Mini pizza hapjes
En, wat vinden jullie van de nieuwe rubriek Weekendbites? Deze mini pizza bites passen heel goed in deze rubriek. Ze zijn wat mij betreft de ultieme weekendsnack. Pizza is mijn favo guilty pleasure. Als ik zin heb om iets slechts te eten, ga ik vaak voor pizza. De combinatie van tomaat, veel kaas en salami verveelt mij nooit. Het is dan misschien niet zo verrassend dat ik voor dezelfde combinatie ben gegaan voor de mini pizza bites. Het recept is supereasy, dit kan iedereen! Je kunt dit ook gezellig samen met de kids maken.
Als basis voor de pizza bites gebruik ik croissantdeeg. Natuurlijk gaat er tomatensaus en kaas op. Ik heb daarnaast salami, paprika en ui als toppings gekozen. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook ham, champignons, spinazie of blauwe kaas op doen. Net wat jij lekker vind. De pizza bites kun je serveren bij de borrel, op een verjaardagsfeestje of bij een high tea.
Ingrediënten voor 20-25 stuks
1 blikje croissantdeeg (grote croissants)
250 ml tomatenpassata
6 plakjes salami
100 gr geraspte kaas
1 rode ui
1 gele paprika
peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Rol het croissantdeeg uit en druk de naden iets aan, zodat het deeg 1 geheel wordt.
Breng de tomatenpassata op smaak met wat peper en zout. Bestrijk het deeg met de tomatenpassata. Laat ongeveer 1 cm vrij bij de randen van het deeg.
Bestrooi het deeg met de geraspte kaas. Leg de plakjes salami in het midden van het deeg. Snijd de ui en paprika in kleine blokjes en verdeel dit over het deeg.
Rol het deeg voorzichtig op. Ik heb het deeg in de breedte opgerold. Je kunt het ook in de lengte oprollen, dan krijg je wat grotere hapjes. Druk het deeg aan het uiteinde goed aan.
Snijd de deegrol in plakken van +/- 2 cm dik. Leg de plakjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg voor voldoende ruimte tussen de plakjes.
Doe de pizza bites 10 minuten in de oven, totdat ze goudbruin van kleur zijn.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.