Gebakken biefstuk met rode ui en pompoen

Als ik aan kerstige hoofdgerechten denk, komt de gedachte aan vlees toch meteen bij mij op. Ik ben zelf niet zo’n hele grote vleeseter, maar af een toe een stukje kan ik wel waarderen. Dan moet het natuurlijk wel goed vlees zijn, dus gebruikte ik een biologische kogel biefstuk voor dit gerecht. De gebakken biefstuk is lekker in combinatie met de rode uien en zoete pompoen.

Ingrediënten voor 4 personen
Uienjus
3 rode uien
1 dl rode wijn
2 dl bouillon
2 tl tijm
Peper en zout
1 klont roomboter
Olijfolie

Pompoen rösti
200 gr aardappelen
200 gr pompoen
1/2 rode peper gehakt
2 eiwitten
1 tl bloem
Handjevol peterselie
Zout

Pompoencrème
200 gr pompoen
1 bouillonblokje
Scheut room
Peper en zout

Verder
4 x kogelbiefstuk
Klontje roomboter
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
De uienjus, de pompoencrème en de rösti kan je al van te voren bereiden.

Voor de uienjus, snij je de rode uien in halve ringen. Bak ze aan in een klont boter samen met de tijm. Laat de uien gedurende 10 minuten zachtjes  garen.

Blus de uien af met de rode wijn en de bouillon. Laat de saus inkoken, totdat een mooie dikke jus ontstaat. Breng de jus op smaak met peper en zout.

Kook de aardappelen beetgaar in de schil in de water met zout. Laat ze afkoelen en rasp ze grof. Schil de pompoen en rasp deze ook grof. Meng het samen met de aardappelen, het eiwit en de bloem.

Breng de massa op smaak met royaal zout en de gehakte peper en voeg de gehakte peterselie toe. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie.

Schep met een lepel kleine hoopjes in de pan en druk het iets plat. Bak de rösti’s aan weerszijden bruin.

Voor de pompoencrème, schil je de pompoen en snij je deze in stukken. Kook de pompoen gaar in de bouillon.

Giet de pompoen af en pureer de pompoen glad met een staafmixer. Voeg een flinke scheut room toe en breng de creme op smaak met peper en zout.

Zet een braadpan op het vuur en verhit een klontje boter en een scheut olijfolie. Bestrooi de biefstukken royaal met peper en zout. Bak de biefstukken aan beide kanten bruin. Het vlees is klaar als het veerkrachtig aanvoelt. Laat de biefstukken 5 minuten rusten onder aluminium folie voordat je het vlees aansnijdt.

Maak een mooie streep van de crème op het bord. Leg hierop de tranches van het vlees met daarop de uienjus. Serveer daarbij de pompoenkoekjes.


 

Bron pompoenkoekjes: Greendelicious

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Pompoen Rundvlees Kerst Vlees recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in