Menu

Cranberry brie hapjes

Heb je nu al stress voor het kerstdiner? Niet nodig! Soms kun je met hele eenvoudige recepten iets lekkers en leuks op tafel zetten. Deze cranberry brie hapjes zijn daar een goed voorbeeld van. Het is absoluut niet moeilijk om te maken. Iedereen kan dit, dat durf ik hardop te zeggen. En het is ook nog snel klaar ook. De cranberry compote kun je eventueel al eerder maken. De smaak van de pittige brie combineert goed met de frisheid van de cranberry’s.

Je kunt dit hapje serveren als voorgerechtje, maar ook als borrelhapje. Het ziet er in ieder geval feestelijk uit, vind je ook niet? Hou je nog wat cranberry compote over? Geen probleem! Doe ’s ochtends een lepel door de yoghurt of serveer het bij een dessert. Of doe het op de traditionele manier en serveer het bij de kalkoen.

Cranberry brie hapjes

Ingrediënten voor 6 stuks
6 plakjes bladerdeeg
250 gram brie
1x recept voor cranberry compote

Materialen
Muffinvorm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Maak de cranberry compote volgens het recept en laat het afkoelen. Ik maakte 200 gram compote. Dit is ruim voldoende voor zes hapjes. De rest kun je bewaren.

Laat in de tussentijd de bladerdeeg ontdooien. Vet een muffinvorm in met boter of bakspray. Leg de plakjes bladerdeeg in de vormpjes. Prik de bodem even in met een vork.

Snijd de brie in kleine stukjes. Ik haal de witte korst er van af, dit vind ik persoonlijk lekkerder. Doe de brie in de vormpjes. Leg daar bovenop een eetlepel cranberry compote.

Zet de cranberry hapjes 20 minuten in de oven op 200 graden totdat de kaas gesmolten is en het deeg goudbruin kleurt.

Cranberry brie hapjes

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

merry x mas

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

15 reacties

  • Pauline
    15 december 2016 om 16:08

    Door het te serveren in een buideltje bijvoorbeeld, met een beetje salade ernaast.

  • Marloes
    14 december 2016 om 14:00

    Lijkt me heerlijk, maar.... hoe maak je hier nu een echt mooi, speciaal en heerlijk voorgerechten van?

  • Annika
    29 januari 2016 om 13:16

    Ja, voor nu is het ook lekker hoor!

  • Jenny
    28 januari 2016 om 16:37

    Oh heeerlijk zeg! Ookal is het eigenlijk voor kerst, dit ga ik in het weekend eens lekker bereiden voor mijn man.

  • Barbara
    19 december 2015 om 22:40

    Wat een feestje om dit te eten. Serveer je dit warm of is het koud ook lekker?

  • Annika
    18 december 2015 om 08:59

    Ja hoor, je kan bijvoorbeeld ook geitenkaas gebruiken.

  • carolien
    18 december 2015 om 08:27

    Zelf ben ik geen fan van brie, kun je daarvoor ook iets anders gebruiken? Ben wel dol op cranberry's! Ziet er heerlijk uit!

  • Annika
    17 december 2015 om 14:37

    Haha, de combinatie is inderdaad erg lekker!

  • Annika
    17 december 2015 om 14:35

    Ja dat kan ook inderdaad, lijkt me ook erg lekker!

  • Margot
    17 december 2015 om 09:08

    Wat een goede combinatie!

  • Proef de Smaak
    17 december 2015 om 08:34

    Wat een leuke hapjes! Ik houd niet zo van brie, maar denk dat ik het zou vervangen door zachte geitenkaas!

  • Kelly caresse
    17 december 2015 om 07:29

    Mmm dit lijkt me heerlijk! Zoet, fris en hartig gecombineerd, ik krijg al honger van de foto's hihi

  • Nicole
    17 december 2015 om 07:18

    Het ziet er heerlijk uit. Erg feestelijk.

  • Marlotte
    17 december 2015 om 07:03

    Wat een feestelijk voorgerechtje, ziet er erg lekker uit!

  • Esmée
    17 december 2015 om 06:55

    Lijkt me een lekkere combinatie!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.