Vijgen met gorgonzolamousse
Yes Yes Yes, hebben jullie er ook zo’n zin in? Ik wel! Ik ben helemaal losgegaan op de kerstrecepten. Dit jaar ga ik het anders doen. Voorgaande jaren deelde ik gewoon random lekkere voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten voor kerst. Dit jaar heb ik verschillende menu’s bedacht. En vandaag trap ik af met het eerste menu. Deze week staat in het teken van mijn favo eetland Italië. Ik heb een Italiaans kerstmenu voor jullie bedacht. Iedere dag deel ik een gang met je en vandaag beginnen we uiteraard met de amuse. Ik heb vijgen gemaakt met gorgonzolamousse. Super easy en super feestelijk.
Ingrediënten voor 12 personen
3 verse vijgen
75 gr gorgonzola
100 ml slagroom
Zo maak je het
Klop de gorgonzola romig met een spatel. Dit is een kwestie van goed roeren. Hoe langer je roert, hoe romiger en zachter hij wordt.
Klop in een andere kom de slagroom lobbig.
Voeg nu beetje bij beetje de slagroom bij de gorgonzola. Meng het goed door elkaar.
Stop de gorgonzolamousse in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Laat het een uurtje opstijven in de koelkast.
Vlak voor het serveren was je de vijgen. De schil kan je laten zitten. Snij de vijgen in partjes en leg ze op een amuselepel of klein schoteltje.
Spuit een flinke dot van de gorgonzolamousse bij de vijgen.
Serveer de vijgen met de gorgonzolamousse meteen.
Nog wat tips:
- Je kunt de gorgonzolamousse ook de avond van tevoren maken.
- Houd je niet van blauwe kaas? Dan is geitenkaas ook lekker.
- Geen verse vijgen te vinden? Dan is peer ook een optie. Of neem een halve stoofpeer om het extra feestelijk te maken.
- Wil het Voedselzandloper proof maken? Gebruik dan Alpro opklop.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in