Menu

Hartig poffertje met forel

De AllerHande is een bron van inspiratie voor mij. Ik vind het een heerlijk blad met lekkere en toegankelijke recepten. Uiteraard ga ik graag met de tijd mee en heb ik ook een Appie App op mijn I-phone geïnstalleerd. Erg handig want hier kan ik allemaal verschillende recepten in opslaan. Zo zag ik bij de meest favoriete recepten ook een hartig poffertje staan met een rivierkreeftje erop. Leuk idee! Ik heb het recept meteen bewaard. Natuurlijk ben ik niet van het rechtstreeks copy-pasten van recepten maar geef ik er graag mijn eigen draai aan. Zo kwam ik op deze hartige versie met bieslook en gerookte forel, erg lekker al zeg ik het zelf.

Ingrediënten voor 24 hapjes
3 gerookte forel filets
175 gram bloem
1 tl bakpoeder
2 dl melk
125 ml zure room
2 eieren
15 gram bieslook
iets zout

Materialen
Poffertjespan

Bereidingswijze
Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Meng het beslag met een garde goed door elkaar. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en zorg dat het beslag glad wordt zonder klonten. Snij de helft van de bieslook in hele kleine stukjes en meng dit door het beslag.
Vet de poffertjespan in met een beetje boter of olie en giet het beslag in de daarvoor bestemde rondjes. Bak de poffertjes aan weerszijden goudbruin en laat ze vervolgens afkoelen in een schaal.
Verwijder de eventuele graten van de forelfilets en snij ze in kleine stukjes van ongeveer 2 x 2 cm. Doe een beetje zure room op een poffertje en leg hierop een stukje forel. Garneer de hapjes met een stukje bieslook. Heerlijk bij droge witte wijn!

poffertje met forel

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

1 reactie

  • Sylvia BV
    2 januari 2014 om 17:22

    Hoewel ik de poffertjes los niet echt ergens naar vond smaken, waren ze met de room en forel echt een hit op de hapjestafel tijdens mijn verjaardag. Super!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.