Tiropita's

Tiropita’s

Tiropita’s, als je wel eens in Griekenland geweest bent, ken je ze vast wel. Van die heerlijke filodeegflapjes gevuld met fetakaas. We delen vandaag het recept met je, zodat je ook gewoon in ons koude kikkerlandje kunt genieten van dit lekkere hapje. Zoals jullie misschien al weten ben ik dol op de Griekse keuken en ook op Griekenland zelf. Tiropita’s, maar ook Spanakopita behoren tot mijn favoriete Griekse snacks. Het is supersimpel om te maken. Je hebt slechts een handvol ingrediënten nodig. Ik heb wel een tip. Gebruik de verse filodeeg uit de Turkse supermarkt. Dit werkt vele malen beter dan de diepvriesvellen. En je wilt niet eindeloos klungelen met het filodeeg. Dus maak het jezelf makkelijk door de verse variant te gebruiken. Deze scheurt minder snel en dat voorkomt weer een hoop gestress in de keuken.

Deze tiropita’s kun je lekker bij de borrel serveren dit weekend. Maar ook bij de lunch of als tussendoortje smaken ze goed hoor! Heb je nog leuke plannen dit weekend? Ik ga een rustig weekend tegemoet. Chris en ik gaan even een kijkje nemen bij het Kunsthuis in Amsterdam voor een nieuw schilderij en verder hebben we totaal geen plannen. Ook wel eens fijn! Alvast een fijn weekend gewenst en laat het me weten als je de tiropita’s gemaakt hebt, dat vind ik leuk!

Tiropita's

Ingrediënten voor 16 st.
4 vellen filodeeg
125 gr ricotta
125 gr feta
1 ei
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

Meng de ricotta met de feta. Hak de peterselie fijn en voeg dit toe. Breek een eitje boven de vulling en meng alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Neem een vel filodeeg en bestrijk deze royaal met de olijfolie. Leg er een tweede laag filodeeg op. Ook deze bestrijk je met een klein beetje olijfolie.

Snij het filodeeg in 6 gelijke repen.

Leg een lepel van de vulling op het filodeeg en vouw het diagonaal dubbel. Vervolgens vouw je dit ook weer dubbel. Is het filedeeg te droog, bestrijk het dan met iets olijfolie. Ga zo door totdat je een mooi driehoekje overhoud.

Tiropita's

Leg de filodeegflapjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bestrijk de hapjes tot slot met nog een beetje olie en bak de tiropita’s in 15-20 minuten goudbruin.

Tiropita'sTiropita'sTiropita's

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Filodeeg Spinazie Griekse recepten Notenvrije recepten Oud en nieuw Verjaardag Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Zomer recepten Borrelhapjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in