Gegrilde kip
Wie houdt er niet van gegrilde kip? We gebruikten hiervoor mooie kipfilets en een grillpan. Dit recept wordt nog lekkerder, want we maakten bij de gegrilde kipfilet een mangosalsa. De salsa geeft dit gerecht een heerlijke zoete en pittige smaak. Het is een kwestie van de kip grillen en wat snijwerk en klaar is kees. Eventueel kun je bij de gegrilde kip nog een salade serveren. Een heerlijke zomerse maaltijd van verse ingrediënten!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kipfilets
- 1 el paprikapoeder
- Peper en zout
- Olijfolie
Ingrediënten voor de mangosalsa
- 1 rijpe mango
- 1 rode ui
- 1/2 rode peper
- 1/2 limoen
- Handje verse munt
- Zeezout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Laat de grillpan goed heet worden. Hoe heter de pan, hoe minder snel je vlees aanbakt.
Smeer de kipfilets in met een beetje olijfolie en breng ze op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Grill de kipfilets op een middelhoog vuur in ongeveer 7-8 minuten goudbruin.
Maak in de tussentijd de mangosalsa. Snijd de mango in kleine blokjes en doe ze in een kom.
Pel en snipper de rode ui en hak de rode peper zonder de zaadlijsten fijn. Voeg dit bij de mango.
Voeg het sap van een halve limoen, wat zeezout en een scheutje olijfolie toe.
Meng alles goed en voeg tenslotte nog wat fijngehakte munt toe.
Serveer de gegrilde kip met de mangosalsa.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in