Kruidenroomkaas zoals bij La Place
Heb je ooit in een La Place-restaurant gezeten en gedacht: “Wauw, die kruidenroomkaas is zó lekker! Hoe kan ik dit thuis maken?” Nou, je hebt geluk! Wij hebben het recept voor de beroemde La Place kruidenroomkaas – en het maken daarvan is makkelijker dan je denkt. Perfect voor op een bagel met zalm, als dip voor wat ciabatta, of als onderdeel van een feestelijke borrelplank.
Zo maak je de La Place kruidenroomkaas
Deze kruidige roomkaas is geweldig op een versgebakken ciabatta met wat knapperige sla en frisse komkommer. Het geeft net dat beetje extra aan je lunch en is ook ideaal om te serveren bij een uitgebreid ontbijt of brunch. Heb je een feestje? Serveer deze kruidenroomkaas met crackers, groenten of zelfs als dip voor je naturel chips. Het is altijd een hit!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 bakje
- 200 gr roomkaas
- 50 gr crème fraîche
- 15 gr verse bieslook
- 10 gr verse peterselie
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Hak de groene kruiden fijn.
Roer de roomkaas glad met de crème fraîche.
Voeg de groene kruiden en wat peper en zout toe. Meng de kruidenroomkaas door elkaar.
Lekker op een ciabatta met sla en komkommer.
Variatietips
Je kunt eindeloos variëren met dit recept. Probeer bijvoorbeeld eens wat fijngehakte dille of koriander toe te voegen voor een andere smaak. Een teentje knoflook of een beetje geraspte citroenschil kan ook wonderen doen. Als je van een beetje pit houdt, voeg dan een snufje chilivlokken toe. Zo maak je je kruidenroomkaas helemaal naar jouw smaak.
Bewaartips
Deze heerlijke kruidenroomkaas blijft ongeveer een week goed in de koelkast. Bewaar het in een luchtdicht bakje, zodat de smaken goed behouden blijven. En als je een feestje plant, kun je het gerust een dag van tevoren maken. De smaken trekken dan nog beter in, wat zorgt voor een nog lekkerder resultaat.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in