Tulband cake

Kerst Tulband Cake

Een tulband cake hoort bij kerst. Een lekkere gevulde tulband met pecannoten, chocola en een zelfgemaakte, zijdezachte caramelsaus. Lekker om bij de koffie te serveren op bij de kerstbrunch. Het is heel eenvoudig om te maken. Je hebt alleen wel een tulband vorm nodig. Die kun je hier bestellen. Een tulband cake ziet er meteen zo feestelijk uit. De caramelsaus maakt het helemaal af. Wij voegen in dit recept pecannoten, dadels en cranberries toe. Deze versie lijkt er heel erg op, maar is net wat simpeler.

Tulband cake
caramel maken
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 10-12 pers.

  • 200 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren (kamertemperatuur)
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gr gedroogde dadels
  • 100 gr pecannoten
  • 80 gr pure chocolade
  • 70 gr gedroogde cranberry's
  • 1 tl sinaasappel rasp
  • 1 tl kaneel
  • Snuf zout

Voor de caramelsaus

  • 100 gr suiker
  • 2 el water
  • 25 gr boter
  • 125 ml slagroom

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.

  2. Klop de boter met de suiker luchtig in een keukenmachine.

  3. Zet de mixer op een lage stand en voeg één voor één de eieren toe, totdat ze helemaal opgenomen zijn in het beslag.

  4. Zeef het bakmeel, de kaneel en het zout en spatel dit samen met de sinaasappel rasp door het beslag.

  5. Hak de pecannoten en de chocolade grof en snij de dadels en de cranberry’s in stukjes. Meng dit voorzichtig door het beslag.

  6. Vet een tulband vorm in met bakspray of boter en giet het beslag in de vorm.

  7. Bak de tulband cake in ongeveer 45 minuten af op 170 graden. De tulband is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.

Zo maak je de caramelsaus

  1. Verhit 100 gr suiker met een el water in een steelpan. Zet de pan op een laag vuur, als de suiker begint te smelten en bruin kleurt, roer je het voorzichtig door elkaar met een garde.

  2. Haal de pan van het vuur en voeg de boter en de slagroom toe, meng het goed door elkaar. Zet de pan terug op het vuur, en laat de saus onder voortdurend roeren, voorzichtig inkoken.

  3. Laat de saus iets afkoelen en giet het over de tulband cake.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.