Menu

Mijn 2013

Wauw wat een jaar! 2013 was voor mij echt een jaar vol veranderingen, waar ik begin dit jaar nog voor de lol een blog bij hield, is het nu mijn baan geworden. Dit is voor mij een droom die af en toe nog niet helemaal realistisch lijkt. Ik besef me nog steeds niet helemaal wat er allemaal gebeurd, maar één ding is zeker, ik geniet er elke dag van.

Mijn hoofd stopt nooit met ideeën en ik heb al weer leuke nieuwe thema’s voor 2014 bedacht. Maar het is soms goed om even achteruit te kijken en daarom hierbij het Uit Pauline’s Keuken Jaaroverzicht.

Januari – Stilte voor de storm

Januari was voor mij nog een relatief normale maand. Ik weet nog dat ik als doel had dat ik in 2013, 1000 unieke bezoekers per dag wilde halen. Nooit gedacht dat ik dit diezelfde maand al bereikt had. In december 2012 begon ik bij wijze van proef met een dagelijkse posting en dit beviel zo goed dat ik er nooit meer mee opgehouden ben. Zo leuk dat jullie steeds weer terug komen. Daar ben ik jullie echt heel dankbaar voor.

Februari – Flair

Dit was toch wel een heel bijzonder moment. Ik werd door Flair gevraagd of ik de 2 wekelijkse culinaire rubriek wilde maken. En daar heb ik natuurlijk volmondig Ja op gezegd. Ik deed al veel freelance klussen, maar weken voor een tijdschrift stond hoog op mijn lijstje. Nog steeds maak ik met veel plezier de rubriek, die inmiddels Handige Hulpjes voor in de Keuken heet. In deze rubriek deel ik leuke en lekkere dingen voor in de keuken.

Nog een bijzonder moment dat ik had was het interview met Annabel Langbein. Ik was bloednerveus, maar dat was nergens voor nodig. Annabel is ontzettend lief en leuk en zij heeft een bijzonder plekje in mijn hart veroverd.

Maart – Geld verdienen met bloggen

Maart was de maand dat ik samen ging werken met Adfactor. Ik had er eigenlijk nooit over nagedacht dat je geld kan verdienen met bloggen. Toen ik benaderd werd door Adfactor wist ik ook eerst niet wat ik er van kon verwachten. Inmiddels ben ik heel erg blij met onze samenwerking. Op de foto zie je mij met Brenda en Sabine op het kantoor van Adfactor.

April – Foodpost

April was vooral de maand dat bedrijven mij steeds beter wisten te vinden. Mijn mailbox stroomde vol met pers uitnodigingen en ik kreeg steeds vaker foodpost. Helemaal niet vervelend natuurlijk. Soms ook een beetje overweldigend, ik heb hierdoor wel geleerd om betere keuzes te maken. Je kunt niet overal op ingaan en het belangrijkste vind ik nog altijd dat ik leuke artikelen kan schrijven voor op het blog. Daar hebben jullie ook het meeste aan en dat is ook hetgeen, ik het liefste doe.

Mei – Vakantie

Mei was vooral een ontspannen maand. Ik ging naar Sicilië, deze reis had ik gewonnen bij Jamie Magazine en ik bezocht wat foodfestivals, zoals de Rollende Keukens.

Juni – Redesign

In Juni was er Taste of Amsterdam waar ik natuurlijk bij was. Maar in juni werd ik ook benaderd door uitgeverij Prometheus of ik Het Voedselzandloper kookboek wilde maken. Dit resulteerde in een enorm drukke zomer, met heel veel kook- en schrijfwerk en het resultaat hebben jullie inmiddels gezien. Ook werd in juni mijn website aangepakt door Eunoia Studio en ik ben nog elke dag blij met het eindresultaat.

Juli – Koken, Koken, Koken

In Juli kookte ik heel veel voor het kookboek. En het was fijn om dit in de zomer te doen omdat je dan het mooiste licht voor de foto’s hebt. Achter de schermen zag het er zo uit. In juli verkocht ik ook mijn 2 webshops, Uit eigen streek en De Theebrouwerij, ik had er echt geen tijd meer voor. Ik heb inmiddels een full time job aan mijn blog en de freelance schrijf klussen, dus ik was heel blij dat ik 2 enthousiastelingen had gevonden die de shops over wilden nemen. En zo kon ik de focus voor 100% op mijn blog leggen en dat gaf weer wat rust.

Augustus – Uitrusten

Eind augustus was ik zo goed als klaar met het boek en om even bij te komen van het kookgeweld ging ik een lang weekend naar Vlieland. Het was een though job om het boek te maken en ik was blij dat het zo’n mooie zomer in Nederland was. Na een dag koken is er niets lekkerder dan even uitwaaien bij het strand. En dan heb ik natuurlijk het geluk dat ik op steenworp afstand van het strand woon, hier was ik dan ook vaak te vinden.

