Menu

Selderijsalade

Ineens had ik enorme cravings naar selderijsalade. Je weet wel zo’n doordrenkte salade uit een kuipje. Lekker op een toastje, vind ik dat. Ik heb de laatste tijd heel vaak behoefte aan smaken van vroeger. Oerhollandse rijstepap, spaghetti bolognaise en dus ook selderijsalade. Ik heb het gekocht en op een toastje gesmeerd en stiekem vond ik dat heerlijk. Maar het bracht mij ook op een beter idee. Selderijsalade voor lunch!

Misschien iets minder doordrenkt van de mayonaise en de olie, maar net zo lekker. Misschien nog wel lekkerder. Kijk, je kunt deze salade ook heel goed op een stokbroodje serveren. Maar je kunt hem ook zo eten als lunch, of als bijgerecht bij je avondeten. Dit recept laat ook zien dat je van wintergroentes zoals knolselderij, prima salades kunt maken. I like!

selderijsalade

Ingrediënten voor 4 personen
1 knolselderij
2 appels
50 gr rozijnen
50 gr pecannoten
1,5 el mayonaise
2 el Griekse yoghurt
Sap van een halve citroen
Peper en zout

Zo maak je het
Schil de knolselderij. Ik geef toe het is even een klusje, want deze knol heeft vaak gekke bruine plekken. Die moet je even verwijderen.

Nu kun je 3 dingen doen: als je geluk hebt, snij je de knolselderij in stukken en haal je ze even door de grove rasp van de foodprocessor. Anders kun je ze met de mandoline in dunne reepjes schaven. Of als je geen van beide in huis hebt, dan is snijden met een mes natuurlijk ook een optie..

Stop de knolselderij rasp in een kom. Voeg de mayonaise, de Griekse yoghurt en het citroensap toe.

Meng de selderijsalade goed doorelkaar en breng het op smaak met peper en zout.

Snij de appeltjes in kleine stukjes en voeg deze samen met de rozijnen en de pecannoten bij de salade.

Even husselen en je selderijsalade is klaar. Lekker he?

Je kunt de salade prima 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren.

selderijsalade

Dit recept is als je kwark gebruikt i.p.v. Griekse yoghurt Voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

27 reacties

  • nathalie van Strijp
    23 maart 2018 om 13:30

    appels waren op, appelstroop genomenen een beetje ahornsiroop, heerlijk. En van de andere helft de heerlijke wortelsstamp van ottolenghi, jammie

  • Riet widdershoven
    29 januari 2018 om 18:06

    Ik heb Maggie yoghurt en walnootolie toegevoegd en toen was die jammie

  • Ineke
    23 januari 2017 om 19:22

    als je goed leest, zie je de bronvermelding staan : uit Paulines keuken :-)

  • Paul
    29 december 2016 om 13:39

    Wat een fake of anders is deze site http://www.culy.nl/recepten/zelfgemaakte-selderijsalade fake !!! Exact hetzelfde recept EN plaatje.

  • Nellie
    28 september 2016 om 12:44

    Ik heb hem net gemaakt met idd alles dubbel.
    Was wel veel werk gewoon met de rasp.
    Inplaats van walnoten ongezouten cashewnoten ook lekker.
    Nu als lunch bij cracker kaas.

  • Lisette
    1 februari 2016 om 10:19

    Vraagje: ik ben allergisch voor appel, maar de salade lijkt me wel heel lekker. Heb je een suggestie waarmee ik de appel kan vervangen?

  • trudie
    18 januari 2016 om 19:00

    heerlijke salade lekker fris en zo klaar

  • Niels Klein
    18 augustus 2015 om 19:31

    Misschien had ik een bijzonder grote knolselderij, maar met ruime eetlepels mayonaise en Griekse yoghurt werd de salade gortdroog, heb echt het dubbele moeten gebruiken. Wel lekker, maar waarom die uit een bakkie nou toch gewoon lekkerder is? Ik mis iets!

  • José
    11 maart 2015 om 14:41

    Bedankt Pauline, al weer zo'n heerlijk, slank recept. Ik heb het zojuist gemaakt: echt lekker.

  • Greet
    9 maart 2015 om 11:16

    Wat en goed idee! En zo klaar. Zelfs manlief vindt m lekker.

  • Tamara
    7 maart 2015 om 06:56

    Dat ziet er heerlijk uit.Bedankt voor het recept. Ik ga hem zeker proberen :)

  • Lisanne
    5 maart 2015 om 22:00

    Lekker, ben gek op selderij salade!

  • Norah
    5 maart 2015 om 09:56

    Woohooo, halve knolselderij over van de erwtensoep! Weet nu al wat ik ga lunchen straks! :)

  • Romy
    4 maart 2015 om 16:55

    Ohhh hier verlang ik de laatste tijd ook echt vaak naar! Bedankt voor het recept! Ga het zeker eens proberen!!!

  • Pauline
    4 maart 2015 om 15:26

    Ja dat is ook een goed idee :)

  • Lisette
    4 maart 2015 om 12:47

    Oooooh wat was hij lekker!! Net als lunch gegeten. Heer-lijk!!

  • Lea
    4 maart 2015 om 10:48

    Als een hele knolselderij te veel is, dan kun je van de andere helft knolselderijsoep maken. Zo simpel en ook zo lekker.

  • Jet
    3 maart 2015 om 13:53

    Pauline, dank je wel voor weer zo'n heerlijk recept. Heb nog nooit een knolselderij gekocht. Ga dit binnenkort toch maar eens doen.

  • Linda Delichef
    3 maart 2015 om 13:29

    Ohhh, nu heb ik ook een craving naar selderijsalade. Goed idee om het zelf te maken, want soms hebben deze salades wel echt een beetje te veel saus. Als ik een keer zin heb om met een knolselderij in de weer te gaan, ga ik dit ook een keer maken.

  • Pauline
    3 maart 2015 om 13:10

    Inderdaad daar lijkt het wel op :)

  • Marian
    3 maart 2015 om 10:13

    Mmm

  • Margot
    3 maart 2015 om 10:03

    Dit heb ik al lang niet mer gegeten!

  • Lot
    3 maart 2015 om 09:50

    Ik vind het altijd zo lekker om in plakje ham of cervelaat te rollen.

  • Anna-Karina
    3 maart 2015 om 08:14

    Ja heerlijk, zo is het bijna de klassieke Waldorfsalade!

  • Ellen
    3 maart 2015 om 08:03

    Jum! Ik maak hem ook altijd zelf. Zooveel lekkerder ;)

  • Kelly caresse
    3 maart 2015 om 07:17

    Mmm wat lekker! Ik vond die salades uit kuipje ook altijd lekker maar zelfmaken is altijd lekkerder. Ideaal voor bij barbecues enzo!

  • Malou
    3 maart 2015 om 07:05

    Lekker zeg! Dit ga ik vanavond als extra'tje bij het eten maken, hmmm!

Reactie plaatsen