Crostini met bacon en kaas
Voor iedereen die wel een feest geeft, de hele familie over de vloer heeft of gewoon zin heeft om een leuk snel borrelhapje te maken. Dit crostini recept is er een! En je kunt er ook nog eens lekker mee variëren.
Crosting toppings
De crostini kun je beleggen met geraspte belegen kaas, of mozzarella. Ook heel lekker zijn de crostini met een blauwader kaas of je maakt een mix. De spekjes kun je van te voren bakken en de broodjes alvast roosteren en met knoflook insmeren. Zodat je, wanneer je ze wilt uitserveren, alleen maar de kaas in oven hoeft te laten smelten, daarna mooi met een beetje cranberry jam bestrijken en aftoppen met de uitgebakken spekjes. Super lekker!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 16 st.
- 1 baguette
- 3 el cranberryjam
- 75 gr spekblokjes
- 100 gr geraspte belegen kaas
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes verse tijm
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).
Snijd van het stokbrood 16 plakjes van ongeveer 1cm dik. Leg ze op een met bakpapier bekleede bakplaat. Doe 3 el olijfolie in een kommetje. Strooi er een mespuntje zeezout bij en de blaadjes van 1 takje tijm. Meng doorelkaar en bestrijk elk plakje stokbrood met de olie. Zet de plakjes 5 minuten in de oven totdat ze mooi krokant zijn.
Haal de stokbroodjes wanneer ze klaar zijn uit de oven. Halveer de knoflooktenen en wrijf ze, met de snijkant, over de stokbroodjes heen zodat de broodjes een lichte knoflooksmaak krijgen. Doe dit wanneer de stokbroodjes nog warm zijn, dan werkt het beter.
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant. En laat dit op een stukje keukenpapier uitlekken.
Beleg de crostini met kaas en strooi er wat uitgebakken spekblokjes op. Zet ze opnieuw in de oven en laat de kaas smelten. Garneer met de cranberryjam, de rest van de spekblokjes en wat verse tijm. Serveer direct.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in