September – De App

food appsEn daar was hij dan eindelijk, De Uit Pauline’s Keuken App werd in september gelanceerd. In de app vindt je alle recepten terug en je kunt je favorieten bewaren. Dat is super handig want dan heb je met één druk op de knop, je lievelings recepten bij de hand. De app is gratis te downloaden in de apple en google play store. Hebben jullie hem al?

Oktober – Boeklancering

En daar lag hij dan, in alle boekhandels, warenhuizen en zelfs in de supermarkt Het Voedselzandloper kookboek. Ik had er wel wat van verwacht, maar niet dat het zo’n groot succes zou worden. Inmiddels is de 5e druk al uit en het nieuwe jaar moet nog beginnen. En alsof dat nog niet genoeg was, werd ik in oktober ook nog genomineerd voor de Viva 400 vrouwen lijst, een hele eer. Uiteindelijk niet gewonnen, maar wel weer een hele ervaring rijker.

November – Privé nieuws

November was vooral privé een te gekke maand. Maurits en ik gaan verhuizen naar een grote mensen huis in Haarlem. We krijgen binnenkort de sleutel en dan kunnen we beginnen met de grote klussen. Het is een nieuwbouw woning en er moet nog een stuk aangebouwd worden, dus ik hoop niet dat er nu een horrorwinter komt, want anders kunnen ze niet bouwen. In de tussentijd staat ons huidige appartement nog steeds te koop. En oh wat zijn jullie nieuwsgierig, de makelaar snapte niks van de vele views op Funda, ik wist wel beter 🙂

December – Keuzes

Photo 03-12-13 20 56 00 December was de maand van de keuzes. Niet heel vervelende keuzes, ik mocht zelf de keuken uitkiezen, Halleluja en de badkamer en de vloer en naast een grote liefde voor koken hou ik ook heel erg van interieur. Dus voor mij een hele leuke maand. Wat vinden jullie van de keuken? Hij komt van Kvik, mooi he? Ik kan niet wachten om te gaan koken.

Daarnaast werkte ik keihard aan de site omdat ik mijzelf met de kerst ook nog een week, of het liefst 2, vakantie gun. Als zelfstandige ben je altijd aan het werk en ik wil proberen om het eens een weekje los te laten, om even op adem te komen, zodat ik in 2014 weer kan gaan knallen.

Photo 20-12-13 20 04 11

En jeej die vakantie lukte. Of eigenlijk zit ik er nog midden in. Ik ging shoppen met mijn zusje in Amsterdam, bezocht veel friends, keek films, bakte veel broodjes en sliep lekker uit.

Photo 24-12-13 18 41 36

Kerstavond vierden we met een grote groep vrienden en iedereen maakte wat. Michael maakte Beer Can Chicken op de BBQ waar hij rookmot met whisky ingelegd had en dit was echt super lekker. Zelf maakte ik Vitello Tonnato, Carpaccio van rosbief, Bietensalade, citroen tiramisu en chocolade cheesecake.

Photo 21-12-13 18 38 33

Kerst zelf was heel relaxed. 1e kerstdag was voor ons zelf, de hele dag films kijken in pyjama en toastjes gegeten. 2e kerstdag was met familie, wat ook heel gezellig was. Overdag maakte ik een brunch voor de familie van Maurits en ’s avonds gingen we gourmetten bij mijn ouders. Mijn moeder haalde lekker vlees bij de slager, lekkere salades, fruit, brood en sausjes. Ik hou er van.

2014 wordt denk ik weer een leuk jaar, met een naderende verhuizing. Voor de site heb ik weer leuke nieuwe thema’s bedacht, maar dat gaan jullie vanzelf wel zien. Ik hoop dat ik jullie in 2014 weer volop mag inspireren in de keuken.

Voor nu wens ik jullie een knallende jaarwisseling toe en heel veel geluk, liefde, gezondheid en lekker eten in 2014.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

30 reacties

 • Pauline
  5 januari 2014 om 11:19

  Haha ja ik klaag niet ;)

 • Denise
  4 januari 2014 om 20:24

  Wauwww, wat een jaar heb jij gehad! Echt heeel erg tof!!

 • Pauline
  1 januari 2014 om 23:25

  Wat leuk dat je reageert Marijke! Ik weet nog goed dat ik als kind met gekleurde stiften jouw recept voor jachtschotel heb overgeschreven. Ook toen hield ik al van lekker eten. Voor jullie ook veel goeds voor 2014.

 • Rebecca
  1 januari 2014 om 22:09

  Super leuk jaaroverzicht, kan niet wachten op 2014 :D
  groetjes, rebecca

 • Pauline
  1 januari 2014 om 20:12

  Ah lief! Dank je wel ;)

 • Sabien
  1 januari 2014 om 16:05

  Top! Dankjewel!

