Couscous salade met geitenkaas

Oh yes, het is lente. Door deze lichte couscous salade met geitenkaas en frambozen krijg je meteen dat instant lentegevoel. Lekker fris, licht en fruitig. In de goodybag voor mijn boeklancering zat een flesje frambozenazijn van Foodelicious. Foodelicious is de hemel voor foodies. In de winkel in Rotterdam vind je alleen maar producten waar je blij van wordt. Chocola, zeezout, spannende drankjes, sauzen, chutneys en bovenal olijfolie en azijn. Eigenaar Herman wordt niet voor niets de oliebaron van Nederland genoemd.

Als je deze frambozenazijn eenmaal geproefd hebt, wil je nooit meer anders. Hij is fris, fruitig en zoet tegelijk. Perfect in deze couscous salade met geitenkaas. Natuurlijk mogen de verse framboosjes niet ontbreken. Ik heb er ook nog gerookte kipfilet aan toegevoegd. Ik hou er van. Liever vega? Dan kun je dit uiteraard ook weglaten. Enne dit recept staat natuurlijk heel goed op de paastafel. Daar krijgt iedereen meteen dat instant lentegevoel van! Enjoy!

Ingrediënten voor 4 personen
150 gr couscous
75 gr veldsla
100 gr frambozen
150 gr gerookte kipfilet
100 gr zachte geitenkaas
0,5 rode ui
1 avocado
2 el frambozenazijn
3 el olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Bereid de couscous zoals op de verpakking vermeld staat. Doe de couscous in een kom en giet er kokend water op, tot 1 cm boven de couscous. Dek de kom af met een bord en laat het staan. Na een minuut of 10 kun je de couscous los roeren.

Breng de couscous op smaak met peper en zout en doe het in een saladeschaal.

Voeg de veldsla toe en meng het even door elkaar.

Snij de rode ui in halve ringen, de avocado in blokjes en de kipfilet in plakjes.

Verdeel dit over de couscous salade.

Verkruimel tenslotte de geitenkaas over de salade. En garneer het met wat verse frambozen.

Maak een dressing van de azijn, de olijfolie en wat peper en zout. Giet dit over de couscous salade.

Geniet ervan.

 

couscoussalade-met-frambozen

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

BBQ Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Couscous Geitenkaas Kip Franse recepten Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Bijgerecht Lunch Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in