Menu
bon-bon-bloc-mousse-2.jpg

BonBonBloc Mousse

Sponsored. Bon Bon Bloc, Bon, Bon, Bon, Bon Bloc! Ken jij die reclame nog? Ik kan het riedeltjes zo opdreunen. Ik denk dat iedereen wel eens BonBonBloc geproefd heeft. Toch? Wist je dat je er ook een hele lekkere mousse van kunt maken?  Chocolademousse van BonBonBloc, super lekker en heel gemakkelijk.

BonBonBloc is van Côte d’or. Een van de bekendste chocolademerken ter wereld. Cote d’or verwijst naar Goudkust, Ghana, waar de cacaobonen deels vandaan komen. Ze hebben een uitgebreid assortiment aan chocolade en het bekendste is hun BonBonBloc. Nieuw is de smaak praliné crunchy, met super zachte praliné en knapperige stukjes biscuit. Ik ben dol op knapperige stukjes in chocolade. Ik besloot er een lekker toetje mee te maken, en wat maak je dan van chocolade, juist chocolademousse. Eigenlijk wilde ik een 3 kleuren mousse maken, dus met BonBon Bloc crunchy, puur en wit. Alleen die laatste bleef niet wit van kleur door de romige chocoladevulling die er in zit. Dus het werd een 2 kleuren mousse. Om de crunch extra te benadrukken, maakte ik hem af met koekkruimels. Lekker crunchy!

bon bon bloc mousse

Ingrediënten voor 4 personen
110 gr BonBonBloc praliné puur
110 gr BonBonBloc crunchy
300 ml slagroom
2 eiwitten
6 amaretti koekjes
Cacaopoeder

Zo maak je het
Verhit de slagroom in een steelpan, tot het net tegen de kook aan zit.

Hak de BonBonBloc puur en de BonBonBloc crunchy in kleine stukjes. Doe ze ieder in een apart schaaltje.

bon bon bloc mousse

Verdeel de hete slagroom over de 2 schaaltjes en roer het net zolang door elkaar totdat alle chocolade gesmolten is. Even goed roeren, zodat je geen klontjes krijgt. Uiteraard blijven de crunchy stukjes wel behouden.

Laat de chocoladeroom afkoelen in de koelkast. Minimaal een uur.

Klop de afgekoelde chocoladeroom op tot hij stijf is. Net zo stijf als slagroom zeg maar.

Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf. De eiwitten zorgen voor een extra luchtige mousse.*

Verdeel het eiwit over de pure en de crunchy chocolademousse en spatel het er voorzichtig doorheen.

Neem 4 glaasjes en verdeel de bon bon bloc mousse om en om over de schaaltjes. Zo krijg je een leuk laagjes-effect.

Laat de chocolademousse minimaal 3 uurtjes opstijven in de koelkast.

Garneer de BonBonBloc mousse met wat cacao. Maak het af met wat verkruimelde amaretti-koekjes. Je kunt uiteraard ook een ander soort koekje gebruiken.

Omdat dit recept rauwe eiwitten bevat is het niet geschikt voor zwangere vrouwen en oudere mensen.

*Wil je liever geen rauwe eiwitten gebruiken gebruik dan in totaal 100 ml extra slagroom en een zakje klopfix slagroomversteviger. Bij het opkloppen van de chocoladeroom voeg je dan wat klopfix toe.

bon bon bloc mousse

bon bon bloc mousse

Dit is een gesponsord bericht, lees mijn disclaimer.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan