Fresh & Easy: Pasta met mascarponesaus

Oh wat is het lang geleden dat ik een lekker pastarecept met jullie gedeeld heb. Dat komt omdat ik zelf veel minder vaak pasta eet. En dat is eigenlijk best wel zonde, want het is zo lekker. Note to self: vaker pasta maken! Deze pasta met tomaten-mascarponesaus is één van mijn zomerfavorieten. Extra lekker met geroosterde tomaatjes erbij. En dat maak je heel gemakkelijk zelf!

Ik heb nu rigatoni gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een andere pastasoort gebruiken. Dat maakt helemaal niets uit. Pastarecepten passen ook helemaal bij mijn Fast & Fresh rubriek. Zo easy en zo snel klaar. En als je lekkere en pure ingrediënten gebruikt, ook nog eens superlekker ook. Ik heb hem nu vega gelaten, maar je kunt uiteraard ook gehakt meebakken, of stukjes kip of spekreepjes. Het is niet perse nodig, maar het kan..

tomaten mascarponesaus

 

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr rigatoni
1 grote ui
1 + 1 teen knoflook
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
250 gr cherrytomaten aan een takje
150 gr mascarpone
Handje basilicum
2 tl oregano
Peper en zout
Olijfolie

tomaten mascarponesaus

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de tomaatjes in een ovenschaal. Drizzle er wat olijfolie overheen en besprenkel ze met zout.

Plet 1 knoflookteentje met de platte kant van je mes. Leg deze bij de tomaten.

Rooster de tomaatjes ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven.

Kook de pasta gaar zoals op de verpakking vermeld staat, in ruim water met zout. Giet af en zet apart.

Pel en snipper de ui en hak het andere knoflookteentje fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg de tomatenblokjes toe. Breng de tomatensaus royaal op smaak met wat peper en zout en de oregano.

Voeg nu 3 – 4  eetlepels mascarpone toe. Roer de mascarpone door de saus.

Meng de afgegoten pasta met de tomaten-mascarponesaus en schep het om.

Verdeel de pasta over 4 borden.

Garneer de tomaten-mascarponepasta met de geroosterde tomaatjes, een extra lepel mascarpone en een takje basilicum.

tomaten mascarponesaus

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.

BonBonBloc Mousse
Hartige havermoutkoekjes
Bewaar
11 Comments
  • Daniëlle

    1 oktober 2015 at 15:23 Beantwoorden

    Wat voor vlees zou ik hierbij kunnen serveren? Mijn man is namelijk een echte vlees eter ?. \r\nGroet, Daniëlle

  • Astrid

    10 juli 2015 at 21:51 Beantwoorden

    Ik heb de saus gemaakt van verse tomaten en de pasta als bijgerecht geserveerd bij verse sardientjes van de bbq. Heerlijk!

  • Kim | Notendopje.nl

    14 mei 2015 at 09:02 Beantwoorden

    Mooie foto’s! Ik zou bij dit recept wel wat groenten missen denk ik. Een beetje bite. Maar ondanks dat ziet het er heerlijk uit hoor!!

  • Joyce

    13 mei 2015 at 11:47 Beantwoorden

    Jummie! Wat ziet dat er lekker uit zo met dat knallende groen en rood.

  • EdRo

    13 mei 2015 at 09:06 Beantwoorden

    Voor vanavond heen bedenkingen meer. Dit gaat het worden.

  • Margot

    13 mei 2015 at 08:51 Beantwoorden

    Wat ziet dat er mooi uit zo met die tomaatjes!

  • Petri

    13 mei 2015 at 08:34 Beantwoorden

    Een schepje suiker in de tomatensaus maakt het nog lekkerder.

  • Ellen

    13 mei 2015 at 08:17 Beantwoorden

    Mmm zo lekker! Ik maak hem zo wel eens met ricotta, is toch net ietsje lichter

  • Emily van Kampen

    13 mei 2015 at 07:44 Beantwoorden

    Ik maak bijna nooit mijn pastasaus zelf, maar als ik dit zo zie moet ik dat eigenlijk wel vaker gaan doen. Veel lekkerder en nog gezonder ook!

  • Celeste

    13 mei 2015 at 07:09 Beantwoorden

    Alleen op de foto ziet het er al heerlijk (en mooi) uit. Bijna te lief en leuk om op te eten haha, maar ik weet zeker dat het ook ontzettend lekker is. Hier thuis hebben we een aantal pasta liefhebbers dus ik denk dat ik dit een keertje ga maken!

Plaats een reactie