Zoete aardappel chips

Weekendbites: Zoete aardappel chips met parmezaan

Oh jongens, ik heb weer zo’n lekker weekendreceptje voor jullie! Ik heb Zoete aardappel chips met Parmezaan gemaakt. Uit de oven! Nee, hier komt geen frituurpan aan te pas. Als je ze in de frituur maakt, worden ze wel iets krokanter waarschijnlijk, maar ik maakte ze in de oven. Net wat gezonder. Zo’n portie zelfgemaakte zoete aardappel chips is ook een stuk gezonder dan de chips uit een zak. Hier kun je rustig een handjevol van opeten, zonder schuldgevoel. Ik hou vooral van hartig snacken. Ik haal daarom geen chips meer in huis, omdat ik het niet kan weerstaan. En je kunt het net zo goed zelf maken. Bovendien is dat ook heel leuk om te doen!

Ik heb zoete aardappel gebruikt om deze homemade chips te maken, maar je kunt natuurlijk ook gewone aardappelen gebruiken. Ik heb de zoete aardappel chips op smaak gebracht met Parmezaan en wat kruiden. Heel simpel eigenlijk! Erbij serveer ik een yoghurtdip, lekker licht en fris! Ik had nog nooit eerder zelf chips gemaakt. En ik moet stiekem bekennen dat mijn eerste lading zoete aardappel chips aangebrand was. Ik had de oven net iets te heet gezet. Maar gelukkig had ik nog over en kon ik een tweede en derde lading maken. Iedere oven werkt anders, dus hou de chips in de tussentijd in de gaten. En verder is het eigenlijk supereasy. Het zoetige van de aardappel en het zoutige Parmezaan is een goede combi. De frisse yoghurtdip maakt het helemaal af. Wat mij betreft de perfecte vrijdagavond snack!

Zoete aardappel chipsZoete aardappel chips

Ingrediënten
2 zoete aardappelen
2 el geraspte parmezaan
2 el olijfolie
1 el gehakte peterselie
Peper en zout

Voor de dip:
3 el Griekse yoghurt
1 knoflookteen
2 tl gehakte peterselie
1 tl dille

Zo maak je het
Was de zoete aardappelen. Snijd de zoete aardappelen in dunne plakjes met een mandoline. Heb je geen mandoline? Gebruik dan een kaasschaaf of dunschiller.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

Leg de plakjes aardappel op een bakplaat zonder bakpapier. Nog beter is een rooster. Strooi de Parmezaan en wat peper en zout eroverheen.

Heb je hele dunne plakjes? Bak ze dan in 12 – 14 minuten krokant worden in de oven. Op de helft van de baktijd keer je de chips om. Heb je wat dikkere plakjes gesneden? Hou dan 2x tien minuten aan.

Laat de chips afkoelen en garneer met wat vers gehakte peterselie. Maak in de tussentijd een lekkere yoghurtdip om bij de zoete aardappel chips te serveren. Meng 2 el Griekse yoghurt met de knoflook en de peterselie en garneer met wat dille.

Zoete aardappel chipsZoete aardappel chips

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Video: Spaghetti Carbonara
Review Bart's Fish Tales
Bewaar
19 Comments
  • Ellen

    5 april 2016 at 19:26 Beantwoorden

    Helaas, hier blijven ze erg slap. Misschien toch maar in de frituurpan ( Met maisolie) Proberen

  • Laura Bussink

    2 april 2016 at 17:40 Beantwoorden

    Hey! Ik zag dit recept op je website staan en heb het zelf nagemaakt alleen een beetje veranderd. \r\nDit heb ik ook omschreven op mijn blog met een link na deze pagina.

  • Anne - Ditisanne.nl

    1 april 2016 at 16:40 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit! Dank voor het delen!!

  • Daniëlle

    1 april 2016 at 15:27 Beantwoorden

    Oh dit lijkt mij erg lekker!

  • Nancy Batens

    1 april 2016 at 15:02 Beantwoorden

    Dit probeer ik vanavond uit! (Ik wil ook geen chips meer kopen…kan er ook niet afblijven…)

  • Marjolein

    1 april 2016 at 13:08 Beantwoorden

    Hoeveel moet de oven zonder hete lucht ik zou niet weten welke stand hete lucht is wil het graag eens proberen

    • Pauline

      1 april 2016 at 20:16 Beantwoorden

      Dan zou ik hem op 200 graden zetten. Een electrische oven is altijd zo’n 10% hoger dan een hetelucht.

  • Margot

    1 april 2016 at 09:57 Beantwoorden

    Wat ziet dat er goed uit zeg! Ik heb dit ook wel eens geprobeerd te maken, mar ik kreeg ze helaas niet krokant.

  • Cheese and Chinese

    1 april 2016 at 09:39 Beantwoorden

    Ziet er heeerlijk uit, vooral lekker dat je er Parmezaan aan toegevoegd hebt!

  • Renske

    1 april 2016 at 09:08 Beantwoorden

    Wauw die zijn goed gelukt! Ik heb het wel eens geprobeerd (zonder parmezaan), maar ze waren toen niet echt top. Tijd voor een nieuwe kans met dit fijne recept. Superleuk

  • Nicole

    1 april 2016 at 08:55 Beantwoorden

    Hmmm dat klinkt goed!

  • Jamey

    1 april 2016 at 08:34 Beantwoorden

    hmmm dat ziet er echt heerlijk uit!

  • Marijke

    1 april 2016 at 08:27 Beantwoorden

    Klinkt super lekker! Mij nog nooit gelukt om ze echt krokant te krijgen, met dit recept ga ik het nog een keer proberen!

    • Annika

      1 april 2016 at 08:55 Beantwoorden

      Dat is ook wel lastig hoor! Ik merkte dat de meest dunne plakjes het meest krokant werden.

  • Saskia

    1 april 2016 at 08:20 Beantwoorden

    Nieuwsgierig: waarom moet je de plakjes laten weken in water?

    • Annika

      1 april 2016 at 08:55 Beantwoorden

      Om het zetmeel van de aardappel te verwijderen, zodat de chips krokanter worden.

  • Melissa van den Broek

    1 april 2016 at 07:59 Beantwoorden

    Mmm ziet er goed uit. Dit ga ik zeker proberen!

  • gerhilde maakt

    1 april 2016 at 07:06 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit! Ik ben benieuwd of ze bij mij ook zouden aanbranden, best erbij blijven, dus. 🙂

  • doortjesblog

    1 april 2016 at 06:56 Beantwoorden

    Oww, ik ben gek op Parmezaanse kaas, dit lijkt me echt heerlijk! <3

Plaats een reactie