fbpx
Menu

Franse Mini Quiche met geitenkaas

Quiche komt uit Frankrijk, uit Lotharingen om precies te zijn, vandaar ook de naam Quiche Lorraine. De traditionele quiche lorraine wordt gemaakt met spek, dit wordt samen met ei en room in een deegbodem gebakken. Aan deze hartige taart kan je eigenlijk alles toevoegen wat je lekker vindt. De mini quiche wordt vaak gegeten als voorgerecht, of tijdens de lunch met een lekkere salade er bij.

Ik eet best wel vaak quiche, vaak gebruik ik het om de restjes op te maken. Je kan het deeg zelf maken, maar je kan ook plakjes bladerdeeg of hartige taart deeg gebruiken. Dit laatste is iets minder vet en gebruik ik de laatste tijd steeds vaker. Ik heb deze keer mini quiches gemaakt, in kleine vormpjes. Uiteraard kan je er ook 1 grote taart van maken.

Franse quiche

Ingrediënten voor 4 personen
4 plakjes hartige taartdeeg
3 eieren
100 ml crème fraîche
50 gr zachte geitenkaas
4 plakjes rauwe ham
50 gr tuinerwten
1 uitje
Peper en zout

Materialen
4 kleine vormpjes van 10 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de plakjes hartige taart deeg ontdooien.

Pel en snipper de ui en fruit deze aan in wat olijfolie.

Voeg de tuinerwten toe en bak deze kort mee.

Vet de mini quiche vormpjes in met wat boter en bekleed ze met het deeg.

Prik met een vork, gaatjes in het deeg.

Verdeel de uit en de tuinerwtjes over de bodem.

Klop de eieren luchtig met de creme fraîche en breng dit op smaak met peper en zout.

mini quiche

Giet het mengsel over de taartjes. Verkruimel de geitenkaas er over en verdeel de ham over de taartjes.

Bak de mini quiches in ongeveer 20 minuten af.

mini quiche

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

38 reacties

  • Jannies sol
    15 juni 2019 om 08:15

    Ik ben ook gek op quisjes maak ze ook heel vaak, en gebruik dan ook meestal de restjes. Zelf vind ik meestal philadelfia of een andere roomraas vind ik altijd net iets lekkerder dan creme freche. Je kunt zo veel variëren. Ook zo lekker is klein blikje zalm uitje fijn snipperen en paprika even aan fruiten hier de zalm doorheen peper en zout beetje Worchester saus. Door de geklopte eieren 50 gr oude kaas.

    Beantwoorden
  • Riny
    23 februari 2019 om 12:22

    Wat een lekker recept Pauline. Nog nooit quiche gemaakt. Ik heb coeliakie. Weet jij ook de verhouding om het deeg zelf te maken? Dan kan ik glutenvrije bloem nemen. Zou super zijn..

    Beantwoorden
  • Annika
    26 februari 2019 om 12:51

    Dank je! Nee dat weet ik helaas niet, ik gebruik eigenlijk altijd kant en klaar quiche deeg.

    Beantwoorden
  • Landa van Haren
    24 augustus 2018 om 12:51

    Hoi Pauline, Kun je het ook koud eten ?

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 augustus 2018 om 09:54

    Zeker!

    Beantwoorden
  • Annemieke
    1 augustus 2017 om 22:10

    Hi Pauline, leuk recept! Ga ik van het weekend maken. Heb jij Ramekins gebruikt of grotere schaaltjes?

    Beantwoorden
  • Annika
    2 augustus 2017 om 15:30

    Het zijn schaaltjes met een doorsnede van 10 cm.

    Beantwoorden
  • Antoinette
    21 augustus 2016 om 18:04

    Beste Pauline,
    Is er ook een vervanger vooor de geitenkaas?

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 augustus 2016 om 15:44

    Zeker, je zou ook feta kunnen toevoegen. Of wat geraspte belegen kaas, of blauwe kaas als je daarvan houdt. Kan allemaal.

    Beantwoorden
  • Nancy
    13 maart 2015 om 22:33

    Dit waren de eerste quiches die ik ooit heb gemaakt en ze waren heerlijk. Dankjewel voor alle fantastische recepten!

    Beantwoorden
  • Ieke
    4 maart 2015 om 12:13

    Hai!
    Het ziet er heerlijk uit. Als ik dit recept voor 6 personen wil maken in een grote ovenschaal, hoeveel aan ingrediënten heb ik dan nodig? Ik zit vooral te twijfelen over de hoeveelheid eieren en creme fraiche!

    Beantwoorden
  • Pauline
    4 maart 2015 om 15:28

    Dan kun je de ingrediënten gewoon keer 1,5 doen!

