Menu

Springrolls met pindadressing

Wist je dat ik vóór het maken van mijn kookboek nog nooit springrolls gemaakt of überhaupt gegeten had?. Shame on me! Toch was ik vastbesloten dat er een recept in mijn boek moest komen. En sindsdien ben ik hooked. Deze verse loempia’s zijn eigenlijk heel easy om te maken en het ideale hapje voor op een warme dag. Lekker licht!

In mijn kookboek staat een recept voor springrolls met gepocheerde kip en mango. Heel zomers. Vandaag deel ik een variatie met lekker veel groente en gegrilde ketjap kip met jullie. Superlekker! Om het af te maken, maak ik er een romige pindadressing bij. Je kunt de springrolls eten voor de lunch, als avondeten, maar het is ook lekker bij de borrel. Eigenlijk zijn ze voor ieder moment van de dag wel goed. Vers zijn ze wel het allerlekkerste, dus eet ze meteen op. Dat wordt smullen.

Wat zijn jullie plannen trouwens vandaag? Ik ga denk ik vanavond naar Bevrijdingspop in Haarlem. Jett Rebel komt en die wil ik graag zien.

springrolls met pindadressing

Ingrediënten voor 8 st.
8 rijstvellen
2 kipfilets
Een kwart rode kool
1 rode paprika
2 lente uitjes
1 wortel
Handje cashewnoten
2 el ketjap
1 teentje knoflook
Peper en zout
Olijfolie

Voor de pindadressing
2 el pindakaas
1 teentje knoflook
1 tl sambal
Scheutje ketjap
100 ml melk (of water)
Halve limoen
Zeezout

Zo maak je het
Maak een marinade van 2 el ketjap + 3 el olijfolie en een geperst teentje knoflook. Breng de marinade op smaak met iets zout en peper. Laat de kip hier minimaal een uur in marineren.

Grill de kip vervolgens aan weerszijden gaar in een grillpan. Laat de kip afkoelen en snijd deze in reepjes. Leg de kip apart.

Was de rode kool, de paprika en de wortel. Snijd alle groentes in hele dunne reepjes.  Verwijder het buitenste blad van de lente ui en snijd deze in ringetjes.

Zet een diep bord klaar met warm water. Week het rijstvel ongeveer 30 – 45 seconden in het water. Hij moet zacht en vormbaar worden, maar ook weer niet te slap.

springrolls met pindadressing

Leg het rijstvel op een snijplank. Verdeel wat van de kip en de groentes in het midden van het vel. Maak het af met  wat gehakte cashewnoten.

Je gaat de spingrolls net zoals een loempia vouwen. Vouw de buitenzijdes eerst naar binnen. Rol hem dan voorzichtig op.

Voor de pindadressing
Maak een dressing van de pindakaas en de melk (of water). Meng deze koud doorelkaar met een garde. Breng de pindadressing op smaak met de sambal, een scheutje ketjap, een geraspt teentje knoflook, het sap van een halve limoen en wat zout. Meng goed doorelkaar.

Serveer de springrolls met de pindadressing.

Je kunt de springrolls een nachtje in de koelkast bewaren, maar vers zijn ze het allerlekkerste.

springrolls met pindadressing 5

springrolls met pindadressing 3

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

 • Ishar
  15 september 2015 om 21:45

  Lekker recept, nagenoeg dezelfde ingredienten gebruikt vorige week. En het sausje was ook heerlijk. Net opnieuw springrolls gemaakt, nu met mango, advocado, mie en lenteui, ook heerlijk fris. Kan eigenlijk eindeloos combineren en zowel vegetarisch als niet maken, voor ieder wat wils.

 • Jessica
  8 mei 2015 om 23:00

  Hoi Pauline, ik heb deze vanavond gemaakt en ze waren echt heerlijk! De pindadressing is ook verrassend lekker!

 • Pauline
  6 mei 2015 om 13:02

  Bij de toko en sommige grote AH's hebben het ook.

 • Ellen
  6 mei 2015 om 10:36

  Mmm, springrolls staan al zo lang op mijn lijstje!!

 • Mi
  5 mei 2015 om 22:29

  Waar koop je rijstevellen?

 • Bas
  5 mei 2015 om 13:53

  Zien er lekker uit zeg! Vrolijk en licht voor in de zomer! Veel plezier bij Bevrijdingspop!

 • Marjolein
  5 mei 2015 om 12:56

  Wat zien ze er ook mooi uit! Met bloemen erin lijkt me ook heel mooi. Ik denk dat ik je kookboek toch maar op m'n verlanglijstje moet zetten, ik lees hier zo veel hints naar lekkere recepten die in je boek staan!

 • Anne-Marie
  5 mei 2015 om 12:06

  Wat zien ze er prachtig uit. Ik zag ze laatst ook met eetbare bloemen erin, echt een plaatje om te zien!

 • Emma
  5 mei 2015 om 11:42

  Heerlijk lijkt me dit! Ik ga naar Wageningen vandaag! Ik vind dat ik me ook maar eens aan springsrolls moet gaan wagen.

 • Emily van Kampen
  5 mei 2015 om 10:45

  Ze lijken me heerlijk! Sowieso zijn spring rolls erg lekker, maar die combinatie van kip ketjap en pinda er in maakt me heel nieuwsgierig. Een soort saté spring rolls!

 • Margot
  5 mei 2015 om 10:36

  Heerlijk! Dit moet ik snel eens maken!

 • Sigrid
  5 mei 2015 om 09:32

  Mmmmm, heerlijk..... ! Een makkelijk hapje vol smaak...
  Ik wil ook Jett Rebel zien en hij komt ook op het festival in Den Haag; hij schijnt met de heli naar allerlei festivals te vliegen... Veel plezier alvast!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.