Vijgen met gorgonzolamousse

Vijgen met gorgonzolamousse

Yes Yes Yes, hebben jullie er ook zo’n zin in? Ik wel! Ik ben helemaal losgegaan op de kerstrecepten. Dit jaar ga ik het anders doen. Voorgaande jaren deelde ik gewoon random lekkere voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten voor kerst. Dit jaar heb ik verschillende menu’s bedacht. En vandaag trap ik af met het eerste menu. Deze week staat in het teken van mijn favo eetland Italië. Ik heb een Italiaans kerstmenu voor jullie bedacht. Iedere dag deel ik een gang met je en vandaag beginnen we uiteraard met de amuse. Ik heb vijgen gemaakt met gorgonzolamousse. Super easy en super feestelijk.

Ingrediënten voor 12 personen
3 verse vijgen
75 gr gorgonzola
100 ml slagroom

Zo maak je het
Klop de gorgonzola romig met een spatel. Dit is een kwestie van goed roeren. Hoe langer je roert, hoe romiger en zachter hij wordt.

Klop in een andere kom de slagroom lobbig.

Voeg nu beetje bij beetje de slagroom bij de gorgonzola. Meng het goed door elkaar.

Stop de gorgonzolamousse in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Laat het een uurtje opstijven in de koelkast.

Vlak voor het serveren was je de vijgen. De schil kan je laten zitten. Snij de vijgen in partjes en leg ze op een amuselepel of klein schoteltje.

Spuit een flinke dot van de gorgonzolamousse bij de vijgen.

Serveer de vijgen met de gorgonzolamousse meteen.

vijgen met gorgonzolamousse

Nog wat tips:

  • Je kunt de gorgonzolamousse ook de avond van tevoren maken.
  • Houd je niet van blauwe kaas? Dan is geitenkaas ook lekker.
  • Geen verse vijgen te vinden? Dan is peer ook een optie. Of neem een halve stoofpeer om het extra feestelijk te maken.
  • Wil het Voedselzandloper proof maken? Gebruik dan Alpro opklop.

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Tags

Italiaanse recepten Gezonde recepten Kerst Voorgerecht

Wat vind jij van dit recept?

2.6 (9 stemmen)

8 december 2014


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in