Easy: Pasta met mascarponesaus

Oh wat is het lang geleden dat ik een lekker pastarecept met jullie gedeeld heb. Dat komt omdat ik zelf veel minder vaak pasta eet. En dat is eigenlijk best wel zonde, want het is zo lekker. Note to self: vaker pasta maken! Deze pasta met tomaten-mascarponesaus is één van mijn zomerfavorieten. Extra lekker met geroosterde tomaatjes erbij. En dat maak je heel gemakkelijk zelf!

Ik heb nu rigatoni gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een andere pastasoort gebruiken. Dat maakt helemaal niets uit. Pastarecepten passen ook helemaal bij mijn Fast & Fresh rubriek. Zo easy en zo snel klaar. En als je lekkere en pure ingrediënten gebruikt, ook nog eens superlekker ook. Ik heb hem nu vega gelaten, maar je kunt uiteraard ook gehakt meebakken, of stukjes kip of spekreepjes. Het is niet perse nodig, maar het kan..

tomaten mascarponesaus

 

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr rigatoni
1 grote ui
1 + 1 teen knoflook
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
250 gr cherrytomaten aan een takje
150 gr mascarpone
Handje basilicum
2 tl oregano
Peper en zout
Olijfolie

tomaten mascarponesaus

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de tomaatjes in een ovenschaal. Drizzle er wat olijfolie overheen en besprenkel ze met zout.

Plet 1 knoflookteentje met de platte kant van je mes. Leg deze bij de tomaten.

Rooster de tomaatjes ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven.

Kook de pasta gaar zoals op de verpakking vermeld staat, in ruim water met zout. Giet af en zet apart.

Pel en snipper de ui en hak het andere knoflookteentje fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg de tomatenblokjes toe. Breng de tomatensaus royaal op smaak met wat peper en zout en de oregano.

Voeg nu 3 – 4  eetlepels mascarpone toe. Roer de mascarpone door de saus.

Meng de afgegoten pasta met de tomaten-mascarponesaus en schep het om.

Verdeel de pasta over 4 borden.

Garneer de tomaten-mascarponepasta met de geroosterde tomaatjes, een extra lepel mascarpone en een takje basilicum.

tomaten mascarponesaus

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Pasta recepten Italiaanse recepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in