Dadels met spek en geitenkaas

Dadels met spek en geitenkaas

Ik heb weer een lekker borrelhapje voor jullie, dadels met spek en geitenkaas! Klinkt goed he? Dit is zo’n lekkere combinatie. Het zoutige van de spek en geitenkaas smaakt goed met het zoetige van de dadel. En daar hou ik van, meerdere smaken in een hapje. Hier kun je het weekend goed mee beginnen, vind je ook niet? En je hoeft hier niet lang voor in de keuken te staan, binnen 5/10 minuten heb je dit op tafel getoverd.

Dadels zie je tegenwoordig heel vaak terugkomen in gerechten. En het wordt vaak als zoetmiddel gebruikt in healthy gebakjes en taartjes. En dat kan ook eigenlijk heel goed. De dadel is al lekker zoet van zichzelf. Voor deze dadels met bacon en geitenkaas is het wel belangrijk dat je lekkere, verse dadels gebruikt. Ik koop ze vaak bij de Turkse supermarkt. De medjoul dadels bijvoorbeeld, deze zijn ook wat groter, dus perfect voor dit borrelhapje.

Heb jij nog leuke plannen voor het weekend? Ik heb een rustig weekendje voor de boeg, ook wel eens fijn. Afgelopen week was lekker druk met alle birthday activiteiten, dus dan vind ik het nu ook wel fijn om niks gepland  te hebben. Dat betekent trouwens niet dat ik niks doe hoor, ik ga er altijd op uit in het weekend. Gezellig even de stad in, naar de markt of lekker uit eten of buiten de deur lunchen. Maar wel fijn dat alles open ligt, dus kan ik lekker doen waar ik zin in heb.

Dadels met spek en geitenkaas

Ingrediënten voor 12 stuks
250 gr verse dadels
12 plakjes spek, bacon of Pancetta
100 gr zachte geitenkaas

Zo maak je het
Snijd de dadels in de lengte in. Pas op dat je niet helemaal doormidden snijdt. Verwijder de pit

Voeg een theelepel geitenkaas toe over de gehele lengte van de dadel.

Wikkel het plakje bacon om de dadel. Bak de dadels rondom bruin in een koekenpan.

Serveer de dadels met spek meteen. Want met een warme buitenkant zijn ze extra lekker.

Dadels met spek en geitenkaas

Dadels met spek en geitenkaas

Dadels met spek en geitenkaas

 

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Geitenkaas Borrelhapjes

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)

4 november 2016


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in