Mini kipsaté in een glaasje
Mini kipsaté in een glaasje is het perfecte borrelhapje voor in het weekend. Ook leuk voor Sinterklaasavond. Gaan jullie het vieren dit weekend? Ik vind het altijd fijn om een mix te hebben van warme en koude borrelhapjes. En daarnaast vind ik de presentatie ook erg belangrijk. Dat zit met deze mini kipsaté in een glaasje wel goed. Het ziet er hartstikke leuk uit en het is ook nog eens handig om het op deze wijze te serveren. Iedereen kan een glaasje voor zichzelf pakken en heeft ook meteen voldoende saus voor bij de mini kipsaté.
Wij hebben ook de satésaus zelf gemaakt. Dat is echt niet moeilijk. Maar mocht je dit teveel gedoe vinden, dan kun je natuurlijk een kant-en-klare versie kopen. De spiesjes zijn zo gemaakt. De kip even marineren, op de prikkers rijgen en rondom grillen. Supersimpel! Ik bestel regelmatig een kipsaté als ik buiten de deur eet. Maar het probleem is vaak dat het van die grote porties zijn. Ik krijg het bijna nooit op. Deze mini sateetjes zijn wat dat betreft een uitkomst. Je kan ze natuurlijk ook iets groter maken, door grotere stokjes te gebruiken. Dan kun je het bij de lunch eten.
Ingrediënten voor 16 spiesjes
2 kipfilets
2 el ketjap
1 el olie
1 teentje knoflook
Chilipeper en zout
Ingrediënten voor satésaus
200 gr pindakaas
300 ml melk
1 teentje knoflook
Scheutje ketjap manis
1 tl sambal
Zo maak je het
Snijd de kip in kleine blokjes. Meng in een kom de gehakte knoflook, ketjap, olie, chilipeper en zout.
Marineer de kipblokjes minimaal een half uur in de marinade. Rijg vervolgens de kipblokjes op kleine prikkers.
Gril de mini kipsaté rondom bruin.
Maak in de tussentijd de satésaus. Breng de pindakaas met de melk aan de kook.
Rasp de knoflook boven de pindakaas en voeg een scheutje ketjap en een theelepel sambal toe.
Laat het mengsel al roerende inkoken, totdat het voor jou de gewenste dikte heeft. Vind je het te dik voeg dan wat extra melk toe.
Houd je van pittig, voeg dan gerust extra sambal toe.
Giet de satésaus in kleine glaasjes en voeg 2 kipspiesjes toe. Enjoy!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in