Franse quiche

Franse Mini Quiche met geitenkaas

Quiche komt uit Frankrijk, uit Lotharingen om precies te zijn, vandaar ook de naam Quiche Lorraine. De traditionele quiche lorraine wordt gemaakt met spek, dit wordt samen met ei en room in een deegbodem gebakken. Aan deze hartige taart kan je eigenlijk alles toevoegen wat je lekker vindt. De mini quiche wordt vaak gegeten als voorgerecht, of tijdens de lunch met een lekkere salade er bij.

Ik eet best wel vaak quiche, vaak gebruik ik het om de restjes op te maken. Je kan het deeg zelf maken, maar je kan ook plakjes bladerdeeg of hartige taart deeg gebruiken. Dit laatste is iets minder vet en gebruik ik de laatste tijd steeds vaker. Ik heb deze keer mini quiches gemaakt, in kleine vormpjes. Uiteraard kan je er ook 1 grote taart van maken.

Franse quiche

Ingrediënten voor 4 personen
4 plakjes hartige taartdeeg
3 eieren
100 ml crème fraîche
50 gr zachte geitenkaas
4 plakjes rauwe ham
50 gr tuinerwten
1 uitje
Peper en zout

Materialen
4 kleine vormpjes van 10 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de plakjes hartige taart deeg ontdooien.

Pel en snipper de ui en fruit deze aan in wat olijfolie.

Voeg de tuinerwten toe en bak deze kort mee.

Vet de mini quiche vormpjes in met wat boter en bekleed ze met het deeg.

Prik met een vork, gaatjes in het deeg.

Verdeel de uit en de tuinerwtjes over de bodem.

Klop de eieren luchtig met de creme fraîche en breng dit op smaak met peper en zout.

mini quiche

Giet het mengsel over de taartjes. Verkruimel de geitenkaas er over en verdeel de ham over de taartjes.

Bak de mini quiches in ongeveer 20 minuten af.

mini quiche

 

Review Fast, fresh & easy - Lorraine Pascale
Spinazie salade met roquefort
Bewaar
33 Comments
  • Annemieke

    1 augustus 2017 at 22:10 Beantwoorden

    Hi Pauline, leuk recept! Ga ik van het weekend maken. Heb jij Ramekins gebruikt of grotere schaaltjes?

    • Annika

      2 augustus 2017 at 15:30 Beantwoorden

      Het zijn schaaltjes met een doorsnede van 10 cm.

  • Antoinette

    21 augustus 2016 at 18:04 Beantwoorden

    Beste Pauline,\r\nIs er ook een vervanger vooor de geitenkaas?

    • Pauline

      22 augustus 2016 at 15:44 Beantwoorden

      Zeker, je zou ook feta kunnen toevoegen. Of wat geraspte belegen kaas, of blauwe kaas als je daarvan houdt. Kan allemaal.

  • Nancy

    13 maart 2015 at 22:33 Beantwoorden

    Dit waren de eerste quiches die ik ooit heb gemaakt en ze waren heerlijk. Dankjewel voor alle fantastische recepten!

  • Ieke

    4 maart 2015 at 12:13 Beantwoorden

    Hai! \r\nHet ziet er heerlijk uit. Als ik dit recept voor 6 personen wil maken in een grote ovenschaal, hoeveel aan ingrediënten heb ik dan nodig? Ik zit vooral te twijfelen over de hoeveelheid eieren en creme fraiche!

  • Sydney

    20 januari 2015 at 19:20 Beantwoorden

    Hoi pauline,\r\n\r\nIk vraag me af of je dit soort gerechtjes met bladerdeeg of bijvoorbeeld claufoutis ook in creme brulee vormpjes kunt maken?\r\nSoms heb je namelijk een losse bodem nodig en soms een stenen vorm, ik kom er niet helemaal uit. \r\n\r\nGr.

    • Pauline

      20 januari 2015 at 20:05 Beantwoorden

      Kan allebei wel. Het is wel belangrijk dat je ze goed invet.

