Menu

Chocolade kokosbollen

Vandaag heb ik een iets verantwoorder tussendoortje voor jullie. Yes chocolade kokosbollen. Dit is een variatie op mijn famous kokosbollen, die stiekem nog lekkerder is. Chocolade maakt alles beter toch? Lucky you. Het gaat er niet alleen in, maar ook op. Dubbel zoveel plezier dus. Ik heb de kokosbollen gezoet met banaan. Als je niet van banaan houdt kan je ook honing gebruiken of agavesiroop.

Hoe gaat het verder met de goede voornemens? Ik heb ze niet dit jaar. Niet in de zin van gezonder eten of meer sporten. Dat laatste gaat hem toch niet worden. En gezonder eten doe ik al. Alles draait om een goede balans. Het is logisch dat wanneer je een dieet volgt, je afvalt. De grootste uitdaging zit hem in het volhouden daarna. Ik heb voor mijzelf de regel dat ik doordeweeks wat meer op mijn eten let en niet teveel snoep. En in het weekend mag dat dan wel (niet met alle remmen los natuurlijk). Dat lukt natuurlijk niet altijd. Maar over het algemeen kan ik het zo goed volhouden. Ik ben namelijk ook dol op frieten met mayo, ijs en pizza. En mijn leven zou een stuk minder leuk zijn als ik dit niet meer mag eten.

Wat ook goed werkt zijn kleinere porties. Vroeger at ik zo een hele zak chips leeg. Nu neem ik 1 of 2 handjes en dan leg ik het weer weg. Net als met toetjes. Ik verliet een restaurant nooit zonder een dessert in mijn maag. Nu neem ik vaker koffie na of ik een deel een toetje met Maurits. In de praktijk komt het er op neer dat ik iets wil proeven en Maurits niet. Ik ben gewoon altijd nieuwsgierig naar smaken. Dan bestel ik het toch, neem ik 3 happen en eet Maurits de rest op 🙂

Maar goed, genoeg gepraat over afvallen en goede voornemens. Hier het recept voor deze chocolade kokosbollen.

chocolade-kokosbollen

ingredienten chocolade-beslagkom-2

Ingrediënten voor 1o st.
1,5 rijpe banaan
3 eiwitten
1,5 el cacao
150 gr kokosrasp
40 gr pure chocolade
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht).

Pureer de banaan glad met een staafmixer. Zorg ervoor dat deze goed rijp is.

Klop de eiwitten stijf in een schone kom.

Spatel de bananenpuree, de cacao, de kokosrasp en een snuf zout door het eiwit.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

chocolade-kokosbollen

Vorm met een ijsschep mooie kokosbollen en leg ze op de bakplaat.

Bak de chocolade kokosbollen in 15 minuten goudbruin. Laat de kokosbollen afkoelen op de plaat.

Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron.

Drizzle de chocolade over de kokosbollen.

Je kunt de chocolade kokosbollen ongeveer 3 dagen bewaren in een koektrommel.

chocolade-kokosbollen chocolade-kokosbollen

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

16 reacties

 • Annika
  16 mei 2019 om 08:23

  Nee dat kan helaas niet.

 • Iwita
  15 mei 2019 om 07:49

  Kan ik ipv eiwit 2 hele eieren gebruiken?

 • Pauline
  16 januari 2018 om 14:04

  Je zou iets minder kokos kunnen gebruiken. Misschien dat dat iets helpt.

 • Christine
  14 januari 2018 om 17:38

  Oh, ik zie nu dat mijn bericht de vorige keer wel is aangekomen! Dankjewel voor je reactie! Ik ga het uitproberen!

 • Christine
  14 januari 2018 om 16:43

  Hoi Pauline! Wat een lekkere recepten heb je op jouw website staan! Ik heb dit recept uitgeprobeerd, maar bij mij zijn de kokosbollen heel droog geworden! Ik heb ze al iets korter in de oven gehouden. Heb jij enig idee wat ik de volgende keer kan doen? Ik wil m namelijk nog een keer proberen in de hoop dat ie dan helemaal lukt!

 • Pauline
  12 januari 2018 om 15:42

  Misschien net iets minder kokos gebruiken.

 • Christine
  2 januari 2018 om 19:59

  ik heb m zojuist uitgeprobeerd, maar hij is best droog. Kan dat kloppen? Zou ik hier de volgende keer wat aan kunnen doen?

 • Pauline
  27 november 2017 om 12:31

  Ik zou een beetje naar wens doen. Begin met 2 - 3 el en kijk dan of je het plakkerig genoeg is.

 • Patricia
  27 november 2017 om 10:48

  Iemand anders wellicht een idee hoeveel honing nodig is om de banaan te vervangen?

 • Patricia
  20 oktober 2017 om 11:02

  Hoi Pauline, Ik ben gek op chocolade (wie niet?) en kokos, dus dit lijkt me erg lekker! Ik ben niet zo'n fan van banaan, dus dit zou ik dan graag vervangen door honing zoals aangegeven in het recept. Ik vraag me dan wel nog af, hoeveel honing ik moet gebruiken om de bananen te vervangen? Groetjes, Patricia

 • Pauline
  9 januari 2017 om 15:20

  In de vriezer wordt lastig, ze worden dan te nat. En ik heb mijn bananen het liefst met een beetje een bruine schil. Dan zijn ze optimaal zoet.

 • Pauline
  9 januari 2017 om 15:19

  Nee, dat werkt heel anders. Kokosmeel neemt heel veel vocht op. En je krijgt een andere structuur.

 • Demi | StudioKOOK
  7 januari 2017 om 21:38

  De combi chocolade en kokos is echt heerlijk!

 • Arendien Karens
  7 januari 2017 om 12:35

  Ik heb nog kokosmeel in de kast staan. Kun je dat er ook voor gebruiken ?

 • Britt van Ommeren
  7 januari 2017 om 09:37

  Helaas werkt een bananenallergie niet mee, maar ze zien er wel lekker uit!

 • Diana Kuyvenhoven
  7 januari 2017 om 07:49

  Goedemorgen! Och dat ziet er lekker uit! Kan je ze ook bewaren in de vriezer? En rijpe bananen, bedoel je dan een ietwat bruinere schil of gewoon goed geel? Met vriendelijke groet, Diana

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST