chocolade-kokosbollen

Chocolade kokosbollen

Vandaag heb ik een iets verantwoorder tussendoortje voor jullie. Yes chocolade kokosbollen. Dit is een variatie op mijn famous kokosbollen, die stiekem nog lekkerder is. Chocolade maakt alles beter toch? Lucky you. Het gaat er niet alleen in, maar ook op. Dubbel zoveel plezier dus. Ik heb de kokosbollen gezoet met banaan. Als je niet van banaan houdt kan je ook honing gebruiken of agavesiroop.

Hoe gaat het verder met de goede voornemens? Ik heb ze niet dit jaar. Niet in de zin van gezonder eten of meer sporten. Dat laatste gaat hem toch niet worden. En gezonder eten doe ik al. Alles draait om een goede balans. Het is logisch dat wanneer je een dieet volgt, je afvalt. De grootste uitdaging zit hem in het volhouden daarna. Ik heb voor mijzelf de regel dat ik doordeweeks wat meer op mijn eten let en niet teveel snoep. En in het weekend mag dat dan wel (niet met alle remmen los natuurlijk). Dat lukt natuurlijk niet altijd. Maar over het algemeen kan ik het zo goed volhouden. Ik ben namelijk ook dol op frieten met mayo, ijs en pizza. En mijn leven zou een stuk minder leuk zijn als ik dit niet meer mag eten.

Wat ook goed werkt zijn kleinere porties. Vroeger at ik zo een hele zak chips leeg. Nu neem ik 1 of 2 handjes en dan leg ik het weer weg. Net als met toetjes. Ik verliet een restaurant nooit zonder een dessert in mijn maag. Nu neem ik vaker koffie na of ik een deel een toetje met Maurits. In de praktijk komt het er op neer dat ik iets wil proeven en Maurits niet. Ik ben gewoon altijd nieuwsgierig naar smaken. Dan bestel ik het toch, neem ik 3 happen en eet Maurits de rest op 🙂

Maar goed, genoeg gepraat over afvallen en goede voornemens. Hier het recept voor deze chocolade kokosbollen.

chocolade-kokosbollen

ingredienten chocolade-beslagkom-2

Ingrediënten voor 1o st.
1,5 rijpe banaan
3 eiwitten
1,5 el cacao
150 gr kokosrasp
40 gr pure chocolade
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht).

Pureer de banaan glad met een staafmixer. Zorg ervoor dat deze goed rijp is.

Klop de eiwitten stijf in een schone kom.

Spatel de bananenpuree, de cacao, de kokosrasp en een snuf zout door het eiwit.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

chocolade-kokosbollen

Vorm met een ijsschep mooie kokosbollen en leg ze op de bakplaat.

Bak de chocolade kokosbollen in 15 minuten goudbruin. Laat de kokosbollen afkoelen op de plaat.

Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron.

Drizzle de chocolade over de kokosbollen.

Je kunt de chocolade kokosbollen ongeveer 3 dagen bewaren in een koektrommel.

chocolade-kokosbollen chocolade-kokosbollen

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Winter bbq #1 - Warme appelcider
Zoete aardappel nacho's uit Feel Good Food
Bewaar

Pauline

Pauline - Foodblogger - Live, Love, Eat! - Denkt in eten - Verliefd op Haarlem - Coffeelover - Verzamelt kookboeken - IJsjunkie - Schreef een eigen kookboek x 2

6 Comments
  • Demi | StudioKOOK

    7 januari 2017 at 21:38 Beantwoorden

    De combi chocolade en kokos is echt heerlijk!

  • Arendien Karens

    7 januari 2017 at 12:35 Beantwoorden

    Ik heb nog kokosmeel in de kast staan.
    Kun je dat er ook voor gebruiken ?

    • Pauline

      9 januari 2017 at 15:19 Beantwoorden

      Nee, dat werkt heel anders. Kokosmeel neemt heel veel vocht op. En je krijgt een andere structuur.

  • Britt van Ommeren

    7 januari 2017 at 09:37 Beantwoorden

    Helaas werkt een bananenallergie niet mee, maar ze zien er wel lekker uit!

  • Diana Kuyvenhoven

    7 januari 2017 at 07:49 Beantwoorden

    Goedemorgen!

    Och dat ziet er lekker uit!
    Kan je ze ook bewaren in de vriezer?

    En rijpe bananen, bedoel je dan een ietwat bruinere schil of gewoon goed geel?

    Met vriendelijke groet,
    Diana

    • Pauline

      9 januari 2017 at 15:20 Beantwoorden

      In de vriezer wordt lastig, ze worden dan te nat. En ik heb mijn bananen het liefst met een beetje een bruine schil. Dan zijn ze optimaal zoet.

Plaats een reactie