fbpx
Menu

Winter bbq #1 – Warme appelcider

Dit recept voor warme appelcider is perfect voor bij de winterbarbecue. Want waarom zou je alleen in de zomer barbecuen? Zoals jullie misschien wel weten bestond ons kerstdiner uit een winterbarbecue. We maakten onder andere bavette en lekkere aardappelwaaiers klaar op de barbecue. En hoe lekker is het om dan een warme drank erbij te serveren? Deze warme appelcider is hartverwarmend en heerlijk kruidig van smaak. Je kunt de tuin ook leuk aankleden met een vuurkorf, warme dekens en lantaarns met kaarsen. Zo blijf je lekker warm. Je kunt natuurlijk het eten ook gewoon binnen opeten. Aan deze appelcider hoeft het in ieder geval  niet te liggen, daar krijg je het meteen warm van.

De foto’s van dit recept maakte ik tijdens een cursus foodstyling,- en fotografie van Creative Food Lab. Dit werd gegeven door Marianne van Homecooking dept. en Marleen van Eten uit de volkstuin. Toevallig maakten we in de cursus deze appelcider, iets wat ook al heel lang op ons to-make lijstje hadden staan. Ik ben zelf erg blij met het resultaat en kon het daarom ook niet laten om de foto’s en het recept te delen op de site.

Warme appelcider warm-apple-cider-2-2Vuurwarm-apple-cider-3-3

Ingrediënten voor 6 personen
2 kaneelstokjes
3-4 stuks anijsster
1 tl kruidnagel
1 citroen, de rasp
4 appels
2 el honing
1,5 l appelsap
500 ml appelcider

Garnering
6 stuks anijsster
6 kaneelstokjes

Zo maak je het
Doe alle ingrediënten (behalve de honing) in een pan met een dikke bodem, breng dit zachtjes aan de kook.

Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken op laag vuur.

Draai het vuur uit en laat de appelcider afkoelen tot het niet te heet is om te drinken.

Roer de honing er doorheen en serveer in leuke drink glaasjes. Snijd de appel in plakjes en zorg dat elk glaasje een plakje appel heeft.

Garneer de glaasjes met elk een anijsster en een kaneelstokje.

warm-apple-cider-4-4 warm-apple-cider-5-5 warm-apple-cider-6-6 warm-apple-cider-7-7Warme appelcider

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

3 reacties

  • Marjolijn
    8 januari 2017 om 15:03

    Ik dronk vorige maand voor het eerst in mijn leven warme appelcider. Ik ben niet zo'n fan van alcohol en ik verwachtte niet dat ik het lekker zou vinden, maar het was heerlijk! Dit recept klinkt ook erg lekker, en makkelijk :-)

    Beantwoorden
  • Demi | StudioKOOK
    8 januari 2017 om 08:45

    Super leuk, zo'n fotografieworkshop! En de appelcider klinkt ook heerlijk.

    Beantwoorden
  • Pauline
    9 januari 2017 om 15:17

    Ja dat was echt te gek.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen