Havermout taartje
Met dit havermout taartje eet je taart als ontbijt! Ja hoor dat kan. Dit havermout taartje is namelijk echt een ontbijtrecept. Super lekker. Het is wel een weekendrecept, want het duurt even voordat het klaar is. Maar je kunt het natuurlijk ook de avond van tevoren maken en de volgende dag koud opeten. Geloof ons: daar kom jij je bed wel voor uit!
Ontbijt taartje
Wie wil er nou niet ontbijten met taart? Dat is meteen een feestelijk begin van de dag. En dan bedoelen we natuurlijk niet een slagroomtaart. Nee, met dit havermout taartje kun je de dag feestelijk & gezond beginnen! Dit zijn kleine taartjes, maar wil je liever een grote versie maken? Bekijk dan deze ontbijttaart met mango of deze versie met rood fruit eens.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 ml melk (plantaardig)
- 150 gr havermout
- 50 gr kokosrasp
- 20 gr pure chocola
- 1 banaan
- 1 el kaneel
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Vet de ovenschaaltjes (diameter 10cm) in met wat olie.
Meng in een kom de havermout met de melk, kokosrasp en de kaneel.
Snijd de banaan in de lengte door de helft en halveer vervolgens.
Giet het havermoutmengsel in de schaaltjes. Leg op ieder schaaltje een stuk banaan.
Hak de pure chocolade fijn en verdeel over de havermout.
Bak het havermout taartje in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in