Philly cheese steak

Philly Cheese Steak Sandwich

Het schijnt dat de Philly Cheese Steak Sandwich tot één van de meest gegoogelde gerechten behoort. Wij snappen wel waarom! Dit broodje warm vlees, met gesmolten cheddarkaas is heerlijk. Vooral de cheddar kaas is op deze steak sandwich goddelijk.

steak bearnaisesaus
Philly cheese steak sandwich
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gr ribeye
  • 4 ciabattabroodjes
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 100 gr geraspte cheddar
  • 3 el mayonaise
  • 2 tl mosterd
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.

    Bak de broodjes indien nodig af in de oven. Je kan ook verse harde broodjes nemen, die hoef je niet af te bakken. Laat de oven (op grillstand) dan alleen aanstaan voor de laatste stap.

  2. Dep de steaks droog met keukenpapier, wrijf in met een beetje olijfolie en bestrooi met peper en zout.

  3. Snijd de ui in halve ringen en de paprika in reepjes. Bak de ui en de knoflook aan in wat olijfolie in een grote koekenpan. Bak de uien in ongeveer 6 minuten zacht en goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Schuif de uien aan één kant van de pan (of haal ze eruit, als je niet zo’n grote pan hebt). Zorg dat er voldoende bakvet overblijft. Bak nu in dezelfde pan de steaks aan tot medium gaar.

  5. Meng de mosterd met de mayonaise. Smeer de mosterdmayonaise op de broodjes. Beleg de sandwiches met een schep van de uien en paprika. Snijd de steaks in dunne reepjes en leg op de broodjes. Top af met de geraspte cheddar.

  6. Zet de broodjes in de oven (onder de grillstand), totdat de kaas gesmolten is. Serveer de Philly Cheese Steak Sandwich direct.

Philly cheese steak sandwich… uit de Airfryer

  1. Je kan deze broodjes ook in de Airfryer maken, als je die hebt. Dat gaat zo:

    Leg de steaks in de mand van de Philips Airfryer.

    Snijd de ui in halve ringen en de paprika in reepjes. Leg deze naast de steaks, besprenkel met een klein beetje olijfolie en peper en zout.

    Steek de kernthermometer in de zijkant van het vlees en verbind deze met de Airfryer. Kies het voorkeuze programma ‘steak’ en zet de Airfryer aan. Indien je geen kernthermometer hebt, houd dan 8 minuten op 200 graden aan, of gebruik een externe kookthermometer en houd een kerntemperatuur van 60 graden aan.

    Haal de steaks uit de Airfryer. Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie of gebruik de ruststand van je Airfryer.

    Zet de broodjes 5 minuten terug in de Airfryer op 180 graden, totdat de kaas gesmolten is.

Philly cheese steak
Philly cheese steak sandwich

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Hamburger recepten Rundvlees Airfryer  Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in