Kerst Tulband Cake
Een tulband cake hoort bij kerst. Een lekkere gevulde tulband met pecannoten, chocola en een zelfgemaakte, zijdezachte caramelsaus. Lekker om bij de koffie te serveren op bij de kerstbrunch. Het is heel eenvoudig om te maken. Je hebt alleen wel een tulband vorm nodig. Die kun je hier bestellen. Een tulband cake ziet er meteen zo feestelijk uit. De caramelsaus maakt het helemaal af. Wij voegen in dit recept pecannoten, dadels en cranberries toe. Deze versie lijkt er heel erg op, maar is net wat simpeler.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 10-12 pers.
- 200 gr roomboter (kamertemperatuur)
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren (kamertemperatuur)
- 150 gr lichtbruine basterdsuiker
- 150 gr gedroogde dadels
- 100 gr pecannoten
- 80 gr pure chocolade
- 70 gr gedroogde cranberry's
- 1 tl sinaasappel rasp
- 1 tl kaneel
- Snuf zout
Voor de caramelsaus
- 100 gr suiker
- 2 el water
- 25 gr boter
- 125 ml slagroom
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Klop de boter met de suiker luchtig in een keukenmachine.
Zet de mixer op een lage stand en voeg één voor één de eieren toe, totdat ze helemaal opgenomen zijn in het beslag.
Zeef het bakmeel, de kaneel en het zout en spatel dit samen met de sinaasappel rasp door het beslag.
Hak de pecannoten en de chocolade grof en snij de dadels en de cranberry’s in stukjes. Meng dit voorzichtig door het beslag.
Vet een tulband vorm in met bakspray of boter en giet het beslag in de vorm.
Bak de tulband cake in ongeveer 45 minuten af op 170 graden. De tulband is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.
Zo maak je de caramelsaus
Verhit 100 gr suiker met een el water in een steelpan. Zet de pan op een laag vuur, als de suiker begint te smelten en bruin kleurt, roer je het voorzichtig door elkaar met een garde.
Haal de pan van het vuur en voeg de boter en de slagroom toe, meng het goed door elkaar. Zet de pan terug op het vuur, en laat de saus onder voortdurend roeren, voorzichtig inkoken.
Laat de saus iets afkoelen en giet het over de tulband cake.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in