Hangop met citroen

Hangop met vers fruit

Hangop is zo’n gemakkelijk en lekker toetje om te maken dat het bijna geen recept mag heten. Maar toch is het ontzettend leuk om te delen omdat je er zo lekker snel mee klaar bent en werkelijk iedereen vind het lekker. Het enige is, je moet het de avond van te voren even doen. Wat is hangop? Hangop is een zuivelproduct dat je in een schone theedoek schept die je boven een schaal of mengkom laat uitlekken. Je kunt de theedoek ook aan de punten ophangen om uit te laten lekken, vandaar de naam hangop. Na een nachtje uitlekken krijg je een ingedikte soort kwarkachtige yoghurt. Wij maken hangop altijd van een emmertje Griekse yoghurt. Aan de yoghurt kun je smaakje geven, zoals citroen in dit geval. Het sap en de rasp meng je door de yoghurt voordat je hem in de theedoek stort. Gebruik overigens wel een schone theedoek en bij voorkeur een die niet met wasverzachter of een wasmiddel met sterke geur gewassen is (de hangop neemt die geur/smaak aan). De volgende dag schep je de yoghurt uit de theedoek in de schaaltjes en versiert het met vers fruit, meringue en verkruimelt er een hazelnootkoekje over. Super lekker!

ingredient citroen
Hangop met citroen
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 500 gr Griekse yoghurt
  • 2 citroen
  • 150 gr gemengd vers fruit (aardbeien, rode besjes, blauwe bessen )
  • 70 gr hazelnootkoekjes
  • 8 meringue schuimpjes

Zo maak je het

  1. Begin een nacht van tevoren. Leg een theedoek (zonder wasverzachter gewassen) in een zeef. Leg de zeef op een mengkom. Meng de citroenrasp door de Griekse yoghurt en schep daarna in de theedoek. Zet alles in de koelkast en laat een nacht staan (langer kan ook).

  2. Hak de hazelnootkoekjes grof, dit kun je in een keukenmachine doen (met je handen breken of met een mes grof hakken kan natuurlijk ook). Verdeel de hangop over de schaaltjes, garneer met vers fruit, Leg er wat meringue schuimpjes bij en garneer met de hazelnootkoekkruimels. Wil je zelf meringue schuimpjes maken? Bekijk dan dit recept.

ingredient citroen
Hangop met citroen

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Franse recepten Gezonde recepten Lente recepten Zomer recepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in