roseval aardappels uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven

Ik eet niet zo vaak aardappeltjes, maar als ik ze eet dan het liefst roseval aardappeltjes uit de oven. Dat is lekker! Doe maar duur, denk je nu vast. Ach dat valt reuze mee hoor. Voor €2,50 heb je al een kilo. Het klinkt chiquer dan het is, het zijn gewoon vastkokende aardappeltjes in een rode schil. Onlangs nam ik een zakje mee van de Markthal.

Deze aardappeltjes doen het perfect in de oven. Even wassen, snijden en op een bakplaat gooien. Wat kruiden erover en klaar ben je. Best wel easy dus. Ze hebben een hele specifieke smaak, iets zoetigs haast. Je moet het zelf maar eens proberen.

roseval aardappels uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr roseval aardappeltjes
2 teentjes knoflook
Takjes Rozemarijn
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de aardappeltjes en verwijder eventuele oneffenheden. Dep ze droog met een keukenpapiertje en snij de aardappeltjes in partjes.

roseval aardappeltjes

Verdeel de partjes over een bakplaat bekleed met papier.

Plet 2 knoflooktenen met de platte kant van je mes en leg deze tussen de aardappeltjes. Verdeel wat rozemarijn tussen de aardappels en drizzle er wat olijfolie overheen.

Even afmaken met wat peper en zout.

roseval aardappels uit de oven

Bak de roseval aardappeltjes in 30 – 35 minuten goudbruin in de oven.

roseval aardappels uit de oven

Fresh & Easy: Pasta met Garnalen
Pauline's Culi Nieuws #15
Bewaar
12 Comments
  • Everdien

    6 november 2016 at 16:14 Beantwoorden

    Op hoeveel graden doe jij ze en hoelang moeten ze in de oven ?

  • Ine

    26 maart 2015 at 15:55 Beantwoorden

    ik ga zaterdag je kerstmenu maken, ziet er lekker uit. kip met de rosevalletjes. In plaats van een Nigella recept!!!

  • Roos

    29 januari 2015 at 18:37 Beantwoorden

    Was heel lekker! Heb de aardappeltjes zelf iets langer in de oven gedaan en wat extra olijfolie zodat ze lekker knapperig waren.

  • Annemieke

    2 december 2014 at 10:58 Beantwoorden

    Heerlijk zeg!\r\nIk heb laatst zo’n pakketje bij de lidl gehaald. Dit zit in het deluxe assortiment. Maar dit wil ik voor de kerst bewaren. \r\nIk heb het ingevroren, is dit een probleem? Mijn vriend zij namelijk: Je kunt dat toch niet invriezen??\r\n\r\nHopelijk kun jij mij het verlossende antwoord geven?

  • Ger

    11 november 2014 at 20:47 Beantwoorden

    Oh heerlijk, binnenkort maar eens maken als vervanger van frietjes.

  • Emily van Kampen

    11 november 2014 at 14:36 Beantwoorden

    Simpel, maar altijd een hit dit soort aardappelen uit de oven!

  • Margot

    11 november 2014 at 11:05 Beantwoorden

    Lekker inderdaad met zout en rozemarijn!

  • Melissa

    11 november 2014 at 08:50 Beantwoorden

    Ze zijn inderdaad heerlijk. Ook eet ik graag zoete aardappelen uit de over.\r\nWelke zijn gezonder denk jij ?

  • Rian

    11 november 2014 at 08:49 Beantwoorden

    Lekkerder dan patat!

  • Linda Delichef

    11 november 2014 at 08:02 Beantwoorden

    Hmm, ik ben gek op de smaak van roseval aardappeltjes, maar ik heb het al heel lang niet meer op. Vroeger nam ik ze mee bij de groenteboer waar ik werkte, maar die bestaat niet meer en mijn supermarkt heeft ze niet helaas. Maar weer eens op zoek, want nu heb ik er wel weer zin in!

  • Malou

    11 november 2014 at 07:20 Beantwoorden

    Nou dat is toevallig. Net met vriendlief besproken dat we dat vanavond eten!

Plaats een reactie