Tomatentapenade

Video: DIY Tomatentapenade

In deze nieuwste video laat ik zien hoe je zelf tomatentapenade maakt. Want dat is toch veel lekkerder dan uit een potje hoor. Je denkt misschien dat het heel ingewikkeld is, maar niets is minder waar. Zelf tomatentapenade maken is supereasy. Lekker voor op een broodje of toastje. Bij de borrel of bij de barbecue, ik hou er van. Het liefst maak ik ook nog zelf wat aioli en pesto. Dan is het feest helemaal compleet. Voor deze tomatentapenade heb je slechts een paar ingrediënten nodig. De meeste heb je waarschijnlijk al in huis liggen, dus waar wacht je nog op?

Wil je het helemaal zelf maken, dan zou je ook zelf zongedroogde tomaatjes kunnen maken. Ook dit is niet moeilijk, maar kost wel wat tijd. Dus als je weinig tijd hebt, dan kun je ook gewoon kant en klare zongedroogde tomaatjes kopen. Dat werkt prima! En zo heb je supersnel een lekkere dip op tafel staan. Abonneer je ook op mijn YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vind ik natuurlijk heel erg leuk! Zie ik je daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal. 

Ingrediënten
150 gr zongedroogde tomaatjes
2 knoflooktenen
40 gr parmezaanse kaas
2 el geroosterde pijnboompitten
Handje basilicum
Peper en zout
Flinke scheut olijfolie

Zo maak je het

Doe de zongedroogde tomaatjes in de kom van je keukenmachine. Voeg hier de overige ingrediënten aan toe. Het is handig om de parmezaan en de basilicum wat kleiner te snijden, zodat het makkelijker mixt.  Mix alle ingrediënten 1 a 2 minuten totdat het een vloeibaar mengsel wordt.

Serveer de tomaten tapenade op een lekker broodje of toastje. Je kunt de tapenade ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

Tomatentapenade

Tomatentapenade

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Snelle Perziktaartjes
Weekendbites: Yoghurtpudding met mango en granaatappel
Bewaar
10 Comments
  • Lianne

    9 juli 2016 at 20:21 Beantwoorden

    Zag je filmpje vanmiddag op YouTube en had er gelijk zo’n zin in! Naar de supermarkt geraced en gemaakt, heerlijk! Dankjewel voor je inspiratie!

  • Marianne

    11 juni 2016 at 17:57 Beantwoorden

    Hoi Pauline, Gebruik je zongedroogde tomaatjes in olie?\r\nEn waar koop je dat.\r\n\r\nGroetjes, Marianne

    • Pauline

      11 juni 2016 at 22:48 Beantwoorden

      Deze zijn van AH en liggen bij de verse hapjes. Ze zijn wel iets gecoat met olie maar drijven er niet in, zoals bij een glazen pot. Snap je me nog?

  • Tati de Boer

    11 juni 2016 at 11:22 Beantwoorden

    Leuk dat je af en toe ook video’s maakt! 🙂 i like. X

  • Janneke Hartmann

    11 juni 2016 at 11:14 Beantwoorden

    Pauline, welke hakmachine gebruik je?

    • Pauline

      11 juni 2016 at 22:49 Beantwoorden

      Dit is een staafmixerset van Philips, (de HR 1372/90). Deze heb ik al jaren en doet het nog steeds perfect.

  • Demi

    11 juni 2016 at 09:28 Beantwoorden

    Ziet er zo lekker uit! Leuk om een keer te maken in ’t weekend 🙂

  • Irene

    11 juni 2016 at 07:08 Beantwoorden

    Lekker Pauline. \r\nZoiets at ik een keer in een restaurant bij een stokbroodje. Ik vroeg mij al af hoe zoiets gemaakt werd. \r\nEasy does it!

Plaats een reactie