Menu

Philly Cheese Steak Sandwich

Het schijnt dat de Philly Cheese Steak Sandwich tot één van de meest gegooglde food woorden van 2015 behoort. Ik snap wel waarom. Dit broodje warm vlees, met gesmolten cheddarkaas is heerlijk.  Cheddar kaas is mijn guilty pleasure. En vooral die slechte  plastic achtige vierkantjes die zo lekker smelten in de oven. Ik koop ook regelmatig echte cheddar, want die plastic kaas is verre van echt, maar toch hou ik ook van de nep versie. Ik vind het heerlijk op mijn hamburger, in een tosti, bij de nachos en ook op deze steak sandwich is de combinatie goddelijk.

Deze Philly cheese steak  sandwich stond in het USA nummer van de Allerhande. Dat was echt een succesnummer, met heel veel lekkere en ook slechte (voor je lijn) recepten. Het is eigenlijk een snelle steak sandwich omdat er rosbief gebruikt wordt en dat is heel snel klaar. Heerlijk met veel ui en plastic kaas.

Ingrediënten voor 4 broodjes
4 plakken cheddar
4 harde pistoletjes (evt. afbakbroodjes)
300 gr gesneden rosbief
1 grote ui in ringen
1 teen knoflook gehakt

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 225 graden.

Bak de broodjes indien nodig af in de oven. Je kan ook verse harde broodjes nemen zoals ik gedaan heb. Laat de oven aan staan.

Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie. Bak de uien in ongeveer 6 minuten zacht en goudbruin.

Breng de uien op smaak met peper en zout.

Schuif de uien aan een kant van de pan.

Bak nu in dezelfde pan de rosbief aan. Dit gaat heel snel, in een paar minuten is de rosbief goudbruin.

Verdeel de rosbief over de broodjes en leg daarop de zachte uien.

Leg op elk broodje een plak cheddar kaas en plaats de broodjes terug in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Serveer de Philly Cheese Steak Sandwich meteen.

Philly cheese steak sandwich

Nu ben ik wel benieuwd wat jullie guilty pleasure is?

Bron: Allerhande

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

  • leo
    3 januari 2018 om 16:22

    beste Pauline, niet dat ik je controleer maar ik bekijk altijd meerdere recepten en laat ik nou ook die van aller handen hebben gezien en die gebruikten ook een groene paprika.... foutje bedankt? kopie uit ah ; Verwarm de oven voor op 225 ºC. Bak de pistolets volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin. Neem uit de oven, maar laat de oven aan staan. Snijd de paprika en ui in ringen. Verhit de helft van de olie en bak de paprika- en uienringen met zout op middelhoog vuur in 6-8 min. goudbruin. Neem uit de pan en doe in een schaaltje. Snijd de rosbief in reepjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de pan. Bak de knoflook 30 sec. en voeg dan de rosbief toe. Bak op hoog vuur 3 min. Snijd de broodjes open en verdeel het vlees, de paprika- en uienringen erover. Leg op elk broodje een plak kaas. Leg de broodjes op een bakplaat en zet 3 min. in de oven. Serveer direct als de kaas gesmolten is. Lekker met een groene salade met honing-mosterddressing. gr leo

  • Daphne
    10 augustus 2013 om 19:40

    Ik heb hem net geprobeerd en hij is heerlijk!

  • miranda
    22 mei 2013 om 11:38

    Dat ziet er goed uit! Toevallig zag ik gisteren bij de lidl cheddar aan het stuk liggen. En rosbief hebben ze ook dusse de lunch weet ik al.

  • Nick
    20 mei 2013 om 16:42

    Looks good! Ik heb hier nog een mooi stuk cheddar liggen, die sandwich is een lekkere optie om hem te gebruiken.

  • Marieke
    20 mei 2013 om 14:49

    Haha, ik vind die plastic kaas ook altijd zoooo lekker!

  • Daisy
    19 mei 2013 om 15:17

    Ziet er lekker uit! Heb het USA nummer hier ook nog ergens liggen.
    En ook ik ben dol op die kaas! Lekker op een hamburgertje!

  • Joyce
    19 mei 2013 om 11:57

    ooh heerlijk! Snel eens proberen.

  • Lian
    19 mei 2013 om 10:56

    Ook ik kan die (nep) cheddarkaas niet laten liggen ;)

  • Sabine
    19 mei 2013 om 08:29

    Jaaaa jammie, deze is zo lekker!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.