Menu
DIY-Tomatentapenade-2-2.jpg

Tomatentapenade (video)

In deze nieuwste video laat ik zien hoe je zelf tomatentapenade maakt. Want dat is toch veel lekkerder dan uit een potje hoor. Je denkt misschien dat het heel ingewikkeld is, maar niets is minder waar. Zelf tomatentapenade maken is supereasy. Lekker voor op een broodje of toastje. Bij de borrel of bij de barbecue, ik hou er van. Het liefst maak ik ook nog zelf wat aioli en pesto. Dan is het feest helemaal compleet. Voor deze tomatentapenade heb je slechts een paar ingrediënten nodig. De meeste heb je waarschijnlijk al in huis liggen, dus waar wacht je nog op?

Wil je het helemaal zelf maken, dan zou je ook zelf zongedroogde tomaatjes kunnen maken. Ook dit is niet moeilijk, maar kost wel wat tijd. Dus als je weinig tijd hebt, dan kun je ook gewoon kant en klare zongedroogde tomaatjes kopen. Dat werkt prima! En zo heb je supersnel een lekkere dip op tafel staan. Abonneer je ook op mijn YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vind ik natuurlijk heel erg leuk! Zie ik je daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal. 

Ingrediënten
150 gr zongedroogde tomaatjes
2 knoflooktenen
40 gr parmezaanse kaas
2 el geroosterde pijnboompitten
Handje basilicum
Peper en zout
Flinke scheut olijfolie

Zo maak je het

Doe de zongedroogde tomaatjes in de kom van je keukenmachine. Voeg hier de overige ingrediënten aan toe. Het is handig om de parmezaan en de basilicum wat kleiner te snijden, zodat het makkelijker mixt.  Mix alle ingrediënten 1 a 2 minuten totdat het een vloeibaar mengsel wordt.

Serveer de tomaten tapenade op een lekker broodje of toastje. Je kunt de tapenade ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.

Tomatentapenade

Tomatentapenade

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan