Menu

P71 Brioche toast met ricotta

Wat hebben jullie allemaal leuk gereageerd op mijn nieuwe rubriek. Thanks all! Voor diegenen die het gemist hebben, in het P71 project, kook ik wat er op pagina 71 van een willekeurig kookboek staat. Vandaag kook ik uit All day breakfast. Hét ontbijtboek van Denise van TLT – The Little Things.  Zelden ben ik zo enthousiast over een kookboek als dit. Ik heb er inmiddels heel wat op de plank staan (3 planken vol) maar het gebeurt niet vaak dat ik een boek blijf doorbladeren. Meestal kijk ik het één keer door en daarna beland het daarna op de plank. All day breakfast ligt al de hele week op mijn keukentafel. Zegt genoeg toch?

Ten eerste vind ik het een briljant concept. Ontbijten doen we niet alleen maar snel in de ochtend, daar trekken we (vooral in het weekend) gerust een paar uurtjes voor uit. En hoewel ik zelf bijna niet afstap van mijn dagelijkse Griekse yoghurt met muesli, ga ik graag in deze trend mee. Denise haalde haar inspiratie uit New York en London, waar the sunday brunch meer een “way of life” geworden is. Maar ook in Nederland kan je dit niet ontgaan zijn. Extra leuk is de indeling van de verschillende hoofdstukken; Up & running, voor de snelle doordeweekse dagen, Lazy weekend brunches en anti kater ontbijtjes voor als alleen een stapel pannenkoeken nog helpt.

 

brioche toast

De foto’s zijn adembenemend mooi. Heel knap, want Denise heeft alles zelf gefotografeerd. Hoewel ik normaal echt van één stijl ben, spreekt mij de mix in dit boek juist aan. Lekker lichte foto’s afgewisseld met donkere en mysterieuze foto’s. Het water loopt mij geregeld in de mond. Al komt dat vooral door de lekkere recepten, ik als pancake lover krijg acute zin in de American pancakes met gecarameliseerde banaan. Maar ook de verschillende havermoutjes zien er erg lekker uit. Voor de stevige ontbijter is er shakshuka of een bacon & egg sandwich.

Op pagina 71 vind ik burnt brioche toast met ricotta en sinaasappelmarmelade. Denise ontdekte de “Burnt toast” in LA bij een hip ontbijtzaakje. Je moet het briochebrood net ietsje langer roosteren dan je normaal gewend bent. In het boek vind je ook een uitgebreid recept om briochebrood te maken. Als je dat eenmaal gedaan hebt is dit een makkelijk recept. En Denise stelt mij niet teleur. Ik houd zelf enorm van de diep geroosterde smaak. De zachte ricotta en frisse sinaasappelmarmelade maken het helemaal af. Je moet wel oppassen met het oranjebloesemwater. Ik vond zelf een theelepeltje te overheersend. Ik zou eerder een drupje doen. Maar verder niets dan lof, op deze manier wil ik ook wel de hele dag ontbijten

Ingrediënten voor 4 personen
4 dikke sneden briochebrood
4 el sinaasappelmarmelade
1 tl oranjebloesemwater (liever een drupje)
100 gr ricotta
2 el pistachenoten

Zo maak je het
Rooster het brood donkerbruin in je broodrooster. Net iets langer dan je normaal zou doen.

Meng de sinaasappelmarmelade met het oranjebloesemwater.

Besmeer het geroosterde brood met de ricotta en de sinaasappeljam.

Hak de pistachenoten grof. Verdeel de nootjes over de brioche toast.

brioche toast

brioche toast

 

Titel
All day Breakfast

Auteur
Denise Kortlever

Uitgeverij
Unieboek Spectrum

Bestellen
Prijs €20,00 bij Bol.com

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Nu in de aanbieding. Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

 • Pauline
  29 oktober 2015 om 13:02

  YW X

 • Daniëlle
  26 oktober 2015 om 16:34

  Hmm, dit lijkt mij een heerlijk ontbijtje!

 • Margot
  23 oktober 2015 om 12:18

  Wat ziet dat er goed uit zeg! Lekker!

 • Denise
  23 oktober 2015 om 10:26

  Jee, wat een prachtige review zeg. Daar word ik gewoon een beetje stil van. Dankjewel! x

 • Nicole
  23 oktober 2015 om 09:13

  Dat ziet er wel heel lekker uit. In het weekend ben ik ook van de uitgebreidere ontbijtjes.

 • Marlotte
  23 oktober 2015 om 07:27

  Mmm wat een fijn ontbijtje! Marmelade heb ik al lang niet meer op zeg, snel weer eens zelf maken!

 • Ger
  23 oktober 2015 om 07:15

  Ohh heerlijk! Dit wordt mijn ontbijt voor vandaag. Ik heb ineens heel veel zin om zelf marmelade te gaan maken. Maak jij die ook wel eens zelf?

 • Rena
  23 oktober 2015 om 07:09

  Thanks for the recipe! Sounds and looks like a wonderful breakfast!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.