fbpx
Menu

Mexicaanse Kapsalon

Ik heb nog nooit een Kapsalon gegeten en ik moet zeggen, het trekt mij ook niet zo. Voor diegene die het niet kent, Kapsalon is de grootste caloriebom dat er bestaat. Het is niets meer dan een laag friet met daarop shoarma en kaas. Dat gaat nog even onder de grill, zodat de kaas lekker kan smelten. Loopt het water je al in de mond? Mij niet…

Waar ik wel altijd zin in heb, zijn nachos met gesmolten kaas, zure room en tomatensaus. Een van mijn guilty pleasures! Eigenlijk is dit gewoon een Mexicaanse versie van de Kapsalon, alleen gebruik ik tortillachips in plaats van friet en gehakt in plaats van shoarma. Omdat het weekend bijna begint vond ik dit wel een lekker receptje om te delen. Want geloof mij hier word je wel blij van.

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr gehakt
1 ui
1 teentje knoflook
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
1 klein blikje kidneybonen
1 klein blikje maïs
1 rode paprika
2 zakken tortillachips naturel
75 gr ijsbergsla
50 gr geraspte kaas
125 ml zure room
0,5 tl gerookt paprikapoeder
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg het gerookte paprikapoeder toe en bak dit mee.

Voeg het gehakt toe en bak dit rondom bruin.

Snij de paprika in blokjes en voeg deze samen met de uitgelekte kidneybonen en de maïs bij het gehakt.

Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met wat peper en zout.

mexicaanse kapsalon

Laat de saus ongeveer 10 minuten pruttelen.

Verdeel de tortillachips over een schaal of bord. Verdeel daarover de saus.

Verdeel de sla over de nachos en maak het af met wat geraspte kaas.

Serveer de Mexicaanse kapsalon met zure room.

mexicaanse kapsalon

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

25 reacties

  • Hugo
    16 april 2015 om 19:51

    Vandaag geprobeerd en het was heerlijk! Had zin in Mexicaans maar wel gezond eten; werd blij van de vele gezonde Mexicaanse recepten op deze blog :)

    Beantwoorden
  • Hesteranne
    14 oktober 2014 om 11:19

    Wow, dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ga snel een keertje een vegetarische variant maken :D

    Beantwoorden
  • Ina
    12 oktober 2014 om 21:41

    Wat een enorm leuke nieuwe profile foto! :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 oktober 2014 om 21:54

    Thank you!

    Beantwoorden
  • Demandiekokenkan
    12 oktober 2014 om 21:28

    Ziet er weer heerlijk uit maar geloof me er bestaan ook lekkere en gezondere kapsalons.

    Beantwoorden
  • Emma
    11 oktober 2014 om 15:09

    Ohja, dit is zo ongelofelijk lekker hé!!!

    Beantwoorden
  • Eline
    10 oktober 2014 om 21:44

    Dit ziet er lekker uit! In tegenstelling tot de kapsalon..

    Beantwoorden
  • Samantha
    10 oktober 2014 om 21:29

    Brrr, Kapsalon vind ik ook totaal niet lekker. Hier in Rotterdam vind je het heel erg veel en het wordt ook erg gewaardeerd door veel mensen, maar nee. Niks voor mij. De versie die jij hebt gemaakt lijkt me daarentegen heerlijk. Ik ga dit echt een keer maken!

    Beantwoorden
  • Esmée
    10 oktober 2014 om 21:00

    Kapsalon... Mijn vriend vind het heerlijk, ik walg ervan :P Geef mij deze variant maar, lekker! X

    Beantwoorden
  • Karen
    10 oktober 2014 om 13:38

    Hey Pauline,

    bedankt voor het leuke recept.
    Proef eens de Kapsalon van Sticky Fingers! O-ver-hééér-lijk, en helemaal biologisch. https://www.youtube.com/watch?v=TPfZCq67dR8
    Getest en meer dan goedgekeurd op Best Kept Secret Festival!

    Karen

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 oktober 2014 om 19:47

    Klinkt goed!

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 oktober 2014 om 22:49

    Sounds good!

    Beantwoorden
  • Marijke
    10 oktober 2014 om 11:17

    Lijkt me toch véél lekkerder dan kapsalon!

    Beantwoorden
  • Sarah
    10 oktober 2014 om 11:13

    Ik heb vaker kapsalon en moet zeggen dat het lekker is zo op z'n tijd. Ik maak t meestal zelf met een aziatisch sausje. Dit ziet er ook yummy uit.

    Beantwoorden
  • Lilian
    10 oktober 2014 om 10:42

    Hoi Pauline,

    Wat een heerlijk recept weer! Voor wat kan ik de paprika vervangen? Kan mijn buik niet zo goed tegen! (Loop er helaas met veel recepten tegenaan)

    Groetjes, Lilian

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 oktober 2014 om 22:50

    Je kunt het weglaten, is geen probleem.

    Beantwoorden
  • Anne
    10 oktober 2014 om 10:41

    Hoewel ik een kapsalon op z'n tijd best lekker vind, vind ik nacho's echt nog veeeele malen lekkerder! Ook deze variant klinkt goddelijk! Ik weet al wat hier dit weekend op het menu komt ;-)

    Beantwoorden
  • Dita
    10 oktober 2014 om 08:42

    Dit ziet er lekker uit!

    Beantwoorden
  • Farah - Food and other Friends
    10 oktober 2014 om 07:53

    Kapsalon trok mij ook nooit, maar laatst heb ik het een een keer geprobeerd: en wat is dat lekker zeg! Echt niet normaal. Dus als je van een vette hap houdt zo nu en dan, dan zou ik het toch een keer proberen ;).
    Maar deze versie ziet er ook erg lekker uit!

    Beantwoorden
  • Emily van Kampen
    10 oktober 2014 om 07:45

    Lekker hoor! Ik heb ook nog nooit een Kapsalon geprobeerd, volgens mij krijg ik het niet eens op. Nachos daarentegen gaan er altijd wel in!

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    10 oktober 2014 om 07:37

    Kapsalon trekt mij ook niet, maar dit ziet er dan weer wel erg goed uit!

    Beantwoorden
  • Malou
    10 oktober 2014 om 07:30

    Heerlijk!

    Beantwoorden
  • Ageeth
    10 oktober 2014 om 07:29

    Blij is nog zachtjes uitgedrukt, Ik moet hard lachen bij zoveel heerlijks! Bedankt voor het delen!

    Beantwoorden
  • Marian
    10 oktober 2014 om 07:07

    7 uur smorgens en ik weet al wat we vandaag gaan eten

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 oktober 2014 om 22:50

    Haha

    Beantwoorden

Reactie plaatsen