 • Marieke
  31 december 2013 om 19:45

  Lieve Pauline,

  Wat een heerlijk jaar heb jij letterlijk en figuurlijk gehad. Op naar weer een mooi jaar vol heerlijke momenten.

  Fijne jaarwisseling!

  Liefs Marieke

 • Marijke Romkema
  31 december 2013 om 19:08

  Hoi Pauline
  Wat leuk om jouw blog te lezen! Fijn dat het zo goed met je gaat en dat je zo'n succes hebt met jouw kookboek. We hebben met kerst de mangotaart met mousse gegeten. Het was goddelijk.
  ik wens je een hele goed 2014 toe en misschien zien we elkaar nog een keertje in Uithuizen of..................................
  groetjes Marijke

 • Laura's Bakery
  31 december 2013 om 17:01

  Wat een prachtig jaar Pauline! Dat 2014 maar net zo'n succesvol jaar mag worden! Liefs, Laura

 • Pauline
  31 december 2013 om 15:06

  Ah leuk om te horen!

 • Pauline
  31 december 2013 om 15:05

  Ah wat leuk, go for it!

 • Pauline
  31 december 2013 om 15:05

  Deze zijn van Leen Bakker, ze zijn er ook in het wit ;)

 • Pauline
  31 december 2013 om 15:04

  Wat een lieve reacties allemaal! Dank jullie wel ;)

 • Sabien
  31 december 2013 om 14:53

  Klinkt echt als een super jaar Pauline! En een klein vraagje, waar zijn jouw eettafel lampen van? Zo gaaf! (Ik ben nu ook volop in het 'uitzoeken')

  Dat 2014 ook maar zo'n top jaar gaat zijn!

  xoxo

 • Elvera
  31 december 2013 om 11:53

  De beste wensen voor 2014!
  Mag het weer een baktastisch jaar worden.

  Je hebt mij in iedergeval dit jaar over de streep getrokken om een blog te beginnen. Ik las al heel trouw mee, en schreef al heel lang eigen recepten maar dit ook openbaar te maken is net een stapje verder!!
  Bedankt!

 • Hazel - Cookie Cottage
  31 december 2013 om 11:37

  Wat een prachtig jaar om op terug te kijken!
  2014 brengt vast een hoop mooie, nieuwe uitdagingen!

 • Farah
  31 december 2013 om 11:33

  Dat moet een fijn jaar geweest zijn!
  2014 wordt een jaar vol koken en eten :D.

 • MySimplySpecial
  31 december 2013 om 11:18

  Wat een fijn overzicht vol met leuke dingen! Leuk om te zien hoe je die foto's maakt trouwens,

 • Brenda
  31 december 2013 om 10:41

  Wat een topjaar, op naar 2014 lady!

 • Joyce
  31 december 2013 om 10:28

  Wat leuk om zo'n overzicht te zien! Fijne jaarwisseling alvast!

 • Sylvia
  31 december 2013 om 10:23

  Hoewel ik absoluut geen keukenprinses ben, lees ik je blogs nog steeds graag. Keep up the good work! :)

 • Andrea Janssen
  31 december 2013 om 10:10

  Wat een superleuk overzicht en wat een topjaar! Veel succes in het komende jaar!

 • Nathalie
  31 december 2013 om 09:50

  Wat een succes story! Ik kan alleen maar dromen van zo'n jaar! Veel succes voor 2014, ik kijk uit naar je leuke posts en hopelijk een zandloper kookboek 2 ;-)

 • Chris
  31 december 2013 om 09:46

  Wat een fantastisch jaar! En ik ben heel erg benieuwd naar alle fijne dingen in 2014. En naar je nieuwe keuken ;-), hij ziet er mooi uit! Fijne jaarwisseling!

 • Marjolein
  31 december 2013 om 09:39

  Super blij met de app! Op dit moment staat het beslag voor de oliebollen te rijzen :) De chocolademousse was een succes met kerst. Wij hebben bijna een vergelijkbare keuken van kvik en we zijn er nog steeds heel tevreden over.

 • Dita
  31 december 2013 om 08:59

  Wat leuk om te lezen

 • Joyce
  31 december 2013 om 08:50

  2013 was een mooi jaar! Fijne jaarwisseling

 • Marlie
  31 december 2013 om 08:47

  Ga vooral zo door! Heerlijk inspirerend. Alle goeds voor 2014!

 • Maaike
  31 december 2013 om 08:18

  Wow! Wat een super jaar zeg! :)

  De keuken ziet er nu al mooi uit! Ben erg benieuwd naar de echte versie!

  Fijne jaarwisseling en al het goeds voor 2014! Dat het maar net zo'n mooi jaar mag worden!

 • roospuur
  31 december 2013 om 08:15

  Een fantastisch 2014 gewenst.
  Als beginnend blogger kan ik alleen maar jaloers zijn op zo.n jaar.
  Bedankt voor al het lekkers.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.