Warme appelcider

Warme appelcider – Winter bbq

Dit recept voor warme appelcider is perfect voor bij de winterbarbecue. Want waarom zou je alleen in de zomer barbecuen? Zoals jullie misschien wel weten bestond ons kerstdiner uit een winterbarbecue. We maakten onder andere bavette en lekkere aardappelwaaiers klaar op de barbecue. En hoe lekker is het om dan een warme drank erbij te serveren? Deze warme appelcider is hartverwarmend en heerlijk kruidig van smaak. Je kunt de tuin ook leuk aankleden met een vuurkorf, warme dekens en lantaarns met kaarsen. Zo blijf je lekker warm. Je kunt natuurlijk het eten ook gewoon binnen opeten. Aan deze appelcider hoeft het in ieder geval  niet te liggen, daar krijg je het meteen warm van.

De foto’s van dit recept maakte ik tijdens een cursus foodstyling,- en fotografie van Creative Food Lab. Dit werd gegeven door Marianne van Homecooking dept. en Marleen van Eten uit de volkstuin. Toevallig maakten we in de cursus deze appelcider, iets wat ook al heel lang op ons to-make lijstje hadden staan. Ik ben zelf erg blij met het resultaat en kon het daarom ook niet laten om de foto’s en het recept te delen op de site.

Warme appelcider warm-apple-cider-2-2Vuurwarm-apple-cider-3-3

Ingrediënten voor 6 personen
2 kaneelstokjes
3-4 stuks anijsster
1 tl kruidnagel
1 citroen, de rasp
4 appels
2 el honing
1,5 l appelsap
500 ml appelcider

Garnering
6 stuks anijsster
6 kaneelstokjes

Zo maak je het
Doe alle ingrediënten (behalve de honing) in een pan met een dikke bodem, breng dit zachtjes aan de kook.

Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken op laag vuur.

Draai het vuur uit en laat de appelcider afkoelen tot het niet te heet is om te drinken.

Roer de honing er doorheen en serveer in leuke drink glaasjes. Snijd de appel in plakjes en zorg dat elk glaasje een plakje appel heeft.

Garneer de glaasjes met elk een anijsster en een kaneelstokje.

warm-apple-cider-4-4 warm-apple-cider-5-5 warm-apple-cider-6-6 warm-apple-cider-7-7Warme appelcider

 

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (4 stemmen)
Annika"

Geschreven door:

Annika

Annika is mede-eigenaar van Uit Paulines Keuken en vervult een veelzijdige rol binnen het team. Ze is is nauw betrokken bij alle aspecten van het platform. Van website optimalisaties tot SEO strategie en marketing. Annika heeft een passie voor mooie plekken, reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.
More About Us

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in