1 tl oregano en een gehakt teentje knoflook. Meng door elkaar en vorm er kleine gehaktballetjes van. Doe de gehaktballetjes in de Airfryer en bak ze in 8 – 10 minuten gaar op 200 graden.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook en chilipeper fijn. Fruit dit aan in een pannetje in iets olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met 1 tl oregano en wat zout. Laat even sudderen.
Serveer de gehaktballetjes in de tomatensaus en bestrooi met wat verse peterselie.
Je kan de gehaktballetjes ook in een pan bakken.
Warm geitenkaasje met honing
Ingrediënten voor 2 personen
125 gr zachte geitenkaas
Kneepje honing
Takje tijm
1 walnoot
Zo maak je het
Doe de geitenkaas in een ovenbestendig schaaltje.
Verdeel een kneepje honing een takje tijm en een walnoot over de geitenkaas.
Verwarm de geitenkaas 5 minuten op 180 graden in de Airfryer. In de oven kan ook, houd dan 8 minuten aan op 200 graden.
Serveer met brood.
Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees mijn disclaimer.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in