chocolade-kokosbollen

Chocolade kokosbollen

Vandaag heb ik een iets verantwoorder tussendoortje voor jullie. Yes chocolade kokosbollen. Dit is een variatie op mijn famous kokosbollen, die stiekem nog lekkerder is. Chocolade maakt alles beter toch? Lucky you. Het gaat er niet alleen in, maar ook op. Dubbel zoveel plezier dus. Ik heb de kokosbollen gezoet met banaan. Als je niet van banaan houdt kan je ook honing gebruiken of agavesiroop.

Hoe gaat het verder met de goede voornemens? Ik heb ze niet dit jaar. Niet in de zin van gezonder eten of meer sporten. Dat laatste gaat hem toch niet worden. En gezonder eten doe ik al. Alles draait om een goede balans. Het is logisch dat wanneer je een dieet volgt, je afvalt. De grootste uitdaging zit hem in het volhouden daarna. Ik heb voor mijzelf de regel dat ik doordeweeks wat meer op mijn eten let en niet teveel snoep. En in het weekend mag dat dan wel (niet met alle remmen los natuurlijk). Dat lukt natuurlijk niet altijd. Maar over het algemeen kan ik het zo goed volhouden. Ik ben namelijk ook dol op frieten met mayo, ijs en pizza. En mijn leven zou een stuk minder leuk zijn als ik dit niet meer mag eten.

Wat ook goed werkt zijn kleinere porties. Vroeger at ik zo een hele zak chips leeg. Nu neem ik 1 of 2 handjes en dan leg ik het weer weg. Net als met toetjes. Ik verliet een restaurant nooit zonder een dessert in mijn maag. Nu neem ik vaker koffie na of ik een deel een toetje met Maurits. In de praktijk komt het er op neer dat ik iets wil proeven en Maurits niet. Ik ben gewoon altijd nieuwsgierig naar smaken. Dan bestel ik het toch, neem ik 3 happen en eet Maurits de rest op 🙂

Maar goed, genoeg gepraat over afvallen en goede voornemens. Hier het recept voor deze chocolade kokosbollen.

chocolade-kokosbollen

ingredienten chocolade-beslagkom-2

Ingrediënten voor 1o st.
1,5 rijpe banaan
3 eiwitten
1,5 el cacao
150 gr kokosrasp
40 gr pure chocolade
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht).

Pureer de banaan glad met een staafmixer. Zorg ervoor dat deze goed rijp is.

Klop de eiwitten stijf in een schone kom.

Spatel de bananenpuree, de cacao, de kokosrasp en een snuf zout door het eiwit.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

chocolade-kokosbollen

Vorm met een ijsschep mooie kokosbollen en leg ze op de bakplaat.

Bak de chocolade kokosbollen in 15 minuten goudbruin. Laat de kokosbollen afkoelen op de plaat.

Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron.

Drizzle de chocolade over de kokosbollen.

Je kunt de chocolade kokosbollen ongeveer 3 dagen bewaren in een koektrommel.

chocolade-kokosbollen chocolade-kokosbollen

 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in