Mijn 2013

Wauw wat een jaar! 2013 was voor mij echt een jaar vol veranderingen, waar ik begin dit jaar nog voor de lol een blog bij hield, is het nu mijn baan geworden. Dit is voor mij een droom die af en toe nog niet helemaal realistisch lijkt. Ik besef me nog steeds niet helemaal wat er allemaal gebeurd, maar één ding is zeker, ik geniet er elke dag van.

Mijn hoofd stopt nooit met ideeën en ik heb al weer leuke nieuwe thema’s voor 2014 bedacht. Maar het is soms goed om even achteruit te kijken en daarom hierbij het Uit Pauline’s Keuken Jaaroverzicht.

Januari – Stilte voor de storm

Januari was voor mij nog een relatief normale maand. Ik weet nog dat ik als doel had dat ik in 2013, 1000 unieke bezoekers per dag wilde halen. Nooit gedacht dat ik dit diezelfde maand al bereikt had. In december 2012 begon ik bij wijze van proef met een dagelijkse posting en dit beviel zo goed dat ik er nooit meer mee opgehouden ben. Zo leuk dat jullie steeds weer terug komen. Daar ben ik jullie echt heel dankbaar voor.

Februari – Flair

Dit was toch wel een heel bijzonder moment. Ik werd door Flair gevraagd of ik de 2 wekelijkse culinaire rubriek wilde maken. En daar heb ik natuurlijk volmondig Ja op gezegd. Ik deed al veel freelance klussen, maar weken voor een tijdschrift stond hoog op mijn lijstje. Nog steeds maak ik met veel plezier de rubriek, die inmiddels Handige Hulpjes voor in de Keuken heet. In deze rubriek deel ik leuke en lekkere dingen voor in de keuken.

Nog een bijzonder moment dat ik had was het interview met Annabel Langbein. Ik was bloednerveus, maar dat was nergens voor nodig. Annabel is ontzettend lief en leuk en zij heeft een bijzonder plekje in mijn hart veroverd.

Maart – Geld verdienen met bloggen

Maart was de maand dat ik samen ging werken met Adfactor. Ik had er eigenlijk nooit over nagedacht dat je geld kan verdienen met bloggen. Toen ik benaderd werd door Adfactor wist ik ook eerst niet wat ik er van kon verwachten. Inmiddels ben ik heel erg blij met onze samenwerking. Op de foto zie je mij met Brenda en Sabine op het kantoor van Adfactor.

April – Foodpost

April was vooral de maand dat bedrijven mij steeds beter wisten te vinden. Mijn mailbox stroomde vol met pers uitnodigingen en ik kreeg steeds vaker foodpost. Helemaal niet vervelend natuurlijk. Soms ook een beetje overweldigend, ik heb hierdoor wel geleerd om betere keuzes te maken. Je kunt niet overal op ingaan en het belangrijkste vind ik nog altijd dat ik leuke artikelen kan schrijven voor op het blog. Daar hebben jullie ook het meeste aan en dat is ook hetgeen, ik het liefste doe.

Mei – Vakantie

Mei was vooral een ontspannen maand. Ik ging naar Sicilië, deze reis had ik gewonnen bij Jamie Magazine en ik bezocht wat foodfestivals, zoals de Rollende Keukens.

Juni – Redesign

In Juni was er Taste of Amsterdam waar ik natuurlijk bij was. Maar in juni werd ik ook benaderd door uitgeverij Prometheus of ik Het Voedselzandloper kookboek wilde maken. Dit resulteerde in een enorm drukke zomer, met heel veel kook- en schrijfwerk en het resultaat hebben jullie inmiddels gezien. Ook werd in juni mijn website aangepakt door Eunoia Studio en ik ben nog elke dag blij met het eindresultaat.

Juli – Koken, Koken, Koken

In Juli kookte ik heel veel voor het kookboek. En het was fijn om dit in de zomer te doen omdat je dan het mooiste licht voor de foto’s hebt. Achter de schermen zag het er zo uit. In juli verkocht ik ook mijn 2 webshops, Uit eigen streek en De Theebrouwerij, ik had er echt geen tijd meer voor. Ik heb inmiddels een full time job aan mijn blog en de freelance schrijf klussen, dus ik was heel blij dat ik 2 enthousiastelingen had gevonden die de shops over wilden nemen. En zo kon ik de focus voor 100% op mijn blog leggen en dat gaf weer wat rust.

Augustus – Uitrusten

Eind augustus was ik zo goed als klaar met het boek en om even bij te komen van het kookgeweld ging ik een lang weekend naar Vlieland. Het was een though job om het boek te maken en ik was blij dat het zo’n mooie zomer in Nederland was. Na een dag koken is er niets lekkerder dan even uitwaaien bij het strand. En dan heb ik natuurlijk het geluk dat ik op steenworp afstand van het strand woon, hier was ik dan ook vaak te vinden.

September – De App

food appsEn daar was hij dan eindelijk, De Uit Pauline’s Keuken App werd in september gelanceerd. In de app vindt je alle recepten terug en je kunt je favorieten bewaren. Dat is super handig want dan heb je met één druk op de knop, je lievelings recepten bij de hand. De app is gratis te downloaden in de apple en google play store. Hebben jullie hem al?

Oktober – Boeklancering

En daar lag hij dan, in alle boekhandels, warenhuizen en zelfs in de supermarkt Het Voedselzandloper kookboek. Ik had er wel wat van verwacht, maar niet dat het zo’n groot succes zou worden. Inmiddels is de 5e druk al uit en het nieuwe jaar moet nog beginnen. En alsof dat nog niet genoeg was, werd ik in oktober ook nog genomineerd voor de Viva 400 vrouwen lijst, een hele eer. Uiteindelijk niet gewonnen, maar wel weer een hele ervaring rijker.

November – Privé nieuws

November was vooral privé een te gekke maand. Maurits en ik gaan verhuizen naar een grote mensen huis in Haarlem. We krijgen binnenkort de sleutel en dan kunnen we beginnen met de grote klussen. Het is een nieuwbouw woning en er moet nog een stuk aangebouwd worden, dus ik hoop niet dat er nu een horrorwinter komt, want anders kunnen ze niet bouwen. In de tussentijd staat ons huidige appartement nog steeds te koop. En oh wat zijn jullie nieuwsgierig, de makelaar snapte niks van de vele views op Funda, ik wist wel beter 🙂

December – Keuzes

Photo 03-12-13 20 56 00 December was de maand van de keuzes. Niet heel vervelende keuzes, ik mocht zelf de keuken uitkiezen, Halleluja en de badkamer en de vloer en naast een grote liefde voor koken hou ik ook heel erg van interieur. Dus voor mij een hele leuke maand. Wat vinden jullie van de keuken? Hij komt van Kvik, mooi he? Ik kan niet wachten om te gaan koken.

Daarnaast werkte ik keihard aan de site omdat ik mijzelf met de kerst ook nog een week, of het liefst 2, vakantie gun. Als zelfstandige ben je altijd aan het werk en ik wil proberen om het eens een weekje los te laten, om even op adem te komen, zodat ik in 2014 weer kan gaan knallen.

Photo 20-12-13 20 04 11

En jeej die vakantie lukte. Of eigenlijk zit ik er nog midden in. Ik ging shoppen met mijn zusje in Amsterdam, bezocht veel friends, keek films, bakte veel broodjes en sliep lekker uit.

Photo 24-12-13 18 41 36

Kerstavond vierden we met een grote groep vrienden en iedereen maakte wat. Michael maakte Beer Can Chicken op de BBQ waar hij rookmot met whisky ingelegd had en dit was echt super lekker. Zelf maakte ik Vitello Tonnato, Carpaccio van rosbief, Bietensalade, citroen tiramisu en chocolade cheesecake.

Photo 21-12-13 18 38 33

Kerst zelf was heel relaxed. 1e kerstdag was voor ons zelf, de hele dag films kijken in pyjama en toastjes gegeten. 2e kerstdag was met familie, wat ook heel gezellig was. Overdag maakte ik een brunch voor de familie van Maurits en ’s avonds gingen we gourmetten bij mijn ouders. Mijn moeder haalde lekker vlees bij de slager, lekkere salades, fruit, brood en sausjes. Ik hou er van.

2014 wordt denk ik weer een leuk jaar, met een naderende verhuizing. Voor de site heb ik weer leuke nieuwe thema’s bedacht, maar dat gaan jullie vanzelf wel zien. Ik hoop dat ik jullie in 2014 weer volop mag inspireren in de keuken.

Voor nu wens ik jullie een knallende jaarwisseling toe en heel veel geluk, liefde, gezondheid en lekker eten in 2014.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in