    Beantwoorden
  • Sydney
    20 januari 2015 om 19:20

    Hoi pauline,

    Ik vraag me af of je dit soort gerechtjes met bladerdeeg of bijvoorbeeld claufoutis ook in creme brulee vormpjes kunt maken?
    Soms heb je namelijk een losse bodem nodig en soms een stenen vorm, ik kom er niet helemaal uit.

    Gr.

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 januari 2015 om 20:05

    Kan allebei wel. Het is wel belangrijk dat je ze goed invet.

    Beantwoorden
  • chantal beverdam
    21 december 2014 om 13:10

    Ziet er heerlijk uit, ga morgen op pad voor de boodschappen.
    ben benieuwd, als het net zo smaakt ls het eruit ziet....belooft het wat
    mmmmh

    Beantwoorden
  • Jet
    11 september 2014 om 20:16

    Thnx, dit was een zéér geslaagd recept! Die krijgt een plekje in ons familie-favorieren kookboek. :-D

    Beantwoorden
  • Astrid Olieman
    17 augustus 2014 om 21:18

    Vanavond deze mini-quiches gemaakt, verrukkelijk!!
    In plaats van de crème fraiche heb ik ricotta gebruikt, ging prima!
    Dit ga ik vaker eten, complimenten!

    Beantwoorden
  • keukenprinses
    8 augustus 2014 om 18:06

    Zijn deze taartjes ook te maken in cubcake formaat? Zo ja, welke verhoudingen moet je dan gebruiken?

    Groetjes de keukenprinses

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 augustus 2014 om 20:54

    Ja hoor, gewoon in een muffinvorm stoppen. Zelfde verhoudingen verder.

    Beantwoorden
  • charlotte
    31 juli 2014 om 16:46

    Super lekker reccept. Heb een grote versie hiervan gemaakt. Dubbel eieren en 2x 125 gram crème fraiche. En de groente aangevuld met courgette, aubergine en tomaat. Tis heerlijk!!!!

    Beantwoorden
  • Arianne Koene
    30 juli 2014 om 16:14

    Via Welke.nl op deze site gekomen. Ziet er geweldig uit. Zie graag nog wat andere recepten.

    Beantwoorden
  • wendy
    28 juli 2014 om 21:11

    ik wil ze graag gaan maken maar weet je toevallig een vervanging voorde creme fraiche? Mijn dochter mag geen melkproducten maar verdraagt wel geitenkaas.
    groeten

    Beantwoorden
  • Kim Coussement
    29 juli 2014 om 16:43

    Je kan ook voor Alpro soya Cuisine gaan. Dat is een veilige vervanging op basis van plantaardige vetten.

    Beantwoorden
  • Lieke
    28 juli 2014 om 20:17

    Kan je het van te voren maken en later nog even opwarmen in de oven?

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 juli 2014 om 18:55

    Ja dat gaat prima ;)

    Beantwoorden
  • Berdien
    23 juni 2014 om 19:53

    Ben op zoek naar de verhoudingen voor cupcake vormpjes.
    Vorm voor 12 cupcakes

    Beantwoorden
  • Tom
    13 mei 2014 om 14:12

    Vraagje, hoe kom ik aan 'hartige taartdeeg', gewoon uit het vriesvak van de AH? Dankje!

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 mei 2014 om 18:08

    Ja daar kun je het vinden.

    Beantwoorden
  • Ida F. Mouissie
    3 mei 2014 om 12:55

    Veel succes met het verzinnen van originele recepten.

    Beantwoorden
  • Ida F. Mouissie
    3 mei 2014 om 12:54

    Heerlijk en eenvoudig te maken.

    Beantwoorden
  • Daphne
    17 februari 2014 om 17:38

    Zou je ze ook eerder kunnen maken en later weer op kunnen warmen in de oven?

    Beantwoorden
  • Pauline
    18 februari 2014 om 13:19

    Ja dat kan heel goed.

    Beantwoorden
  • Anne
    1 augustus 2013 om 18:52

    Ziet er heerlijk uit!!

    Beantwoorden
  • Maxime
    29 juli 2013 om 12:48

    Lijkt me lekker! Ik vind het altijd zo leuk dat je met zulke gerechten zoveel kan variëren :)

    Beantwoorden
  • Joyce
    28 juli 2013 om 13:16

    Ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  • Mariska
    28 juli 2013 om 12:15

    Wat zien ze er lief uit! Ik ben gek p geitenkaas, dus dit lijkt me heel lekker.

    Beantwoorden
  • Nanda
    28 juli 2013 om 09:30

    Oh dat lijkt me echt heerlijk!

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    28 juli 2013 om 08:32

    Oh dat lijkt me lekker!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen