Menu

How to Toeven spuiten met botercrème

Ik heb in mijn 31 jarige bestaan al heel veel cupcakes gemaakt. Cupcakes gedecoreerd met marsepein, met chocola er in en met een flinke toef botercrème er op. Al eerder plaatste ik het recept voor meringue botercrème. Een basis voor lekkere cupcakes met een swirl erop. Aan de hand van deze how to wil ik je laten zien hoe je mooie swirls kunt maken.

Toeven spuiten met botercrème vergt even wat oefening. Maar je kan blijven oefenen, als je swirl mislukt, veeg je de crème gewoon van de cupcake en begin je weer opnieuw. Net zo lang, totdat je helemaal tevreden bent.

Dit heb je nodig
Spuitmondje 1M van Wilton (of spuitmondje met een gekartelde rand)
Spuitzak
Cupcakes
1 portie botercrème
Eventueel sprinkles, bloemetjes, chocola

Zo maak je het

Toeven spuiten met botercrème
Koppel alle 3 de elementen van de spuitzak aan elkaar.

Vul de spuitzak met de botercrème. Ik vouw de spuitzak altijd in mijn hand en met een spatel vul ik de spuitzak met de crème. Zorg dat je de spuitzak niet te vol doet, anders komt het er aan de bovenkant weer uit.

Toeven spuiten met botercrème

Maak een draai in de spuitzak, zodat hij aan de bovenkant afgekneld is. Hou de spuitzak met 1 hand vast, met de andere hand voer je druk uit.

Toeven spuiten met botercrème

Hou de spuitzak verticaal boven de cupcake en zet de spuitmond op de op de buitenrand van de cupcake.

Toeven spuitenMaak nu een draaiende beweging naar binnen en maak het rondje steeds kleiner.

Toeven spuiten met botercrème

Toeven spuiten

Vervolgens ga je in 1 beweging om hoog en maak je net zo lang rondjes tot je een mooie hoogte hebt.

Toeven spuiten met botercrème

Eindig in het midden van de cupcake en haal de spuitzak voorzichtig om hoog.

Toeven spuiten met botercrème

Versier de cupcakes eventueel met sprinkles, bloemetjes van marspein, chocolade schaafsels.

Cupcakes met toef

 

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

5 reacties

 • Stell
  20 februari 2013 om 17:13

  Handige uitleg, ik ben hier nog een ramp in.. nog even oefenen dus :)

 • Anouk
  20 februari 2013 om 14:26

  Super kijk ernaar uit!

 • Pauline
  20 februari 2013 om 12:17

  Leuk dames :) En Anouk de roos how to komt binnenkort online :)

 • roos
  20 februari 2013 om 11:59

  Oh dat herinnert mij eraan dat ik dit echt eens moet doen! Ik heb nog allemaal van deze dingen liggen die ik nog helemaal niet heb gebruikt, oeps.

 • Anouk
  20 februari 2013 om 08:44

  Hoi Pauline,

  Leuk om te zien hoe je dat doet! Maar ik vroeg me af of je ook kan laten zien hoe je een toef maakt die op een roos lijkt? Dit zie ik vaak in cupcake shops en vind ik prachtig! Volgens mij doe je dat met een platte kop maar ik weet niet precies hoe. Ik dacht misschien weet jij dit toevallig ook!

  Groetjes Anouk

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.