  • chantal beverdam

    21 december 2014 at 13:10 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit, ga morgen op pad voor de boodschappen.\r\nben benieuwd, als het net zo smaakt ls het eruit ziet….belooft het wat\r\nmmmmh

  • Jet

    11 september 2014 at 20:16 Beantwoorden

    Thnx, dit was een zéér geslaagd recept! Die krijgt een plekje in ons familie-favorieren kookboek. 😀

  • Astrid Olieman

    17 augustus 2014 at 21:18 Beantwoorden

    Vanavond deze mini-quiches gemaakt, verrukkelijk!!\r\nIn plaats van de crème fraiche heb ik ricotta gebruikt, ging prima! \r\nDit ga ik vaker eten, complimenten!

  • keukenprinses

    8 augustus 2014 at 18:06 Beantwoorden

    Zijn deze taartjes ook te maken in cubcake formaat? Zo ja, welke verhoudingen moet je dan gebruiken? \r\n\r\nGroetjes de keukenprinses

    • Pauline

      8 augustus 2014 at 20:54 Beantwoorden

      Ja hoor, gewoon in een muffinvorm stoppen. Zelfde verhoudingen verder.

  • charlotte

    31 juli 2014 at 16:46 Beantwoorden

    Super lekker reccept. Heb een grote versie hiervan gemaakt. Dubbel eieren en 2x 125 gram crème fraiche. En de groente aangevuld met courgette, aubergine en tomaat. Tis heerlijk!!!!

  • Arianne Koene

    30 juli 2014 at 16:14 Beantwoorden

    Via Welke.nl op deze site gekomen. Ziet er geweldig uit. Zie graag nog wat andere recepten.

  • wendy

    28 juli 2014 at 21:11 Beantwoorden

    ik wil ze graag gaan maken maar weet je toevallig een vervanging voorde creme fraiche? Mijn dochter mag geen melkproducten maar verdraagt wel geitenkaas.\r\ngroeten

    • Kim Coussement

      29 juli 2014 at 16:43 Beantwoorden

      Je kan ook voor Alpro soya Cuisine gaan. Dat is een veilige vervanging op basis van plantaardige vetten.

  • Lieke

    28 juli 2014 at 20:17 Beantwoorden

    Kan je het van te voren maken en later nog even opwarmen in de oven?

  • Berdien

    23 juni 2014 at 19:53 Beantwoorden

    Ben op zoek naar de verhoudingen voor cupcake vormpjes.\r\nVorm voor 12 cupcakes

  • Tom

    13 mei 2014 at 14:12 Beantwoorden

    Vraagje, hoe kom ik aan ‘hartige taartdeeg’, gewoon uit het vriesvak van de AH? Dankje!

  • Ida F. Mouissie

    3 mei 2014 at 12:55 Beantwoorden

    Veel succes met het verzinnen van originele recepten.

  • Ida F. Mouissie

    3 mei 2014 at 12:54 Beantwoorden

    Heerlijk en eenvoudig te maken.

  • Daphne

    17 februari 2014 at 17:38 Beantwoorden

    Zou je ze ook eerder kunnen maken en later weer op kunnen warmen in de oven?

  • Anne

    1 augustus 2013 at 18:52 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit!!

  • Maxime

    29 juli 2013 at 12:48 Beantwoorden

    Lijkt me lekker! Ik vind het altijd zo leuk dat je met zulke gerechten zoveel kan variëren 🙂

  • Joyce

    28 juli 2013 at 13:16 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit!

  • Mariska

    28 juli 2013 at 12:15 Beantwoorden

    Wat zien ze er lief uit! Ik ben gek p geitenkaas, dus dit lijkt me heel lekker.

  • Nanda

    28 juli 2013 at 09:30 Beantwoorden

    Oh dat lijkt me echt heerlijk!

  • MySimplySpecial

    28 juli 2013 at 08:32 Beantwoorden

    Oh dat lijkt me lekker!

Plaats een reactie