Baked alaska

Ben & Jerry’s baked alaska

Wil je het kerstdiner spetterend afsluiten? Dan moet je echt een Ben & Jerry’s baked alaska maken! Een klassiek dessert met een moderne twist. Want ik gebruikte Ben & Jerry’s ijs voor de vulling. Zoo machtig, maar zo lekker! En nu denk je misschien dit kan ik nooit maken. Nou ik kan je vertellen dat kan jij wel. Echt iedereen kan dit maken. Het is zo simpel! Maar de oohhhs en aahhhs zullen je aan tafel om de oren vliegen.

De buitenste laag, de meringue geeft het dessert een feestelijke uitstraling. Helemaal als je het eiwit carameliseert met een crème brûlée brander. Ik heb voor dit recept gepasteuriseerd eiwit gebruikt van Two Chicks (te koop in de supermarkt) want dan weet je zeker dat je goed zit. En dan kunnen zwangere vrouwen, ouderen en kinderen dit dessert ook met een gerust hart eten. Je kunt ieder ijs gebruiken dat je lekker vindt. Ik heb mijn favo smaken van Ben & Jerry’s gebruikt, de strawberry cheesecake en de what a lotta chocolate. Zo lekker! Als je de eenpersoons versie teveel gepriegel vindt, kan je natuurlijk ook één grote baked alaska maken. En deze in mooie punten snijden. Maar één ding is zeker, shinen zal je.

Geniet ervan! En vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal, dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe video’s.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 6 personen
1 x 500 ml B&J Strawberry Cheesecake
1 x 500 ml B&J What a lotta chocolate
1 roombotercake
90 gr eiwit
150 gr suiker

Materialen
6 kleine kommetjes of kopjes
Crème brûlée brander

Zo maak je het
Haal het ijs alvast uit de vriezer zodat het iets beter schepbaar wordt.

Bekleed 6 kommetjes, mokjes of kleine bakjes met huishoudfolie.

Snijd de roombotercake in dunne plakjes. Bekleed het vormpje rondom met de cake. Voor de bodem heb ik nu een ronde uitsteker gebruikt. Druk de randen iets aan.

Verdeel 2 bollen ijs in ieder bakje. Je kunt ook 1 smaak gebruiken, net wat jij wilt. Dek de bovenkant ook af met een plakje cake.

Vouw het huishoudfolie dicht en zet deze vormpjes tot gebruik in de vriezer. Je kunt dit prima een paar dagen van tevoren klaar zetten. Maar minimaal 2 uur van tevoren.

Vlak voor het serveren haal je de vormpjes uit de vriezer.

Neem een schone en vetvrije kom (even schoonmaken met iets citroensap) en klop de eiwitten stijf met een mixer. Zodra er zachte pieken ontstaan voeg je beetje bij beetje de suiker toe. Mix net zolang door totdat je hele stevige pieken hebt. Je zou de kom op zijn kop moeten kunnen houden.

Zet de eenpersoons baked alaska op een bordje en verdeel het eiwitschuim rondom de cake. Dit mag best een beetje ruig, want dat staat heel leuk. Je kunt deze stap eventueel ook voorbereiden en de baked alaska met schuim en al invriezen.

Brandt het schuim nu goudbruin met de Crème brûlée brander. Heb je geen brander, dan kan je ze ook heel kort onder de grill zetten in de oven. Ik adviseer je wel om er bij te blijven staan 🙂

Serveer de baked alaska’s meteen. Geniet ervan!

Baked alaska

Baked alaska

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in