fbpx
Menu

Mini kipsaté in een glaasje

Mini kipsaté in een glaasje is het perfecte borrelhapje voor in het weekend. Ook leuk voor Sinterklaasavond. Gaan jullie het vieren dit weekend? Ik vind het altijd fijn om een mix te hebben van warme en koude borrelhapjes. En daarnaast vind ik de presentatie ook erg belangrijk. Dat zit met deze mini kipsaté in een glaasje wel goed. Het ziet er hartstikke leuk uit en het is ook nog eens handig om het op deze wijze te serveren. Iedereen kan een glaasje voor zichzelf pakken en heeft ook meteen voldoende saus voor bij de mini kipsaté.

Wij hebben ook de satésaus zelf gemaakt. Dat is echt niet moeilijk. Maar mocht je dit teveel gedoe vinden, dan kun je natuurlijk een kant-en-klare versie kopen. De spiesjes zijn zo gemaakt. De kip even marineren, op de prikkers rijgen en rondom grillen. Supersimpel! Ik bestel regelmatig een kipsaté als ik buiten de deur eet. Maar het probleem is vaak dat het van die grote porties zijn. Ik krijg het bijna nooit op. Deze mini sateetjes zijn wat dat betreft een uitkomst. Je kan ze natuurlijk ook iets groter maken, door grotere stokjes te gebruiken. Dan kun je het bij de lunch eten.

Mini kipsaté

Ingrediënten voor 16 spiesjes
2 kipfilets
2 el ketjap
1 el olie
1 teentje knoflook
Chilipeper en zout

Ingrediënten voor satésaus
200 gr pindakaas
300 ml melk
1 teentje knoflook
Scheutje ketjap manis
1 tl sambal

Zo maak je het
Snijd de kip in kleine blokjes. Meng in een kom de gehakte knoflook, ketjap, olie, chilipeper en zout.

Marineer de kipblokjes minimaal een half uur in de marinade. Rijg vervolgens de kipblokjes op kleine prikkers.

Gril de mini kipsaté rondom bruin.

Maak in de tussentijd de satésaus. Breng de pindakaas met de melk aan de kook.

Rasp de knoflook boven de pindakaas en voeg een scheutje ketjap en een theelepel sambal toe.

Laat het mengsel al roerende inkoken, totdat het voor jou de gewenste dikte heeft. Vind je het te dik voeg dan wat extra melk toe.

Houd je van pittig, voeg dan gerust extra sambal toe.

Giet de satésaus in kleine glaasjes en voeg 2 kipspiesjes toe. Enjoy!

Mini kipsatéMini kipsatéMini kipsaté

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

5 reacties

  • Fiona
    30 december 2017 om 20:05

    Conimex wokolie

    Beantwoorden
  • Fardau
    28 december 2017 om 14:11

    Wat voor olie gebruiken jullie in dit recept?

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 december 2017 om 16:15

    Gewoon olijfolie.

    Beantwoorden
  • Fiona Bosma
    4 december 2017 om 12:26

    Mooie aanvulling Alexander! Ook ik miste de echt Indische ingrediënten met een vader die is opgegroeid in Indonesië.

    Beantwoorden
  • Alexander tjintjelaar
    3 december 2017 om 17:19

    Ha Pauline, Leuk idee! Als Indo moet ik toch commentaar geven op het recept. Ik mis Sate: Verse gember Wat Ketoembar Beetje djinten Sjaotje Als de saté klaar zijn, heet bestrijken met ketjap ketjap verbrand snel op de gril Pinda saus: Te makkelijk om vers te maken Ongezouten pinda's 2 minuten roosteren Maken in de mixer Sjalotje snipperen 1 knoflook Limoen blaadjes hakken (djroek peroet) Palm suiker (de harde, niet vloeibaar) 3 tl Ketoembar 1tl Garnalen pasta 1 tl 2 el ketjap manos Even fruiten in de pan 1 blok kokos melk erbij Breng aan de kook, eenmaal aan de kook, vuur uit Gemalen pinda's erbij. Roeren en laten in dikken Breng op smaak met zout en peper Eventueel sambal oelek of badpak. Selamat maken! Groeten Alexander

    Beantwoorden

Reactie plaatsen