Menu

Slaschuitjes met tonijn

Ben je op zoek naar een licht en gezond borrelhapje? Stop dan maar met zoeken, want ik heb het voor je! Deze slaschuitjes met tonijn zijn zo lekker en bovendien ook binnen een handomdraai gepiept. En je kunt er zoveel van eten als je wilt, want deze hapjes gaan niet op je dijen zitten.

Ik ben een snaaier en als iets voor mij op tafel staat kan ik er niet van af blijven. Dus wat doe ik tegenwoordig, ik zet er ook gezonde happen tussen. Naast de stukken kaas en toastjes met smeersels, zet ik er steevast groente bij met een lekkere dip, ongebrande noten en plakjes komkommer. Zo kan ik iedere keer dat mijn hand richting de tafel gaat, toch iets healthys pakken, afgewisseld met de toastjes met Port Salut natuurlijk. Deze slabakjes zijn ook een lekkere afwisseling, als je niet van tonijn houdt, kun je natuurlijk ook zalm gebruiken of iets anders lekkers.

slabakjes

Ingrediënten voor 10 – 12 st.
2 st. little gem
1 blikje tonijn
1 kleine rode ui
2 tomaten
1 el kappertjes
Stukje komkommer
Handje bieslook
1 el mayonaise
Peper en zout

Zo maak je het
Snij de kontjes van de little gem en haal de blaadjes los. Was de blaadjes en dep ze droog met een stukje keukenpapier.

little gem

Voor de tonijnsalade doe je de tonijn in een kom. Pel en snipper de rode ui en voeg dit bij de tonijn.

Snij de komkommer en de tomaten in blokjes en hak de bieslook fijn. Voeg dit samen met de kappertjes bij de tonijn.

recept tonijnsalade

Voeg een el mayonaise toe en meng het geheel door elkaar. Breng de tonijnsalade op smaak met peper en zout.

Leg de slaschuitjes op een bord en vul ze met de tonijn.

Serveer de slaschuitjes meteen.

slaschuitjes met tonijn

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

  • Pauline
    29 september 2014 om 17:13

    Ja dat kan wel! :)

  • Karlijn
    29 september 2014 om 13:19

    Kan ik deze vulling al een dag eerder maken zodat ik op de dag zelf alleen de schuitjes hoef te vullen?

  • Mary
    31 augustus 2014 om 01:36

    Maak de tonijnsalade altijd zelf en doe er ook nog blokjes avocado door.

  • demi
    30 augustus 2014 om 09:24

    Ook lekker zijn witlof schuitjes met garnalen!

  • Pauline
    29 augustus 2014 om 22:09

    Hoera! Lucky you

  • Pauline
    29 augustus 2014 om 14:22

    Alle ingrediënten in huis maar meteen maken dan......

  • Nicole
    29 augustus 2014 om 12:50

    Leuk, weer eens iets anders

  • Irene
    29 augustus 2014 om 12:15

    Van zulke receptjes word ik vrolijk. Gezond en toch super lekker.

  • MySimplySpecial
    29 augustus 2014 om 10:58

    Leuk om het zo te presenteren!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.