fbpx
Menu

Crostini met cranberryjam, bacon en kaas

Ik ben er nog niet helemaal over uit, wat ik dit jaar met oud en nieuw ga doen. Eigenlijk maakt het me niet zoveel uit. Op de een of andere manier heb ik er niet zoveel mee. Toen ik 18 was ging ik wel naar een leuke feestjes in glitter tops. Maar nu, gezellig eten met vrienden en dan een oliebol rond 12uur vind ik al prima. Geen fuif dus voor mij. Beetje ongezellig zouden sommige mensen denk ik zeggen, maar ik zou zelfs zomaar gewoon om 00.15u naar bed kunnen. Het is dat ik dus middenin de stad woon. En dat iedereen pas rond 4 uur door zijn vuurwerk heen is en ik waarschijnlijk helemaal niet kan slapen maar anders zou ik het wel weten. Dit jaar is oud & nieuw helemaal een bijzondere situatie. Mijn vriend werkt namelijk ’s nachts. Inderdaad dus ik ben alleen. Ga je dan naar vrienden of naar familie? En rijd je dan terug of blijf je daar slapen? Of doe je wat je stiekem het liefste zou willen doen? Met de hond op schoot een fles wijn drinken met een lekkere kaasplank en crostini voor je neus en een leuke serie kijken? Ik ben er nog niet over uit! Maar eigenlijk weet ik het wel. Nu nog even die sociale druk trotseren van het niet gezellig zijn.

Voor iedereen die wel een feest geeft, de hele familie over de vloer heeft of gewoon zin heeft om een leuk snel borrelhapje te maken. Dit is er een! En je kunt er ook nog eens lekker mee variëren. De crostini kun je beleggen met geraspte belegen kaas, of mozzarella. Ook heel lekker zijn de crostini met een blauwader kaas of je maakt een mix. De spekjes kun je van te voren bakken en de broodjes alvast roosteren en met knoflook insmeren. Zodat je, wanneer je ze wilt uitserveren, alleen maar de kaas in oven hoeft te laten smelten, daarna mooi met een beetje cranberry jam bestrijken en aftoppen met de uitgebakken spekjes. Super lekker!

Fijne jaarwisseling alvast!

crostini

crostini

Ingrediënten voor 4 personen – (16 hapjes)
1 kleine baguette, dun stokbrood
ca 3 el cranberry jam
75 gr spekblokjes
100 gr geraspte jong belegen kaas
2 takjes verse tijm
2 tenen knoflook
1 el olijfolie
Zeezout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).

Snijd van het stokbrood 16 plakjes van ongeveer 1cm dik. Leg ze op een met bakpapier bekleede bakplaat. 

Doe de olijfolie in een kommetje. Strooi er een mespuntje zeezout bij en de blaadjes van 1 takje tijm. Meng doorelkaar en bestrijk elk plakje stokbrood met de olie. Zet de plakjes 5 minuten in de oven totdat ze mooi krokant zijn.

Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant. En laat dit op een stukje keukenpapier uitlekken.

Haal de stokbroodjes wanneer ze klaar zijn uit de oven. Halveer de knoflooktenen en wrijf ze, met de snijkant, over de stokbroodjes heen zodat de broodjes een lichte knoflooksmaak krijgen. Doe dit wanneer de stokbroodjes nog warm zijn, dan werkt het beter.

Beleg de crostini met kaas en strooi er wat uitgebakken spekblokjes op. Zet ze opnieuw in de oven en laat de kaas smelten. Garneer met de cranberryjam, de rest van de spekblokjes en wat verse tijm. Serveer direct.

crostini

crostini

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Download nu onze app in de Google Play Store of de Apple store.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.

Reactie plaatsen