Weekendbites: Boursin bonbons met olijven

Sponsored. Vandaag deel ik het recept voor deze lekkere Boursin bonbons, gevuld met olijven. Ik vind het een leuk en lekker borrelhapje voor in het weekend. Ik hou er van om wat te snacken bij mijn glaasje wijn en deze Boursin bonbons smaken er goed bij. Het ultieme weekendgevoel krijg ik van een gezellig avondje met vrienden of familie. Lekker borrelen, lekkere hapjes en goed gezelschap! Of dat nu thuis is, in een restaurant of op een terras. Het fijne van thuis borrelen is dat je zelf lekkere hapjes kunt maken. En dat vind ik ook leuk. In de keuken staan om voor anderen iets lekkers te maken.

Foto-47

Ik ben meer van de hartige smaken, dan van zoetigheid. En de roomkaas met knoflook en fijne kruiden met de olijf is een lekkere combinatie. De bonbons heb ik door wat fijngehakte walnoten gerold, zodat ze een crunchy bite krijgen. En zo zien ze er ook nog eens heel leuk uit. Perfect voor bij de borrel, op een verjaardag of feestje. De olijven zitten verstopt in de bonbons, dus het is een soort verrassing als je de bonbons doorbijt.

Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar dat is het totaal niet. Deze Boursin bonbons zijn juist supermakkelijk om te maken. Echt, iedereen kan dit. Heb je geen walnoten in huis? Geen probleem, je kunt ieder ander nootje gebruiken. De bonbons lijken me ook lekker met gehakte pistachenootjes of amandelen. Ben je nou geen fan van olijven, dan kun je die zelfs weglaten. Dan heb je gewoon een kaasbonbon met nootjes. Ook lekker! Zo zie je maar dat je met een paar simpele ingrediënten iets lekkers op tafel kunt zetten. En ook leuk om eens wat anders te serveren dan de standaard toastjes met Boursin. In een mum van tijd maak je deze lekkere hartige bonbons.

boursin bonbons

Boursin bonbons

Ingrediënten voor 10 stuks
150 gr Boursin
Handje walnoten
10 groene olijven

Zo maak je het

Pak met een lepel wat van de Boursin en druk hier de olijf in. Haal dit van de lepel af en draai er met je handen een balletje van. Ongeveer ter grootte van een 2 euro munt. Voeg nog wat Boursin toe, zodat de bonbons mooi rond worden.

Hak de walnoten fijn. Rol de bonbons door de gehakte walnoten zodat ze rondom bedekt zijn. Je kunt de bonbons direct opeten. Je kunt ze ook nog even in de koelkast bewaren zodat de bonbons wat harder worden.

Boursin bonbons

Boursin bonbons

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Dit bericht is in samenwerking met Boursin, lees mijn disclaimer.

Video: Quesadilla's met courgette en ricotta
Hot and Happening #4 (+WIN)
Bewaar
5 Comments
 • Jacky

  26 juni 2016 at 12:31 Beantwoorden

  Ik maak deze al heel erg lang, maar dan met een (gedroogde) vijg in het midden (houd nl. niet van olijven). Valt altijd enorm in de smaak.

 • Jana

  25 juni 2016 at 13:10 Beantwoorden

  Kan ik dit de avond ervoor maken? Morgen zijn mijn schoonouders hier een ganse dag, dus alles wat op voorhand klaar is, is handig meegenomen

  • Pauline

   25 juni 2016 at 14:13 Beantwoorden

   Zeker dat gaat prima. Wel even in de koelkast bewaren.

 • Briëlle

  25 juni 2016 at 10:57 Beantwoorden

  Wat een leuk receptje! Mooi door eenvoud!!

 • Irene

  25 juni 2016 at 06:00 Beantwoorden

  Brrr dat lijkt mij echt niet lekker. Ik word misselijk van het idee. \r\nKomt meer door de associatie die ik ermee heb: als we de hond een pil moesten geven, dan wikkelde we die pil in boursin. \r\nMisschien geef ik het op een feestje eens een kans, maar voorlopig moet ik er niet aan denken

Plaats een reactie