tips-voor-relaxt-kerstdiner-9

Video: 5 Tips voor een relaxt kerstdiner

Sponsored. Heb je al zin in de kerstdagen? Of krijg je al stress bij het idee? Dat is nergens voor nodig. Vandaag deel ik een extra video met 5 tips voor een relaxt kerstdiner. Je moet het jezelf vooral niet te ingewikkeld maken. Boodschappen doe je slim, ik bestelde mijn wijnen online in de webshop van Hema, dat scheelt heel veel sjouwwerk. Hema heeft hele mooie wijnen voor een schappelijke prijs. Ik ga altijd voor de door Hamersma bekroonde wijnen. Dan weet je zeker dat je goed zit. De Tourraine sauvignon is een favoriet van ons. Ik serveerde hem bij de garnalencocktail omdat deze een fris karakter heeft. Voor het hoofdgerecht koos ik voor een wat vollere wijn. Dit omdat de zalm al wat vetter van zichzelf is en de mascarpone ook. De Bourgogne Chardonnay heeft genoeg body voor dit gerecht. En ook bij het dessert is het lekker om een wijntje te drinken. Ik koos deze keer voor Cava Clairette de die, een zoete mousserende wijn die heel goed samengaat met het frisse van de passievrucht.

Daarnaast is een goede presentatie is het halve werk. Een mooi gedekte tafel eet toch een stuk gezelliger. Bij Hema haalde ik mooie tafeldecoratie voor een gezellig sfeertje. En ook in de keuken deed ik deze keer niet al te moeilijk. In onderstaande video deel ik mijn geheimen voor een stressvrije kerst.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

tips-voor-relaxt-kerstdiner-9tips-voor-relaxt-kerstdiner-9

Ik zal de recepten uit de video ook nog even op een rijtje zetten voor jullie. Komen ze.

Hollandse garnalencocktail

Ingrediënten voor 2 personen
100 gr Hollandse garnalen
40 gr waterkers
1 el mayonaise
1 el ketchup
Scheutje slagroom
Kneepje citroensap
Takje dille
0,5 tl paprikapoeder
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Breng de waterkers op smaak met een kneepje citroensap, een el olijfolie en wat peper en zout. Verdeel dit over twee mooi glaasjes.

Verdeel de garnalen hierover.

Maak een sausje van de mayonaise, de ketchup, de slagroom en breng deze op smaak met wat paprikapoeder. Voeg optioneel een scheutje whiskey toe.

Verdeel de cocktailsaus over de garnalen.

Garneer de Hollandse garnalencocktail met een takje dille.

Wijnadvies: Bij deze garnalencocktail serveerde ik een Tourraine Sauvignon blanc van Hema. Een frisse wijn met een hint van grapefruit. Bekroond door de Grote Hamersma. 

tips-voor-relaxt-kerstdiner-9

Zalm met mascarpone kruidkorst

Ingrediënten voor 2 personen
2 moten zalm
3 el mascarpone
Handje bieslook
Handje peterselie
Handje dille
2 el panko
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Dep de zalm droog met een keukenpapiertje en leg deze in een met olijfolie ingevette ovenschaal.

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden (hete lucht).

Hak de groene kruiden fijn. Meng dit door de mascarpone. Voeg de panko toe. Panko is grof broodkruim, kan je dit niet vinden dan kan je ook paneermeel gebruiken.

Breng het kruidenmengsel op smaak met peper en zout en verdeel dit over de zalm.

Bak de zalm in ongeveer 13 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Ik serveerde de zalm met roseval aardappeltjes uit de oven en geroosterde wortelen.

Wijnadvies: Bij deze zalm met kruidkorst serveerde ik een Bourgogne Chardonnay. Het is een wat vollere witte wijn en dat is lekker met de romige mascarpone en het vette van de zalm. De afdronk is fris en fruitig.

tips-voor-relaxt-kerstdiner-9

Passievrucht cheesecake

Ingrediënten voor 2 personen
80 gr bastogne koekjes
40 gr gesmolten roomboter
150 gr roomkaas
50 gr Griekse yoghurt
1 el suiker
2 passievruchten

Zo maak je het
Maal de bastognekoekjes fijn in een keukenmachine. Meng dit met de gesmolten boter. Verdeel de koekjes over 2 schaaltjes en druk het iets aan. Laat de bodem opstijven in de koelkast.

Meng de roomkaas met de Griekse yoghurt en een el suiker glad. Houd je van zoet, voeg dan gerust wat extra suiker toe.

Verdeel het cheesecakemengsel over de glaasjes.

Laat ze opstijven in de koelkast.

Garneer de cheesecakes met het vruchtvlees van een passievrucht.

Wijnadvies: Bij de passievrucht cheesecake serveerde ik Cava Clairette de die. Een mousserende wijn met een zoete smaak. Lekker bij dit frisse dessert.

passievrucht cheesecake pauline kerst

tips-voor-relaxt-kerstdiner-9

Dit bericht is in samenwerking met HEMA, lees hier mijn disclaimer.

Big Christmas Giveaway dag 5 Tony Chocolonely pakket
Big Christmas Giveaway dag 4 Olijfboom van Gkazas
Bewaar

Pauline

Pauline - Foodblogger - Live, Love, Eat! - Denkt in eten - Verliefd op Haarlem - Coffeelover - Verzamelt kookboeken - IJsjunkie - Schreef een eigen kookboek x 2

4 Comments
  • Jaimyskitchen

    19 december 2016 at 19:16 Beantwoorden

    Onwijs leuk filmpje en mooi gefilmd ook!

  • Nicole

    19 december 2016 at 11:06 Beantwoorden

    Leuk stukje/filmpje weer. Wij hebben het aardig goed geregeld dit jaar en koken de dag van tevoren. De boodschappen hebben we ook al ruim op tijd binnen, dus ik verwacht geen stress.

  • Demi | StudioKOOK

    19 december 2016 at 09:29 Beantwoorden

    Wat een leuk filmpje en de recepten klinken heerlijk!

Plaats een reactie