
Paasbroodjes met ei
Deze Paasbroodjes met ei staan supergezellig op de Paastafel. Het zijn lekkere, luchtige broodjes met een gekookt ei in het midden. Om het extra feestelijk te maken geven we de eitjes een leuk kleurtje. Leuk om samen met de kinderen te doen. Ze zien er feestelijk uit en het is niet ingewikkeld om te maken, je moet alleen een klein beetje geduld hebben.
Paasbroodjes recept
Of je nu voor een uitgebreide Paasbrunch gaat of gewoon zin hebt in iets lekkers bij het ontbijt, deze paasbroodjes passen overal bij. Serveer met roomboter of een lekkere kruidenroomkaas.



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 6 st.
- 500 gr speltbloem
- 270 gr melk
- 6 witte eieren
- 2 eieren
- 50 gr boter
- 7 gr gist
- 10 gr zout
- 2 el sesamzaad
- Verschillende eetbare kleurstoffen
- Scheutje azijn
- Scheutje neutrale olie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de melk in een steelpannetje, maar breng het niet aan de kook. Zodra de melk warm is, haal je de pan van het vuur. Voeg de boter toe en laat dit smelten. Wacht totdat het melk/boter mengsel lauw is.
Meng de bloem met het zout en de gist. De gist en het zout mogen elkaar niet raken. Ik heb mijn keukenmachine gebruikt en vervolgens met de hand het deeg gekneed. Je kunt natuurlijk ook alles met de hand doen.
Voeg 1 ei en het melk/boter mengsel toe. Pulseer dit kort in een keukenmachine (of kneed het met de hand), zodat er een deegbal ontstaat. Kneed het deeg verder luchtig met de hand op een met olie ingevet werkblad.
Kneed het deeg zeker wel 15 a 20 minuten. Het moet een soepel deeg worden. Het deeg is klaar zodra er een vliesje ontstaat als je het deeg uit elkaar trekt.
Laat het deeg 1 uur rijzen in een ingevette kom. Dek de kom af met een natte theedoek.
Kook in de tussentijd de 6 eieren gaar. Vul een aantal bakjes met warm water, een paar druppels kleurstof en wat azijn. Het azijn zorgt ervoor dat de verf beter pakt op de eieren. Doe de eieren in de kommetjes met kleurstof en laat het 10 minuten weken. Als de eieren verkleurd zijn, kun je ze uit de vloeistof halen en laten drogen.
Haal het deeg uit de kom. Druk het deeg plat tot een rechthoek op een met olie ingevet werkblad. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken.
Maak bolletjes van de 12 stukken en rol deze uit tot lange strengen van ongeveer 20/30 cm. Plak 2 strengen aan de bovenkant aan elkaar en maak een vlecht. Maak van de vlecht een cirkel en druk de uiteinden aan elkaar.
Leg de cirkels op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dek deze af met een natte theedoek en laat het deeg wederom een uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).
Klop het ei los en bestrijk de broodjes met het eigeel. Doe de geverfde eieren in het broodje. Druk ze ietsje in het deeg, zodat ze goed vast zitten. Sprenkel wat sesamzaad over de broodjes.
Bak de paasbroodjes in 20/25 minuten af op 200 graden. Hou de broodjes in de tussentijd in de gaten. Het kan per oven verschillen hoe snel ze klaar zijn. Serveer de paasbroodjes met een lik roomboter. Enjoy!

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in