Menu

Weekend bites: Antipasti prikkers

Je kunt dit niet echt een recept noemen, want het is echt easy peasy. Deze Antipasti prikkers zijn meer een leuk presenteer ideetje. Dit soort ideeën zul je vaker terug zien in de Weekendbites rubriek. Denk bijvoorbeeld aan leuke ideetjes voor feestjes, culinaire cadeautjes en natuurlijk de lekkere weekend receptjes. Het idee van de antipasti prikkers is eigenlijk heel simpel. Normaal gesproken serveer je alle verschillende antipasti op een bordje. In plaats daarvan rijg je alle ingrediënten van de antipasti op een prikker. De presentatie van een gerecht vind ik ook heel belangrijk. Daarmee win je al de helft.

Ik ben dol op antipasti. In een Italiaans restaurant kies ik als voorgerecht vaak voor de antipasti schotel. Lekkere kaasjes, Italiaanse vleeswaren en gegrilde groenten. Hmm, I love it. Deze antipasti prikkers zijn het ultieme party snackje. Ik weet zeker dat je gasten dit zullen waarderen. Het is ook nog eens praktisch. Snacks op prikkers en stokjes zijn makkelijk te eten. Je hebt geen bordjes of bestek nodig, maar je eet het zo op uit de hand.

Antipasti prikkers

Ingrediënten voor +/- 2o stuks
Mozzarellaballetjes
Cherrytomaatjes
Salami
Paprika
Parmaham
Olijven
Lange sateprikkers

Zo maak je het:
Je kunt zelf bepalen welke ingrediënten je wilt gebruiken voor de antipasti prikkers. Ik heb bovenstaande ingrediënten gebruikt. Ik heb de hoeveelheden naar smaak bepaald.

Het is leuk om te variëren in groente, vlees en kaas. Ik hou zelf erg van parmaham en mozzarella. Dat moest er dus sowieso op bij mijn prikkers. Je kunt eventueel ook artisjok, blokjes meloen, paddenstoelen, zoete pepertjes of wat sla erop rijgen. Gewoon wat jij lekker vind.

En zoals ik al zei, het is heel simpel. Rijg stuk voor stuk de antipasti op de prikkers. Serveer met een lekker glas wijn en enjoy!

Antipasti prikkersAntipasti prikkers

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

9 reacties

 • Grollebol14
  6 november 2017 om 20:08

  Nu voor het derde jaar op rij met zoveel plezier veel van jouw recepten aan het gebruiken voor de verjaardagen van mijn kinderen (met gemak 30 eters) en de familie-kerstbrunch dat ik nu toch een berichtje schrijf om je te bedanken. Het is mijn eer te na elk jaar hetzelfde te presenteren maar alles wat ik maak is even geliefd zodat het met gemak zou kunnen. Dit jaar op de Italiaanse toer dus deze prikkers gaan het leuk doen evenals een paar heerlijke pastagerechten. De tomatentapenade....hmmmm....voorpret! Trouwens de salted caramelfudge brownies staan ook al op mijn lijstje :-). Dankjewel voor al je inspiratie!

 • Annika
  12 februari 2016 om 12:53

  Ja, dat vind ik nou ook!

 • Annika
  12 februari 2016 om 12:52

  Ja het is ook ideaal om uit te delen inderdaad :)

 • Wim
  12 februari 2016 om 12:08

  Leuk deze prikkers,

  Ik maak dergelijke prikkers ook altijd voor mijn dochter als ze jarig is voor op school om in de klas uit te delen.,
  Een deel met vlees, een deel zonder vlees voor de vegetariërs en eventueel halal kids en dan nog hetzelfde aantal met fruit.
  Is altijd een succes.

 • Cheese and Chinese
  12 februari 2016 om 09:23

  Super leuk idee! Volgende verjaardag staan ze op tafel denk ik!

 • Margot
  12 februari 2016 om 08:15

  Wat ziet dat er lekker en feestelijk uit! Yum!

 • Ellen
  12 februari 2016 om 08:02

  Ik vind prikkers altijd "FEEST" schreeuwen! Super leuk!

 • Nicole
  12 februari 2016 om 07:25

  Leuk idee zeg! Lekker ook!

 • Marlotte
  12 februari 2016 om 07:00

  Ziet er inderdaad héél leuk uit en vooral heel lekker! :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.